Κρέσπο στο Gazzetta: «Ναι, μπορούμε να αποκλείσουμε τη Μαρσέιγ μέσα στην Τούμπα» (vids)

Κρέσπο στο Gazzetta: «Ναι, μπορούμε να αποκλείσουμε τη Μαρσέιγ μέσα στην Τούμπα» (vids)

bet365

O Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μιλάει στο Gazzetta για την μονομαχία με τη Μαρσέιγ, στέκεται στον παράγοντα «Τούμπα», ενώ έχει κάτι να πει και για το συμβόλαιο του.

Στο «Βελοντρόμ» έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αντάξια πολλών ανάλογων που έχει κάνει στα έξι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα και φοράει την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

O Χοσέ Άνχελ Κρέσπο ήταν εκεί όταν έπρεπε, όπου έπρεπε, θυμηθείτε τη φάση με το τάκλιν στον Μακαμπού, «σκούπισε» σχεδόν τα πάντα στην άμυνα και πήρε θετικό βαθμό στο τέλος της πρώτης «μάχης» με την Ολιμπίκ Μαρσέιγ (2-1).

- Χοσέ τι είναι αυτό που κρατάς από το παιχνίδι ενόψει και του δεύτερου αγώνα;

«Νομίζω πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι από αυτό το παιχνίδι είναι πως δεν τα παρατήσαμε και δώσαμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Το πιστέψαμε και τώρα θα δώσουμε τα πάντα στο δεύτερο ματς για να βρεθούμε εμείς στην ημιτελική φάση. Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν μετά την κλήρωση, ότι Μαρσέιγ θα ήταν ήδη στα ημιτελικά. Εμείς είπαμε πως έστω και 1% να είναι οι πιθανότητες πρόκρισης θα πρέπει να παλέψουμε για αυτό. Η εικόνα μας στο πρώτο παιχνίδι διαψεύδει όλους αυτούς και οι πιθανότητες μας, πλέον, είναι παραπάνω από 1%, θα παίξουμε στην Τούμπα με τον κόσμο στο πλευρό μας και φυσικά θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

- Τελειώνει το πρώτο μέρος με ένα γκολ στο τέλος και ένα σκορ εις βάρος σας 2-0. Αλήθεια, πώς καταφέρατε να «επιστρέφετε» και να αλλάξετε την εικόνα;

«Το πιο σημαντικό απ' όλα ήταν πως καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς στο δεύτερο μέρος και αυτό μάς έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί και έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το ότι Μαρσέιγ έδινε χώρους και δεν ήταν τόσο επιθετική. Αλλά στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα με την μπάλα, κάναμε μια καλή προσπάθεια και είχαμε αυτήν την απόδοση. Αυτό και έγινε και όπως είπα και νωρίτερα έχουμε πλέον μια δεύτερη ευκαιρία στην Τούμπα για να τα καταφέρουμε».

- Η φάση όπου προλαβαίνεις τον Μακαμπού και διώχνεις την μπάλα μήπως ήταν από τις καλύτερες στιγμές σου στον ΠΑΟΚ;

«Θα ήθελα να τη δω αυτή τη φάση. Σκέφτηκα πως έπρεπε να προλάβω την μπάλα και πως δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ και να παραμείνουμε ζωντανοί στην πρόκριση. Αυτό και έγινε και όπως είπα και νωρίτερα έχουμε πλέον μια δεύτερη ευκαιρία στην Τούμπα για να τα καταφέρουμε».

- Ο κόσμος το ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές στη Μασσαλία και στο γήπεδο. Έχεις κάτι να τους πεις;

«Θέλω να πω στον κόσμο πως εγώ και όλη ομάδα αισθανόμαστε απεριόριστη εκτίμηση για το ότι βρέθηκαν στη Γαλλία, ξέρω πως δεν ήταν εύκολο ταξίδι και οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Ελπίζω να τους κάναμε χαρούμενους με την προσπάθειά μας. Αυτό που ζητώ είναι αυτές τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον αγώνα της Πέμπτης είναι να μας στείλουν τη θετική τους ενέργεια. Και φυσικά περιμένω μια γεμάτη Τούμπα ώστε να μας στηρίξουν σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ».

Ο τελικός και το συμβόλαιο

- Τα όνειρα του Χοσέ Κρέσπο φτάνουν μέχρι και στη συμμετοχή σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

«Είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε. Δεν σας το κρύβω πως θα ήθελα στην πιθανώς αυτή τελευταία μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ να φτάσουμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα αλλά ναι, εδώ που φτάσαμε, όλοι το σκεφτόμαστε εδώ γιατί, επαναλαμβάνω, αξίζουμε και βρισκόμαστε εδώ.

- Γιατί είπες πως πιθανώς είναι τελευταία σου χρονιά στον ΠΑΟΚ;

«Το είπα αυτό γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο και θέλω να πω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που τους αρέσει να αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Θα δούμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως αρνούμαι να συζητήσω με άλλες ομάδες γιατί σέβομαι απεριόριστα το σωματείο και δεν είναι δίκαιο. Νομίζω ότι κάνουν συζητήσεις στην ομάδα (σ.σ. γέλια) για μένα και περιμένω... Απλά θεωρώ πως βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο στο τέλος της σεζόν και πρέπει να συζητήσουμε».

- Μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα έχετε κατακτήσει όλους τους τίτλους των τελευταίων ετών με τον ΠΑΟΚ. Τώρα είναι πάλι δίπλα σας.

«Ο Φερνάντο ήταν για μεγάλη περίοδο εκτός ομάδας. Ηταν μια δύσκολη περίοδος εκείνη του Νοεμβρίου, αν και στη συνέχεια η ομάδα βρήκε τα πατήματα της και έπαιρνε συνεχώς νίκες. Τώρα με τους τραυματισμούς ο Φερνάντο μπήκε ξανά στην ομάδα και επειδή είναι επαγγελματίας ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Και φυσικά όλοι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα εφόσον χρειαστεί και ειδικά τώρα που τελειώνει αγωνιστική περίοδος».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα