Δύσκολο να κερδίσεις με κορυφαίο τον Εσίτι

Δύσκολο να κερδίσεις με κορυφαίο τον Εσίτι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Σλόβαν και την εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου που είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αυτή την περίοδο.

Κατ’ αρχάς δεν αφήνω καμία αιχμή για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ο Εσίτι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο Λουτσέσκου που δεν… αγαπούσε τέτοιου είδους χαφ τον βρήκε εδώ και προσπαθεί να τον αξιοποιήσει και χθες φθάσαμε στο σημείο ο Νιγηριανός να είναι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Αυτό απλά το τονίζω για να καταδείξω ότι οι υπόλοιποι, οι πιο ποιοτικοί, παίκτες που με μία ενέργεια μπορούν να κρίνουν ματς (ο Εσίτι δεν μπορεί) υστέρησαν πάρα πολύ και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συνολικά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ-πολύ μέτριος. Για να μην πλατειάζουμε , ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να κερδίσει χθες, δεν είχε την εικόνα του νικητή.

Γιατί;

Οι απαντήσεις δόθηκαν ΠΡΙΝ τον αγώνα. Ήταν πολύ αναμενόμενη αυτή η εμφάνιση του Δικεφάλου. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ έχει φθάσει στα όριά του και δεν υπήρχε περίπτωση –χθες- να ανεβάσει τα στάνταρ του. Φυσικά μπορείς να κερδίσεις αν δεν παίξεις καλά, αλλά χθες δεν έπεισε ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να πλησιάσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα.

Γιατί;

- Η ομάδα που έχει ξεκάθαρες ποιοτικές ελλείψεις στα μεσοεπιθετικά

- Η ομάδα που τώρα φτιάχνει φιλοσοφία και ανταποκρίνεται τακτικά στις απαιτήσεις του προπονητή

- Αυτό το σύνολο που έβαλε άμεσα και βιαστικά (από ανάγκη) στις τάξεις του τρεις νεοαποκτηθέντες

- Έπαιξε αυτό το 20ήμερο 6 ματς και πάει για το έβδομο

- Ο ΠΑΟΚ που έκανε τα πιο δύσκολα-μακρινά ταξίδια της χρονιάς σε αυτό ακριβώς το διάστημα

- Όλα αυτά χωρίς 5-6-7 ποιοτικούς παίκτες-αρχηγούς που ΔΕΝ μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν ούτε αγωνιστικά ούτε στην προσωπικότητα που βγαίνει μέσα στο γήπεδο

Παρολ’ αυτά έκαναν ένα σερί αποτελεσμάτων (χωρίς τις καλύτερες εμφανίσεις) κέρδισαν στο όριο και στις λεπτομέρειες τους πιο πολλούς αντιπάλους, αλλά ήταν 100% βέβαιο ότι ειδικά μετά την ΑΕΚ και αγωνιστικά και πνευματικά θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Η έλλειψη ενέργειας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστική. Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δεν είχαν τον τρόπο και παρά το ότι σε εκείνη τη φάση μπήκαν μαζί στο γήπεδο ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Κούρτιτς, η εικόνα του συνόλου δεν άλλαζε με τίποτα!

ΠΑΟΚ

Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν είχε την εικόνα του νικητή, της ομάδας δηλαδή που πιέζει γιατί «καίγεται» για τη νίκη, αλλά υπήρχαν στιγμές που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και ΔΕΝ είχε την απαιτούμενη ισορροπία, στοιχεία που έδιναν το δικαίωμα στους Σλοβάκους να πιστεύουν ότι σε μία κόντρα θα φθάσουν και στη νίκη. Αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό. Αν η ομάδα κατάφερνε να κρατήσει το 1-0 για περισσότερη ώρα, θα ήταν (μάλλον) όλα καλύτερα, αλλά με τα –αν- δεν αλλάζει κάτι.

Το παιχνίδι δίκαια έληξε 1-1. Αυτή η ισοπαλία φυσικά και δεν είναι οδυνηρή. Έχει μεγάλη αξία στο ποδόσφαιρο όταν… δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να μην χάνεις. Το καταλάβαμε καλά όλοι στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Είναι μία ισοπαλία που ήρθε σε πολύ-πολύ δύσκολη φάση για την ομάδα του Λουτσέσκου, ένα αποτέλεσμα που προφανώς μπορεί να καλυφθεί στη συνέχεια. Οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ μπορεί να μειώθηκαν για την πρώτη θέση, αλλά με 4 ή 6 βαθμούς κόντρα στην Κοπεγχάγη και ένα τρίποντο στη Σλοβακία, ο ΠΑΟΚ θα είναι φαβορί και για πρόκριση και για πρωτιά.

ΌΧΙ αυτός ο ΠΑΟΚ ο χθεσινός, που έπαιζε… μισός και με τους διαθέσιμους παίκτες του… ξεθεωμένους. Ο ΠΑΟΚ ο κανονικός, αυτή η ομάδα δηλαδή που πήγε στην Κροατία και έπαιξε καταπληκτικά κερδίζοντας στο πιο μεγάλο φετινό ματς τη Ριέκα.

Σφιντέρσκι

Για εμένα εκείνο είναι το… αρχικό ταβάνι του ΠΑΟΚ για φέτος και εκείνο θα φροντίσουν να ξαναπιάσουν τώρα που επιστρέφουν πολύ σημαντικοί παίκτες όπως ο Ελ Καντουρί, ο Κρέσπο, ο Βιεϊρίνια. Αν φθάσουν σε τέτοια επίπεδα απόδοσης και με τη νοοτροπία που τους δίνει ο προπονητής, μπορεί ο ΠΑΟΚ να μείνει όρθιος μέχρι τον χειμώνα. Εκεί πλέον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά το κομμάτι… ποιοτική ενίσχυση. Φυσικά και δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο για τον ΠΑΟΚ να τα καταφέρει και να μείνει εντός στόχων μέχρι τον Ιανουάριο… Μάχη θα δοθεί.

«Το fight, to suffer…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.