Αρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Το έζησε, αλλά δεν του έφτασε!

bet365

Ο Άρης νίκησε με 2-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως μένει με την γλύκα της νίκης αλλά και την πίκρα του αποκλεισμού. Οι «κίτρινοι» το... έζησαν, το πάλεψαν, αλλά ένα στιγμιαίο λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στο Ζάχαβι να βρει το γκολ που ήταν αρκετό για να σβήσει το όνειρο. Γκολ οι Γκρέι και Ντουκουρέ, δοκάρι ο Πάλμα.

Ο Άρης αποχαιρέτησε το Conference League καθώς δεν κατάφερε να βρει ουσία στην τεράστια προσπάθεια που έκανε απέναντι στη Μακάμπι στο κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης» αφού η νίκη με 2-1 δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την ήττα (2-0) του πρώτου αγώνα.

Είναι πραγματικά κρίμα για τον Άρη καθώς η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έκανε κατάθεση ψυχής μπροστά σε τουλάχιστον 20.000 φιλάθλους της. Μπήκε μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Άντρε Γκρέι, απορρόφησε το τραγικό λάθος του Μπράμπετς το οποίο οδήγησε στη ισοφάριση από τον Ζάχαβι και πήρε οξυγόνο όταν και πάλι προηγήθηκε με 2-1 με τον τρομερό Ντουκουρέ. Δεν κατάφερε όμως να βρει το 3ο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Το ρίσκο του Μπούργος και το «μπετόν» του Ίβιτς

Η επιθετική λογική του Χερμάν Μπούργος αποτυπώθηκε μέσα από μια απόφαση, αυτή της χρησιμοποίησης του Λούις Πάλμα στην επιθετική γραμμή, στο πλευρό του Άντρε Γκρέι. Ο Αργεντίνος τεχνικός δεν προχώρησε σε αλλαγές (πλην αυτής στο δεξί άκρο με την είσοδο του Οντουμπάτζο αντί του Εμπακατά) συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα επιλέγοντας ουσιαστικά μια παραλλαγή του 4-4-2. Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Ίβιτς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να προχωρά σε αμυντική λογική και σε σχήμα με τριάδα στην άμυνα (Μπίτον, Γέινι, Σάμποριτ), τον Γκλάζερ σε ρόλο αμυντικού χαφ αλλά με την ανθεκτικότητα μετατροπής του από 5-4-1 σε κατάσταση άμυνας σε 3-5-2 σε αντίστοιχη της επίθεσης.

Παιχνίδι υψηλής έντασης από το πρώτο δευτερόλεπτο

Η άκρως επιθετική λογική του Άρη ουσιαστικά οδήγησε σε παιχνίδι τρομερά υψηλής έντασης παρά την ξεκάθαρη πρόθεση της Μακάμπι να παίξει με τον χρόνο και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της εκεί που ήταν απαραίτητο. Οι «κίτρινοι» κατευθύνθηκαν περισσότερο από την ενέργεια που άντλησαν από την κερκίδα και βασίστηκαν λιγότερο στην ηρεμία και στην παγωμένη σκέψη. Για παράδειγμα, στο πρώτο 20πτο (τους) έλειψε η σωστή κυκλοφορία μπάλας, μέτρησαν αρκετές ημιτελείς προσπάθειες και περιορίστηκαν σ’ ένα σουτ του Ντουκουρέ.

Ο αγωνιστικός χώρος έγινε… κατηφορικός στο διάστημα από το 22’ μέχρι το 32’. Σε δύο περιπτώσεις (24’, 32’) ο Άντρε Γκρέι δεν βρήκε μπάλα σε γυρίσματα των Μαντσίνι, Ιτούρμπε ενώ ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη στην επίθεση, ο Λούις Πάλμα, είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ (25’). Καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ρυθμό ασκώντας παράλληλα τρομερή πίεση στη Μακάμπι, η τελευταία πήγε στην τακτική των καθυστερήσεων κι έτσι κατάφερε να τον ανακόψει. Ο Άρης δεν ήταν τόσο δημιουργικός στο τελευταίο 15πτο αλλά επιπόλαιος κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη Μακάμπι να «αποδράσει» από την περιοχή της σε μια προσπάθεια «χτισίματος» των δικών της στιγμών, πατώντας πάνω στη δημιουργική ικανότητα των Κανικόφσκι, Κούβας αλλά δεν έφτασε σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Το πρώτο ημίχρονο έδειξε το λάθος στο Τελ Αβίβ

Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Άρης δεν βρήκε αυτό που απελπισμένα έψαξε, το γκολ το οποίο θα έβαζε τις βάσεις για μια ανατροπή. Ξεκάθαρα όμως έδειξε πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που έκανε στο πρώτο παιχνίδι καθώς είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι και η Μακάμπι σε καμία περίπτωση δεν ήταν η ομάδα του πρώτου αγώνα. Ο Άρης δεν βρήκε γκολ παρότι ρίσκαρε αρκετά αλλά τούτη τη φορά η μεσαία γραμμή του είχε καλύτερη λειτουργία και οι δύο στόπερ πιο έγκαιρες παρεμβάσεις «πνίγοντας» τον Γιοβάνοβιτς. Το ίδιο συνέβη όμως και με τον Άντρε Γκρέι…

Ο Γκρέι έβαλε «φωτιά» στο «Κλ. Βικελίδης»

Οι δύο προπονητές απέφυγαν τις αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 54’ σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τα πάντα στο παιχνίδι. Ο Λούις Πάλμα ανατράπηκε από τον Γκλάζερ εντός της περιοχής. Ο Σκοτσέζος Μπίτον δεν είδε την παράβαση και χρειάστηκε η παρέμβαση του επόπτη για να καταλογίσει το πέναλτι αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη τον Γκλάζερ. Ο Άντρε Γκρέι δεν έχασε την ευκαιρία, πέτυχε το 5ο γκολ του με τη φανέλα του Άρη (1-0, 60’).

Το τραγικό λάθος του Μπράμπετς έδωσε ζωή στη Μακάμπι

Μετά από ένα εξάλεπτο διαμαρτυριών και με την ομάδα του πίσω στο σκορ ο Βλάνταν Ίβιτς αντικατέστησε τους δύο επιθετικούς με τον Εράν Ζάχαβι αλλά και τον πιο αμυντικογενή (σε σχέση με τον Κούβας) Ειάλ Γκολάσα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Χερμάν Μπούργος έπαιξε τα ρέστα του με την είσοδο του δημιουργικού Μάνου Γκαρθία αντί του Νταμπό.

Ο Άρης έδειξε ότι είχε το πάνω χέρι για να φτάσουμε στο 75ο λεπτό, το ανεπίτρεπτο λάθος του Γιάκουμπ Μπράμπετς (έστειλε την μπάλα πάνω στον Κανικόφσκι), ο τελευταίος έδωσε στον Ζαχαβι ο οποίος εκτέλεσε τον Κουέστα ισοφαρίζοντας (1-1) δίνοντας οξυγόνο στις άδειες μπουκάλες της Μακάμπι.

Ο Γκρέι εξιλεώθηκε και ο Ντουκουρέ σκόραρε

Στο 78’ ο Άντρε Γκρέι είχε σπουδαία ευκαιρία για να βάλει και πάλι τον Άρη σε μονοπάτι πρόκρισης αλλά στην τρομερή κάθετη πάσα του Μάνου Γκαρθία δεν πλάσε τον Πέρετς. Εξιλεώθηκε δύο λεπτά αργότερα με το τρομερό τακουνάκι-ασίστ στον Ντουκουρέ ο οποίος μόλις που άγγιξε την μπάλα κι αυτή κατέληξε (βασανιστικά για τη Μακάμπι) στα δίχτυα για το 2-1 (81’). Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του και στο 85’ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Λούις Πάλμα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να ακολουθήσει η κεφαλιά του Γκρέι (88’) όπου ο Πέρετς είχε σωστή τοποθέτηση.

Το… πούλμαν της Μακάμπι και η απελπισμένη προσπάθεια του Άρη

Η Μακάμπι προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ πρόκρισης στα τελευταία λεπτά βάζοντας ένα… πούλμαν μπροστά στην εστία του Πέρετς. Ο δε Άρης προσπάθησε απελπισμένα να βρει φάση για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά δεν κατάφερε να χτίσει φάση. Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τους Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο οι οποίοι μπήκαν στο παιχνίδι για να ενισχύσουν την προσπάθεια των «κίτρινων».

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Χατζηιωάννου (Άρης), Σάμποριτ, Φαν Όβεριμ, Γιοβάνοβιτς, Χόζες, Χαντί, Γκολάσα, Πέρετς (Μακάμπι) ενώ ο Γκλάζερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

MVP: Ο Σέικ Ντουκουρέ έκανε τρομερό παιχνίδι στον άξονα και ήταν αυτός που έδωσε οξυγόνο στον Άρη με το γκολ που πέτυχε.

Στο ύψος του: Ο Άντρε Γκρέι έχασε μια σπουδαία φάση αλλά έβαλε το πρώτο γκολ και σέρβιρε το δεύτερο

Ο «αδύναμος κρίκος»: Θεωρητικά μπήκε στο παιχνίδι για να ενισχύσει την επιθετική προσπάθεια του Άρη αλλά ο Ματέο Γκαρσία ήταν σα να μην ίδρωσε ποτέ και ο Καμάτσο έκανε πολλά λάθη.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μπράμπετς στο γκολ της Μακάμπι όπου από το πουθενά έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν.

Το «στραγάλι»: Ο Τζόν Μπίτον έχασε τη φάση του πέναλτι και τον «έσωσε» ο επόπτης.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για πρόκριση καθώς… την είχε τη Μακάμπι, έκανε τις φάσεις που έπρεπε αλλά πλήρωσε ένα ολέθριο λάθος όπως και την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

ΑΡΗΣ (ΧέρμανΜπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (68’ Γκαρθία), Ντουκουρέ (90+Ντιόπ), Μαντσίνι (77’ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (68’ Καμάτσο), Πάλμα (90+ Χατζηιωάννου), Γκρέι.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Μπίτον, Σάμποριτ, Γέινι, Γκλάζερ, Βαν Όβεριμ (90’ Ρίκαν), Κανικόφσκι (90’ Μπίτον Νταν), Χόζες (78’ Καντίλ), Ζεράλδες, Γιοβάνοβιτς (65’ Ζάχαβι), Κούβας (65’ Γκολάσα).


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα