Άιντραχτ - Μπαρτσελόνα 1-1: «Φρένο» στην Μπάρτσα (vids)

Newsroom
Άιντραχτ - Μπαρτσελόνα 1-1: «Φρένο» στην Μπάρτσα (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα και έμεινε στο 1-1 με την μαχητική Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη - Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπράγκα απέναντι στην Ρέιντζερς (1-0), όρθια με δέκα η Γουέστ Χαμ κόντρα στην Λιόν (1-1).

Όλα θα κριθούν σε μια εβδομάδα στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης (Πέμπτη 14/04, 22:00). Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα, την ζόρισε, την κράτησε στο 1-1 και άφησε ορθάνοιχτη την υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League.

Οι Μπλαουγκράνα, με την… φόρα των πολλών καλών αποτελεσμάτων, μπήκαν δυνατά και άγγιξαν το γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Κέβιν Τραπ απέκρουσε το επικίνδυνο, μακρινό σουτ του Φεράν Τόρες. Οι Μαύροι Αετοί, με την ώθηση του καταπληκτικού κόσμου τους, αντέδρασαν άμεσα και απείλησαν με τον Τζιμπρίλ Σο, ο οποίος δεν πλάσαρε εύστοχα όντας μόνος του από το ύψος του πέναλτι.

Η Άιντραχτ οδήγησε το ματς σε ένα πάνω - κάτω που παραδοσιακά δυσκολεύει την Μπάρτσα, η οποία έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Ζεράρ Πικέ, λίγο αφότου ο Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχασε μια καλή ευκαιρία από δύσκολη γωνία.

Η Άιντραχτ, όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Είδε το VAR να της παίρνει ορθά πίσω ένα πέναλτι σε καθαρό τάκλιν του Σέρχιο Μπουσκέτς στον Ραφαέλ Σάντος Μπορέ, δεν σταμάτησε να ψάχνει την εστία του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν και, εντέλει, πήρε προβάδισμα στο σκορ, με καταπληκτικό σουτ του Άνσγκαρ Κνάουφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από κόρνερ και αδύναμο διώξιμο της καταλανικής άμυνας (48’).

Ο Τσάβι έριξε στο γήπεδο Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ουσμάν Ντεμπελέ και η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Καταπληκτικός συνδυασμός των Ντεμπελέ, Ντε Γιονγκ και Φεράν Τόρες, με τον τελευταίο να νικάει με διαγώνιο σουτ τον Τραπ για το 1-1 (66’).

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνέλθουν από την ισοφάριση, αλλά λίγο αργότερα έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Τούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (78’), με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω για να διαφυλάξουν την ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς.

Αϊντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ - Τούτα, Χίντερεγκερ, Εντικά - Κνάουφ, Γιάκιτς (89’ Ρόντε), Σο, Κόστιτς - Λίντστρομ (73’ Χάουγκε), Καμάντα (81’ Τουρέ) - Σάντος Μπορέ (89’ Ατσέ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Αραούχο, Πικέ (23’ λ. τρ. Λενγκλέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Πέδρι, Μπουσκέτς, Γκάβι (62’ Φρένκι Ντε Γιονγκ) - Τραορέ (62’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ, Φεράν Τόρες.

Προβάδισμα πρόκρισης για Μπράγκα

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League μετά από 11 χρόνια έχει η Μπράγκα, παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Ρέιντζερς (1-0). Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, περιόρισε τους Προτεστάντες σε ελάχιστες φάσεις και μηδέν σουτ στον στόχο και πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Αμπέλ Ρουίθ στο 40ο λεπτό. Τα πάντα, όμως, παραμένουν ρευστά ενόψει της ρεβάνς στη Σκωτία και το «Άιμπροξ», όπου η Ρέιντζερς θα αναζητήσει τη νίκη με δύο γκολ διαφορά για να ανατρέψει την κατάσταση και με ένα για να στείλει το ματς στην παράταση.

«Άντεξε» με 10 παίκτες η Γουέστ Χαμ

Αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς της ήρθαν τα πράγματα, στο φινάλε, όμως, η Γουέστ Χαμ έμεινε «όρθια» και διατηρεί ίσες πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στη Λυών (1-1). Οι Χάμερς έπαιξαν για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Κρέσγουελ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 45+3’ για την ανατροπή του Ντεμπελέ ως τελευταίος αμυνόμενος. Παρά το «σοκ» και τη γκρίνια που επικράτησε στην ανάπαυλα (με τον Μόγιες να δέχεται την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες), οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι πάντως που πήραν προβάδισμα στο ματς, χάρη στον MVP τους τη φετινή σεζόν, Τζάροντ Μπόουεν. Ο Άγγλος δήλωσε και πάλι παρών βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο 52’. Η πίεση των Λιονέ, όμως, γινόταν αποπνικτική όσο περνούσε η ώρα και απέφερε καρπούς στο 66’, όταν ο Ντομπελέ είδε τη μπάλα να στρώνεται στη μικρή περιοχή και πλάσαρε για το τελικό 1-1, το οποίο βάσει των 25 τελικών και των συνθηκών στο ματς, μάλλον δεν ικανοποίησε κανέναν στις τάξεις του γαλλικού κλαμπ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα