Το προφίλ των Μάλμε και Ελσίνκι

Το προφίλ των Μάλμε και Ελσίνκι

bet365

Μεγαθήρια μπορεί να μην είναι όμως και η Μάλμε και η Ελσίνκι που θα βρει στον... δρόμο του Ολυμπιακός εάν συνεχίσει στο Europa θέλουν την προσοχή του.

Η Μάλμε είναι μια ομάδα που την έχει συναντήσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Τη σεζόν 2014-2015, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Φάληρο με 2-0, ενώ είχε χάσει 4-2 στη Σουηδία.

Οι Σουηδοί είναι οι αυτοκράτορες του σουηδικού πρωταθλήματος με 21 πρωταθλήματος και 14 Κύπελλα, ενώ με καθαρή αξία 78 εκατ. κορώνων (8.8 εκατ. ευρώ) είναι η πιο πλούσια ομάδα της χώρας.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν τη Ρίγα, την οποία και νίκησαν 1-0 στην έδρα τους, ενώ στη Λετονία το ματς ήρθε ισόπαλο (1-1).

Εδρα: Swedbank Stadion των

Προπονητής: Ο Γιον Ντόμασον είναι ο παλαίμαχος Δανός επιθετικός με την τεράστια καριέρα σε Χέρενφεν, Νιούκαστλ, Φέγενοορντ, Μίλαν, Στουτγκάρδη και Βιγιαρεάλ. Σε 60 ματς στον πάγκο της Μάλμε μετράει 36 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Σύστημα: Συνήθως παίζει 4-2-3-1 αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παίζει με 4-4-1-1 ή 4-4-2.

Σταρ:

Ανέλ Αχμέντχοτζιτς: Ο 22χρονος στόπερ έχει χρηματηστηριακή αξία 4 εκατ. ευρώ. Με τη Μάλμε έχει ήδη 57 ματες με 3 γκολ και 1 ασίστ και είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους της ομάδας.

Αντόνιο Τσόλακ: Με 3 εκατ. ευρώ είναι ο παίκτης με τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματηστηριακή αξία.

Όσκαρ Λεβίτσκι: Ο 29χρονος Σουηδός χαφ είναι από τους πιο έμπειρους της ομάδας με 233 ματς, 7 γκολ και 14 ασίστ.

Αντερς Κρίστιανσεν: Διεθνής Δανός μέσος, που στα 31 του προσδίδει ποιότητα και εμπειρία. Εχει με τη Μάλμε 165 ματς με 47 γκολ και 35 ασίστ.

Μπομπέρ: Ο Τσόλακ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, έχει καταφέρει να βρει τον εαυτό του στη Σουηδία. Σε 13 ματς με τη Μάλμε έχει σκοράρει 9 φορές!

Ελσίνκι

Η 30 φορές πρωταθλήτρια Φινλανδίας Ελσίνκι έχει υψηλά κίνητρα

Η Ελσίνκι κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της και το 2020 και έχει τον επικίνδυνο Σλοβένο Βάλεντσιτς και αρκετούς διεθνείς Φινλανδούς.

Η φινλανδική Ελσίνκι προφανώς δεν έχει τη... λάμψη και την αίγλη της Μάλμε, ούτε την ευρωπαϊκή της εμπειρία. Είναι όμως μία ομάδα με διάθεση και... δίψα για να πάει καλά στην Ευρώπη που το 2020 πήρε τον τίτλο στη χώρα της, όπως έχει κάνει άλλες 29 φορές. Στην Ευρώπη είχε αποκλείσει τη Μπούντουτσνοστ από το Μαυροβούνιο με νίκες με 3-1 και 4-0 (στον α' προκριματικό του Champions League).

Αρχηγός της είναι ο διεθνής Φιλανδός (με ιρλανδικές καταβολές) στόπερ Ο' Σόνεσι. Στο ρόστερ της έχει αρκετούς Φινλανδούς διεθνείς ενώ ένα βασικό της επιθετικό όπλο είναι ο Σλοβένος Φίλιπ Βάλενσιτς, που στα 29 του χρόνια είχε από το 2020 και μετά 20 ματς με 9 γκολ και 6 ασίστ.

Έδρα: Το Bolt Arena με 10.770 θέσεις

Προπονητής: Ο 38χρονος Τόνι Κοσκέλα είναι στον πάγκο από το 2019 και πήρε πρωτάθλημα το 2020. Στη σεζόν του 2021 έχει πρώτη την Ελσίνκι και με διαφορά μετά από 12 ματς. Στην καριέρα του έχει θητεία στην Ελλάδα με τον Ηλυσιακό.

Σύστημα: Συνήθως παίζει 4-2-3-1. Φέτος έχει χρησιμοποιήσει και το 4-3-3 και το 4-4-2.

Σταρ: Μπορεί να μην είναι ο τοπ σταρ όμως κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος χαφ Ζαϊρ Σίλβα το '20-'21 έχει να επιδείξει 10 συμμετοχές με 3 και 2 ασίστ. Ο πιο ακριβός παίκτης του ρόστερ πάντως είναι ο ακραίος μπακ Ουντέρσε με διαβατήριο από Ελβετία και Νότια Αφρική.

Μπομπέρ: Δεν είναι ο κλασικός φορ (κυρίως κρυφός κυνηγός ή δεκάρι είναι) και δεν παίζει πάντα βασικός. Όμως ο Σλοβένος Βάλενσιτς είναι κορυφαίος σκόρερ για τους Φινλανδούς και αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί του όπως διαβάσατε πιο πάνω.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα