Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Δεν άντεξε αλλά ελπίζει! (vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

O Oλυμπιακός προηγήθηκε με τον Τικίνιο στο Μπέργκαμο, άντεξε για μια ώρα την τεράστια πίεση της Αταλάντα, αλλά με δύο γκολ του Τζιμσίτι μέσα σε τρία λεπτά οι Ιταλοί νίκησαν με 2-1 κάνοντας δύσκολη την ρεβάνς στο Φάληρο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Σισέ, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαλά δεξιός μπακ χαφ, ο Ρέαμπτσιουκ αριστερός και δίδυμο στον άξονα του κέντρου ο Εμβιλά με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ονιεκούρου και Μασούρας πίσω από τον Τικίνιο στο 3-4-2-1 του Πορτογάλου τεχνικού.

Η Αταλάντα του Γκασπερίνι ξεκίνησε με τον Μούσο στην υπεράσπιση της εστίας. Τολόι, Ντεμιράλ και Τζιμσίτι οι τρεις στόπερ. Μέλε αριστερός μπακ χαφ και Πετσέλα δεξιός, με τους Ντε Ρούν και Πεσίνα ως κεντρικούς μέσους. Μαλινόφκσι και Πάσαλιτς στα άκρα και... φουνταριστός ο Μουριέλ.

Το ιδανικό ημίχρονο

Η προτεραιότητα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη πάνω στο χορτάρι. Σε καμία περίπτωση να μην δώσει χώρο στην Αταλάντα να τον... χτυπήσει και να προσπαθήσει στο επιθετικό τρανζίσιον με την τριπλέτα να ψάξει ένα γκολ. Το σύνολο του Μαρτίνς δεν ήθελε να προσφέρει την μπάλα ψηλά στους Ιταλούς και για αυτό επέλεξε να αναπτυχθεί με βαθιές μπαλιές για να σπάσει την πίεση των παικτών του Γκασπερίνι.

Στο πρώτο τέταρτο οι Ερυθρόλευκοι είδαν το πλάνο τους να αποδίδει άμεσα κατά το ήμισυ. Στο επιθετικό κομμάτι. Σε ένα ωραίο και άμεσο ξεδίπλωμα ο Ονιεκούρου πάσαρε στον Μασούρα, εκείνος στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Γκολάρα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν πιστοί στο πλάνο τους. Με εξαιρετική οργάνωση πίσω από την μπάλα, σωστές αλληλοκαλύψεις και υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τον απειλήσουν ιδιαίτερα. Η ανασταλτική συμπεριφορά του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική, με μοναδική εξαίρεση τις στατικές φάσεις, εκεί όπου υπήρχε θέμα, με την κεφαλιά του Πάσαλιτς στο 36᾽ να αποτελεί την μοναδική ουσιαστική καλή στιγμή της Αταλάντα.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ αλλά ο αμαρκάριστος Ονιεκούρου απέναντι από τον Μούσο, έκανε κάκιστο τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Δεν άκουσε το... καμπανάκι και την πάτησε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γκασπερίνι έριξε στο ματς τους Μπογκά και Κουπμάινερς, η Αταλάντα βρήκε καλύτερο ρυθμό και συνέχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα για να βγει από την περιοχή του και να ισορροπήσει. Ο Βατσλίκ φώναξε παρών στις ενέργειες των Μπογκά(50') και Μαλινόφκσι αλλά ο Ολυμπιακός πλήρωσε πολύ ακριβά μέσα σε ένα δίλεπτο την αδυναμία του να αμυνθεί αποτελεσματικά στα κόρνερ των Ιταλών.

Στο 61' ο Τζιμσίτι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έφερε το ματς στα ίσια ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι ᾽᾽ ερυθρόλευκοι᾽᾽ δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή και ο διεθνής στόπερ με σουτ σκόραρε ξανά για την ολική ανατροπή. Τα... καμπανάκια είχαν ακουστεί από το πρώτο μέρος αλλά δεν εισακούστηκαν.

Η είσοδος του Μαντί Καμαρά βοήθησε στο κράτημα της μπάλας, οι παίκτες του Μαρτίνς ισορρόπησαν και στο 77' ο Αγκιμπού σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία όταν απέναντι από τον πορτιέρε των γηπεδούχων έχασε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε αλλά οι ελπίδες πρόκρισης παρέμειναν ζωντανές.


MAN OF THE MATCH: Μπεράτ Τζιμσίτι. Ο Αλβανός στόπερ της Αταλάντα... ντύθηκε σέντερ φορ απόψε στο Μπέργκαμο, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ολυμπιακού στα κόρνερ της ομάδας του και με δύο ιδανικές εκτελέσεις νίκησε ισάριθμες φορές τον Βατσλίκ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τικίνιο ξεχώρισε για το υπέροχό του γκολ, καλό παιχνίδι από τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας, έδωσε βοήθειες ο Μαντί Καμαρά. Για τους Ιταλούς ξεχώρισε ο Πάσαλιτς αλλά και ο Κουπμάινερς που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο να αμυνθεί αποτελεσματικά στα κόρνερ της Αταλάντα και το πλήρωσε πολύ ακριβά, δεχόμενος δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ονιεκούρου στο 34' και ο Αγκιμπού Καμαρά στο 77᾽ είχαν κάκιστες επιλογές στη τελική προσπάθεια σε φάσεις όπου θα έπρεπε να απειλήσουν ουσιαστικά την Αταλάντα. Ο πρώτος έκανε... τζούφιο σουτ, ο δεύτερος έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ενώ ήταν τετ-α-τετ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σάντρο Σέρερ είχε μια καλή διαιτησία και η μοναδική φάση για την οποία μπορεί να γίνει συζήτηση είναι το κόρνερ από το οποίο ισοφάρισε η Αταλάντα, καθώς στο ένα και μοναδικό ριπλέι φάνηκε πως η μπάλα πέρασε εκτός από το κεφάλι του Πάσαλιτς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο Μπέργκαμο αλλά σε ένα δίλεπτο πέταξε ότι είχε χτίσει μέχρι εκείνο το σημείο. Παρά την ήττα με 2-1 από την Αταλάντα, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς έχει ελπίδες πρόκρισης και όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδό του.

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε(87' Χάτεμπουρ), Πετσέλα, Ντε Ρούν(73' Φρόιλερ), Πεσίνα(46᾽Κουπμάινερς), Μαλινόφκσι(66᾽ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ(46᾽ Μπογκά)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας(64᾽ Καμαρά), Ονιεκούρου(85' Ρόνι Λόπες), Τικίνιο(73' Ελ Αραμπί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα