Ολυμπιακός: Προσοχή, η αντίπαλος του είναι η βασίλισσα των πέναλτι, 43 στη διετία, ήδη 21 φέτος!!!

Ολυμπιακός: Προσοχή, η αντίπαλος του είναι η βασίλισσα των πέναλτι, 43 στη διετία, ήδη 21 φέτος!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την…ευκολία με την οποία η Φενέρμπαχτσε κερδίζει τα πέναλτι, έχοντας ήδη 21 υπέρ της τη φετινή σεζόν!

Αν λέμε για τα πολλά πέναλτι που κερδίζει ο Παναθηναϊκός, μιλώντας για τη Φενέρμπαχτσε πρέπει να τα ξεχάσουμε! Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ είναι η βασίλισσα των πέναλτι!

Για να καταλάβουμε τις διαφορές, ο Παναθηναϊκός πέρυσι και φέτος έχει κερδίσει 27 πέναλτι, που θεωρούνται πολλά, σκεπτόμενος κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του 21. Ας λάβουμε υπόψιν μας δε και το άλλο: ότι η πιο σημαντική ομάδα στην Τουρκία, η Γαλατασαράι, περσινή πρωταθλήτρια και φετινή πρωτοπόρος, έχει υπέρ της 32! Ε, η Φενέρ ξέρετε πόσα έχει κερδίσει, σε όλες τις διοργανώσεις πάντα, μέσα στη διετία; 43!!! Πέρυσι 22 και φέτος, μέχρι στιγμής, 21! Φαίνεται μάλιστα ότι μαθηματικά θα ξεπεράσει τα 50, αφού έχει ακόμη τουλάχιστον 11 παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν και με το ρυθμό που παίρνει πέναλτι, θα φτάσει η, και θα πάει πιο πάνω από τα 50!!!

Προσέξτε όμως και κάτι άλλο. Ο χρόνος στον οποίο έχει πάρει έξι πέναλτι, σε συνάρτηση με το σκορ…

Φενέρ-Πέντικσπορ 4-1. Με πέναλτι το 2-1 στο 87’

Φενέρ-Κασίμπασα 2-1. Με πέναλτι το 2-1 στο 96’

Μπασάκσεχιρ-Φενέρ 0-1. Με πέναλτι το 0-1 στο 94’

Μπεσίκτας-Φενέρ 1-3. Η Φενέρ χάνει πέναλτι στο 92’ με το σκορ 1-2

Φενέρ-Τράμπζονσπορ 2-3. Με πέναλτι το δεύτερο γκολ στο 93’

Φενέρ-Μάριμπορ 3-1. Με πέναλτι το τρίτο γκολ στο 92’.

Θέλετε κι άλλα;

Τβέντε-Φενέρ 0-1. Με πέναλτι στο 72’

Γκαζιάντεπ-Φενέρ 0-2. Με πέναλτι το 0-1

Φενέρ-Αλάνιασπορ 2-1. Με πέναλτι το 1-1

Γκαζιάντεπ-Φενέρ 0-1. Η Φενέρ χάνει πέναλτι στο 0-0

Φενέρ-Κόνιασπορ 7-1. Το 1-0 με πέναλτι

Καίσέρισπορ-Φενέρ 3-4. Το νικητήριο γκολ με πέναλτι στο 79’

Μπεσίκτας-Φενέρ 1-3. Το 1-2 με πέναλτι

Φενέρ-Καραγκιουμρούκ 2-1. Το 1-1 με πέναλτι

Φενέρ-Τράμπζο 2-3. Με πέναλτι το 1-3

Κασίμπασα-Φενέρ 0-2. Με πέναλτι το δεύτερο γκολ

Φενέρ-Γκαζιάντεπ 2-1. Η Φενέρ χάνει πέναλτι για το 3-1

elarabi_kimminjae_novak_intim

Παρατηρούμε εύκολα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πέναλτι που κερδίζει η Φενέρ σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) είναι σε σημαντικά χρονικά σημεία των αγώνων, δηλαδή με ρευστό το αποτέλεσμα κι όχι π.χ. με το σκορ υπέρ της 3-0 η, 4-0.

Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό δεδομένο, η ευκολία με την οποία παίρνουν πέναλτι από τους διαιτητές οι παίκτες της Φενέρ. Πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους κατ΄ αρχάς οι παίκτες του Ολυμπιακού και να είναι πιο προσεκτικοί, καθότι όπως θυμόμαστε έχουν παραχωρήσει τρία πέναλτι στα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια τους (δύο ο Ρέτσος κι ένα ο Φρέιρε).

Ας ελπίσουμε δε, σε μία σωστή διαιτησία στα δύο παιχνίδια.

Άσχετο: Δεν ήταν και η…καλύτερη βραδιά για τους «ερυθρόλευκους» Κάρμο και Ελ Κααμπί η χθεσινή, στο φιλικό Μαρόκου-Ανγκόλας 1-0.

Ο μεν Κάρμο πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, με αυτογκόλ, σε μίια άτυχη στιγμή που πήγε να βγει πρώτος στην μπάλα με τάκλιν για να διώξει σε κόρνερ μία συρτή σέντρα, αλλά η μπάλα τον πούλησε και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, στην οποία έκανε ντεμπούτο.

Ο δε Ελ Κααμπί έμεινε για έκτο στη σειρά παιχνίδι χωρίς γκολ με την Εθνική του, χάνοντας μάλιστα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και δη σε φάσεις που με τον Ολυμπιακό έχει σκοράρει αρκετά συχνά, σε σέντρες δηλαδή από αριστερά, με τον ίδιο να πετάγεται για κεφαλιά η, προβολή.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Κασάμι είναι στα πάνω του! Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Σαμπντόρια (με Άσκολι 2-1 και με Μπάρι 1-0) σκόραρε καθοριστικά γκολ, η ομάδα του (με προπονητή τον Αντρέα Πίρλο) κέρδισε και μπήκε στη ζώνη των πλέι οφ για την άνοδο στην Α΄κατηγορία.

kasami_intime

Στα 31 χρόνια του ο Ελβετός το παλεύει. Φεύγοντας το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μαρτίνεθ τον απέρριψε, δοκιμάζοντας τον στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, υπέγραψε το καλοκαίρι μονοετές συμβόλαιο με τη Σαμπ, για λογαριασμό της οποίας έχει ήδη πέντε γκολ και μία ασίστ, έχοντας γίνει σημαντικός παίκτης της σε ρόλο Νο 8. Μάλιστα, σε δύο από τα τελευταία παιχνίδια φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Συνολικά έχει παίξει σε 20 παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας, έχοντας χάσει και τρεις αγωνσιτικές λόγω τιμωρίας από αποβολή του.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.