Μπερμπάτοφ: «Απόψε θα υποστηρίζω τη Λέφσκι και όχι τον ΠΑΟΚ»

Μπερμπάτοφ: «Απόψε θα υποστηρίζω τη Λέφσκι και όχι τον ΠΑΟΚ»

Μπερμπάτοφ: «Απόψε θα υποστηρίζω τη Λέφσκι και όχι τον ΠΑΟΚ»

bet365

O Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παραμένει μια μεγάλη προσωπικότητα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου και γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ παρότι πέρασαν έξι χρόνια από την παρουσία του στην Τούμπα. – Αποστολή στη Σόφια: Σταύρος Σουντουλίδης

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν τον βοήθησε τον περασμένο Οκτώβριο να κερδίσει τις εκλογές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, χάνοντας από τον Μπόρισλαβ Μιχαίλοφ, αλλά παραμένει στο προσκήνιο και με τις κινήσεις του δείχνει ότι θα επιστρέψει στη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.

Το βράδυ της Τετάρτης (20/7) είδε το Μπότεφ-ΑΠΟΕΛ (0-0) και σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στις κερκίδες του «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση, που για τη Λέφσκι σηματοδοτεί την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τρία χρόνια.

Αν κι έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, «θα προσεύχομαι για να κερδίσει η Λέφσκι», εξάλλου όπως επαναλαμβάνει η καρδιά του χτυπάει για όλες τις βουλγαρικές ομάδες. «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες μας που παίζουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις. Σ’ αυτά τα τουρνουά υπάρχει τρόπος για να διακριθείς αν το πιστέψεις. Έτσι θα πρέπει να προσεγγίσει και η Λέφσκι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ», λέει ο «Ντίμκο», o οποίος, γυμνάζεται καθημερινά και αναπτύσσει διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σόφια.

Την σεζόν 2015-16 ο Βούλγαρος φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 25 αγώνες (5 γκολ) εκ των οποίων οι 5 συμμετοχές καταγράφηκαν στην Ευρώπη και τη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο 41χρονος σήμερα πρώην σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τότεναμ, της Μπάγιερ Λεβερκούζεν και της Μονακό δεν ξεχνά το πέρασμα του από την Τούμπα και την σήμερα το βράδυ στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» θα έχει την ευκαιρία συναντήσει γνώριμα πρόσωπα από το προ εξαετίας πέρασμα του από την Τούμπα.

«Εχει περάσει πολύς καιρός από όταν αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ. Οι εποχές είναι άλλες, η ομάδα είναι άλλη, όλα είναι διαφορετικά. Οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ πάντα ήταν υψηλές. Έχουν έρθει στη Σόφια για να πάρουν κάτι», επισημαίνει.

Τι περιμένει να δει και πως θα πρέπει να προσεγγίσει η Λέφσκι τον αποψινό αγώνα απέναντι στον πιο έμπειρο σε τέτοιες καταστάσεις ΠΑΟΚ;

«Θεωρώ ότι ο Στάνιμιρ Στοίλοφ ξέρει πως πρέπει να κατεβάσει και να στήσει την ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και περιμένω μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ετσι πρέπει να παρουσιάζονται οι βουλγαρικές ομάδες στην Ευρώπη, ανεξάρτητα με το ποιον αντιμετωπίζουν, να έχουν στο μυαλό τους ότι παίζουν εκπροσωπώντας ολόκληρο το βουλγαρικό ποδόσφαιρο».

Ο Μπερμπάτοφ βλέπει ή τουλάχιστον ελπίζει σε νίκη της Λέφσκι έστω και με 1-0, «πάντα μια νίκη είναι ευπρόσδεκτη, είναι σημαντικό να έχεις το αίσθημα της ικανοποίησης μετά τον αγώνα, σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ η ήττα ταράσσει τον ψυχισμό σου. Είναι πάντα καλό να ξεκινάς με νίκη σε αυτά παιχνίδια της προκριματικής φάσης».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα