Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο «Ραζβάν» Ίβιτς, ο... Μέσι Ζάχαβι και ο «killer» Γιοβάνοβιτς

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο «Ραζβάν» Ίβιτς, ο... Μέσι Ζάχαβι και ο «killer» Γιοβάνοβιτς

bet365

O Άρης ετοιμάζεται για τους δυο μεγάλους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Conference League και το Gazzetta περνάει από «ακτίνες» τους Ισραηλινούς.

Είναι γεγονός πως μετά την άσημη Γκόμελ η τύχη δεν χαμογέλασε στον Άρη. Για την ακρίβεια ούτε που τον... κοίταξε. Οι Θεσσαλονικείς έχουν δυο ματς «ζωής και θανάτου» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του άλλοτε παίκτη τους και πρώην προπονητή του «αιώνιου» αντιπάλου, ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς. Μετά τους Ισραηλινούς χρειάζεται μια πραγματική υπέρβαση για να περάσει την Νις του Λουσιάν Φαβρ. Προς το παρόν βέβαια για τους «κίτρινους» δεν υπάρχει καμία Νις και οι σκέψεις όλων είναι στους «τελικούς» με τη Μακάμπι.

Πρόκειται για έναν ποιοτικό αντίπαλο, όμως ο καλός και ενισχυμένος Άρης μπορεί να τα καταφέρει. Αναμένεται ένα αμφίρροπο και «σφιχτό» ζευγάρι. Το Gazzetta περνάει από «ακτίνες» τους Κίτρινους του Τελ Αβίβ και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο των Θεσσαλονικιών.

Βλάνταν Ίβιτς όπως λέμε... Ραζβάν Λουτσέσκου

ivic

Μετά από δύο χρόνια εκτός δράσης ο Βλάνταν Ίβιτς επέστρεψε στους πάγκους και σε μια ομάδα που λατρεύεται σαν... Μεσσίας. Ο Σέρβος χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αγάπης στον σύλλογο του Ισραήλ. Πρωτοπήγε στη Μακάμπι το καλοκαίρι του 2018, ένα χρόνο ύστερα από την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, σε μια δύσκολη στιγμή για το κλαμπ, μετά την αποχώρηση του Τζόρντι Κρόιφ. Η ομάδα ήταν τρία χρόνια χωρίς τίτλο και κινούταν στη αγορά με περιορισμούς λόγω Financial Fair Play.

Oι αντιξοότητες δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ομάδα του Σέρβου να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με 31 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην πρώτη σεζόν και έκανε το «back to back» την επόμενη χρονιά. Εκτός των τίτλων ο Ίβιτς βοήθησε στην προώθηση νεαρών ταλέντων της ομάδας που πριν έρθει έφευγαν ως δανεικοί.

Υπό τις οδηγίες του Ίβιτς η Μακάμπι έπαιξε οργανωμένο ποδόσφαιρο και κέρδισε τον σεβασμό από όλες τις ανταγωνίστριες στην Λίγκα του Ισραήλ. Ο Σέρβος λατρεύεται από τους οπαδούς σε επίπεδο... Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και επικράτησε ενθουσιασμός με την επιστροφή του.

Το πλάνο του «απαιτητικού» Ίβιτς και η ενίσχυση που δεν έχει έρθει

ivic

O Βλάνταν Ίβιτς είναι ένας αυστηρός και απαιτητικός προπονητής. Αυτός είναι και ο λόγος που τον οδήγησε στην έξοδο από τη Γουότφορντ. Ο 45χρονος τεχνικός απαιτεί πειθαρχία, συγκέντρωση και σκληράδα από τους ποδοσφαιριστές. Βασίζει την τακτική του σε ένα ισορροπημένο 4-3-3, στο μπλοκάκι του υπάρχει και το 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου, ενώ στα δύσκολα χρησιμοποιεί 3-5-2.

Μπορεί η Μακάμπι να μην έχει χάσει μέχρι στιγμής κάποιον παίκτη που ήθελε να κρατήσει, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta ο Ίβιτς δεν είναι ευχαριστημένος από τις κινήσεις του συλλόγου στο μεταγραφικό παζάρι. Του υποσχέθηκαν περισσότερους παίκτες και ο Σέρβος δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευσή του σε ορισμένες συνεντεύξεις Τύπου.

Η Μακάμπι εκτός το «μπαμ» με τον επαναπατρισμό του Ζάχαβι έχει κάνει δύο μεταγραφές με την απόκτηση του μεσοαμυντικού Νιρ Μπίτον και του «οκταριού» Φαν Οβερίμ και ίσως ανακοινώσει άμεσα τον Ντορ Πέρετς, ο οποίος φυσικά δεν είναι στην «εξίσωση» για τα ματς με τον Άρη.

Η προβληματική εικόνα και τα «κενά»

maccabi

Η Μακάμπι δεν έπαιξε καλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τουναντίον η εικόνα της προβλημάτισε. Μπορεί να «καθάρισε» την πρόκριση με την Ζίρα από το πρώτο ματς, όμως το επίπεδο των Αζέρων ήταν χαμηλό. Ακόμα και σε αυτά τα ματς οι «κίτρινοι» δεν έπαιξαν καλά.

Από το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς λείπουν παίκτες σε σημαντικούς ρόλους όπως στόπερ, εξτρέμ και δεξί μπακ, ενώ υπάρχει και δυσαρέσκεια για την αγωνιστική κατάσταση κάποιων θεωρητικά βασικών. Χαρακτηριστικό για τα «κενά» είναι πως το αμυντικό δίδυμο Μπίτον - Γέινι αποτελείται από δύο «εξάρια» που κατά συνθήκη αναμένεται να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα των Ισραηλινών ως στόπερ.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα η Μακάμπι αναμένεται να παραταχθεί στο πρώτο ματς με 4-3-3. Ο Πέρετς θα είναι στην εστία με την τετράδα μπροστά του να αποτελείται από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Ζεράλδες, Μπίτον, Γέινι και Σαμπόριτ. Ο Γκλέιζερ θα είναι ο «κόφτης», με εσωτερικούς μέσους τους Φαν Οβεριμ - Γκολάσα. Η τριπλέτα της επίθεσης αναμένεται να αποτελείται από τους Κουγάς, Κανικόφσκι και Γιοβάνοβιτς, με τον Εράν Ζάχαβι να έρχεται από τον πάγκο. Εκτός και από τα δυο ματς θα είναι ο 21χρονος Ιβοριανός επιτελικός χαφ, Παρφέ Γκιαγκόν.

Ο Killer, ο Μέσι και το παιδί θαύμα

zahavi

Η επιστροφή του Εράν Ζάχαβι είναι κομβική για το κλαμπ. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό ποδοσφαιριστή και τεράστιο σταρ στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ. Ο 35χρονος επιθετικός επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στη Μακάμπι και οι οπαδοί είναι ενθουσιασμένοι. Περιμένουν από αυτόν να ηγηθεί του συλλόγου και να σκοράρει πολλά και κρίσιμα γκολ. Όπως λένε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί η επιστροφή του Ζάχαβι στη Μακάμπι είναι γι' αυτούς σαν να επέστρεψε ο... Μέσι στη Μπαρτσελόνα. Είναι ένας φυσικός νικητής και ηγέτης. Είναι πάντα επικίνδυνος και... διψασμένος για γκολ. Μπορεί να αλλάξει και να αναβαθμίσει την ομάδα.

Φυσικά η Μακάμπι δεν τα περιμένει όλα από τον 35χρονο Ζάχαβι. Στην γραμμή κρούσης ξεχωρίζει ο Ντζόρτζε Γιοβάνοβιτς. Ο 23χρονος την περσινή σεζόν μέτρησε 38 ματς με 22 γκολ την περσινή σεζόν. Ξεκίνησε τη σεζόν στην Τσουκαρίσκι της πατρίδας του και τον Φεβρουάριο η Μακάμπι τον αγόρασε αντί 1,9 εκατομμυρίων ευρώ. Την φετινή σεζόν μετράει δυο γκολ σε ισάριθμα ματς. Πραγματικός «δολοφόνος» στο κουτί.

Από εκεί και πέρα ο 29χρονος Μπράντλεϊ Κουγάς μπορεί να κάνει ωραία πράγματα από θέση «έξω-δεξιά». Το αληθινό «διαμάντι» της Μακάμπι είναι ο Όσκαρ Γκλουκ. Ο 18χρονος επιτελικός χαφ οδήγησε την U19 του Ισραήλ στα τελικά του Euro. Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο ταλέντο που έχει το ισραηλινό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα