Αντβέρπ - Φενέρμπαχτσε 0-3: Περίπατος και... τελικός με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (vid)

Newsroom
Αντβέρπ - Φενέρμπαχτσε 0-3: Περίπατος και... τελικός με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (vid)

bet365

Η Φενέρμπαχτσε «καθάρισε» από το πρώτο μισάωρο την Αντβέρπ (0-3) και θα παίξει τελικό πρόκρισης κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Νίκες για Γιακουμάκη-Ρέτσο.

4ος όμιλος

Η πρόκριση στα play-offs του Europa League περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την ήττα-«μαχαιριά» του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο 90', η Φενέρμπαχτσε έκανε το δικό της χρέος για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης με άνετη τριάρα κόντρα στην Αντβέρπ και θα παίξει σε ματς «do or die» την επόμενη αγωνιστική ως φιλοξενούμενη απέναντι στους Ερυθρόλευκους.

Η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα (μπήκε αλλαγή στο 80') και του Βίτορ Περέιρα πήρε το μάθημά της από τη γκέλα εντός έδρας και «καθάρισε» το ματς στην Αμβέρσα από το μισάωρο. Με το άπιαστο σουτ του Γιαντάς (8'), το γκολ Μέγιερ (16') και το υπέροχο βολ-πλανέ του Μπερίσα (29'), η Φενέρ έβαλε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες στη «σεμνή τελετή» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο, μειώνοντας έτσι την απόσταση από τους Πειραιώτες στο -1 πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι (25/11).

Βαθμολογία

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 10 (7-3)
2. Ολυμπιακός 6 (7-6)
3. Φενέρμπαχτσε 5 (6-6)
4. Αντβέρπ 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/11):

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Αντβέρπ


Αντβέρπ (Μπρίαν Πρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάιγ (77' Μπαλικουίσα), Αλμέιδα, Ντε Λετ, Βάινς, Γιουσούφ (46' Ντεσολέιλ, Βερστρέτ, Γκέρκενς (68' Ντουόμο), Φίσερ (61' Σαμάτα), Μπένσον (62' Μιγιόσι), Φρέι

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Οζέρ, Τισεράν (73' Σάλαϊ), Κιμ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμουελ, Σόσα (80' Πέλκας), Γιαντάς (64' Ζάιτς), Καντίογλου (73' Σανγκαρέ), Καχβετσί (64' Ρόσι), Μέγιερ, Μπερίσα

3ος όμιλος

Σημαντικό έδαφος στην μάχη για πρόκριση έχασαν Λέστερ και Σπαρτάκ Μόσχας στον όμιλο του θανάτου, αφού το τελικό 1-1 δεν ικανοποίησε καμία εκ των δυο. Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, οι Ρώσοι ευτύχησαν να προηγηθούν με Βίκτορ Μόουζες στο 51΄, όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμα...Κι αυτό γιατί έξι λεπτά αργότερα οι Αλεπούδες έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αμαρτέι που έφερε άμεσα το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν αμφότερες στα εναπομείναντα λεπτά για το γκολ της νίκης, το σκορ δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να διατηρηθούν σε θέσεις που οδηγούν στον αποκλεισμό. Νωρίτερα η Νάπολι κατάφερε να ξεφύγει από την... επικίνδυνη ζώνη και με το εκκωφαντικό 4-1 έναντι της Λέγκια στην Πολωνία έκανε εντυπωσιακό άλμα κορυφής.

Αποτελέσματα

Λέγκια - Νάπολι 1-4
Λέστερ - Σπαρτάκ Μόσχας 1-1

Βαθμολογία

1.Νάπολι 7 (11-6)
2. Λέγκια 6 (3-7)
3. Λέστερ 5 (7-7)
4. Σπαρτάκ Μόσχας 4 (7-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

Λέστερ - Λέγκια
Σπαρτάκ Μόσχας - Νάπολι

5ος όμιλος

Καρέ της... ισοπαλίας για την Μαρσέιγ, η οποία έμεινε στο 2-2 απέναντι στη Λάτσιο και έφτασε τις τέσσερις σερί στον όμιλο. Παρά το προβάδισμα των Μασσαλών με τον Μίλικ (33΄), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους Λατσιάλι να φέρνουν τούμπα το ματς και να φτάνουν στην ανατροπή. Αρχικά ο Άντερσον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+7') ισοφάρισε σε 1-1 και στο 47΄ο Ιμόμπιλε ολοκλήρωσε το... έργο για να σημειώσει το γκολ υπ΄αριθμόν 160 με τη φανέλα της Λάτσιο και να αναδειχθεί στον κορυφαίο σκόρερ ιστορίας της! Παρόλα αυτά ο Ιταλός δεν κατάφερε να γιορτάσει αυτή την ιστορική βραδιά και με νίκη, αφού στο 82΄ο Παγιέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και διατήρησε το... απόλυτο σε ισοπαλίες για τους Μασσαλούς. Το αποτέλεσμα πάντως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χαμένη ευκαιρία αμφότερων να πλησιάσουν την κορυφή, αφού νωρίτερα η πρωτοπόρος Γαλατάσαραϊ είχε «κολλήσει» στο 1-1 με την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Αποτελέσματα

Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
Μαρσείγ - Λάτσιο 2-2

Βαθμολογία:

1. Γαλατασαράι 8 (3-1)
2. Λάτσιο 5 (4-3)
3. Μαρσέιγ 4 (3-3)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

Γαλατασαράι - Μαρσέιγ
Λοκομοτίβ Μόσχας - Λάτσιο

6ος όμιλος

«Αυτοκτονία» για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έπεσε από την πρώτη θέση κι έκανε ξανά... άνω-κάτω τον 6ο όμιλο. Οι Σέρβοι πλήρωσαν την αποβολή του Ντέγκενεκ μόλις στο 12' και μοιραία ηττήθηκαν από τη Μίντιλαντ εντός έδρας (0-1), με τον Κάνγκα, μάλιστα, να σημειώνει με αυτογκόλ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στο φινάλε μπήκε το... κερασάκι της «καταστροφής» για τους Ερυθρόλευκους, με τον Γκόμπελιτς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τους αφήνει με εννέα παίκτες. Έτσι, όχι μόνο επέτρεψε στους Δανούς να τους πλησιάσουν στο -2, αλλά έδωσε την ευκαιρία στη Μπράγκα να περάσει πρώτη στον όμιλο. Οι Πορτογάλοι επικράτησαν θριαμβευτικά της Λουντογκόρετς (4-2),. με τους Αλ Μουσράτι, Μεδέιρος και Γκαλένο να θέτουν τις βάσεις από το πρώτο μέρος και τον Γκονσάλες να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ. Ο Πιέρος Σωτηρίου είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 33', ο Πλαστούν μείωσε για το τελικό 4-2, το οποίο δίνει προβάδισμα πρόκρισης στη Μπράγκα για τους «16».

Αποτελέσματα

Μπράγκα - Λουντογκόρετς 4-2
Ερυθρός Αστέρας - Μίντιλαντ 0-1

Βαθμολογία

1. Μπράγκα 9 (9-5)
2. Ερυθρός Αστέρας 7 (4-3)
3. Μίντιλαντ 5 (4-5)
4. Λουντογκόρετς 1 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική

Μίντιλαντ - Μπράγκα
Ερυθρός Αστέρας - Λουντογκόρετς

7ος όμιλος

Το ντέρμπι κορυφής δεν ήταν τόσο... ντέρμπι. Η Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου (μπήκε αλλαγή στο 88') διέλυσε τη Μπέτις με 4-0 κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στους «16» ως πρώτη του ομίλου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιαμπί (δύο γκολ, δύο ασίστ). Ο Γάλλος εξτρέμ έβαλε μπροστά τις Ασπιρίνες στο 42' (είχαν και ακυρωθέν γκολ με τον Φρίμπονγκ στο 24΄), διπλασίασε το προβάδισμα στο 52' και μοίρασε τις ασίστ για τον Βιρτς στο 86' και τον Αμίρι στο 90' που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τους Φεκίρ και Ντεμιρμπάι να αποβάλλονται στις καθυστερήσεις λόγω... κοκκορομαχίας. Την ίδια ώρα, η Σέλτικ έκανε το δύο στα δύο απέναντι στη Φερεντσβάρος, φεύγοντας με πιο άνετο διπλό από όσο δείχνει το τελικό 2-3. Φουρουχάσι και Ζότα έβαλαν δύο φορές μπροστά στο σκορ τους Κέλτες στο πρώτο μέρος, με το αυτογκόλ του Γιουράνοβιτς (11') να τους αγχώνει, αλλά μόνο προσωρινά. Το γκολ του Αμπάντα για το 1-3 στο 60' απέβαλε το όποιο άγχος, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγγελο Ποστέκογλου να κάνει ανενόχλητος τις αλλαγές, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Γιακουμάκης (70'). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ουζούνι στο 86', δίχως όμως να είναι αρκετό για να αποτρέψει τον αποκλεισμό των Ούγγρων από την Ευρώπη.

Αποτελέσματα

Λεβερκούζεν - Μπέτις 4-0
Φερεντσβάρος - Σέλτικ 2-3

Βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 10 (11-2)
2. Μπέτις 7 (8-9)
3. Σέλτικ 6 (8-10)
4. Φερεντσβάρος 0 (4-10)

Επόμενη αγωνιστική

Λεβερκούζεν - Σέλτικ
Μπέτις - Φερεντσβάρος

8ος όμιλος

Επιστροφή στις νίκες για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που επικράτησε με ανατροπή 3-1 της Ραπίντ Βιέννης και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Παρά το γρήγορο προβάδισμα των Αυστριακών με τον Κνάσμουλνερ (8΄), οι Κροάτες δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και έφτασαν σε άμεση ισοφάριση με τον Πέτκοβιτς τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 34΄ο Άντριτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν διαχειριστούν το προβάδισμά τους και να κλειδώσουν το τρίποντο με τον Σούταλο στο 83΄. Νωρίτερα Γκενκ και Γουέστ Χαμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Βέλγιο, με τους Άγγλους να χάνουν για πρώτη φορά βαθμούς στον όμιλο.

Αποτελέσματα

Γκενκ - Γουέστ Χαμ 2-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ραπίντ Βιέννης 3-1

Βαθμολογία:

1. Γουέστ Χαμ 10 (9-2)
2. Ντιναμό Ζαγκρεμπ 6 (7-5)
3. Γκενκ 4 (3-8)
4. Ραπίντ Βιέννης 3 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

Ραπίντ Βιέννης - Γουέστ Χαμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Γκενκ


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα