Conference League: «Ντόρτια» για Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη, προβάδισμα για Μπόντο κόντρα σε Παυλίδη-Χατζηδιάκο (vid)

Newsroom
Conference League: «Ντόρτια» για Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη, προβάδισμα για Μπόντο κόντρα σε Παυλίδη-Χατζηδιάκο (vid)

bet365

Αλύγιστη η PSV, επέστρεψε από το 1-3 κι από το 3-4 κόντρα στην Κοπεγχάγη και τα άφησε όλα ανοιχτά για την πρόκριση σε απίθανη ματσάρα (4-4). Νίκησε και την Άλκμααρ στο 90+1' η ασταμάτητη Μπόντο με «μοιραίο» Χατζηδιάκο, προβάδισμα για Λέστερ και Μαρσέιγ.

Το πιο καθηλωτικό ματς των νοκ-άουτ του Conference League έλαβε χώρα στο «Philips Stadion». Η Αϊντχόφεν γλίτωσε την ήττα παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρία γκολ από το ημίχρονο κόντρα στην Κοπεγχάγη (4-4) και άφησε ανοιχτή την παρτίδα ενόψει της ρεβάνς στη Δανία μια και δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Η ομάδα των σταθερά εκτός δράσης, Ζέκα και Οικονόμου, έκανε «θραύση» στο πρώτο 45λεπτο, προηγήθηκε μόλις στο 6’ από το γκολ του Γιοχάνεσον και παρά την ισοφάριση του Γκάκπο στο 21’ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με δύο γκολ μπροστά. Ο Μπιέλ σκόραρε στο 23’ κι έδωσε την ασίστ στον Λεράγκερ για το 1-3, βάζοντας πολύ δύσκολα στο σύνολο του Ρόγκερ Σμιντ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και τα άλλαξαν όλα με την είσοδο των Ζάχαβι-Μαντουέκε στο 46’. Μόλις στο 50’ ο Ντοάν μείωσε σε 2-3 και στο 70’ ο Γκάκπο επανόρθωσε για το χαμένο πέναλτι του 62’ με γκολ από ασίστ του Μάριο Γκέτσε για την ισοφάριση (3-3)! Η Κοπεγχάγη σκόραρε και τέταρτη φορά ξανά με γκολ του Μπιέλ στο 78’, όμως και πάλι η PSV αρνήθηκε να ηττηθεί, διαμορφώνοντας το τελικό 4-4 στο 85’ από γκολ του Ζάχαβι και ασίστ του Γκάκπο.

«Μοιραίος» με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+1' ο Χατζηδιάκος, προβάδισμα για Λέστερ-Μαρσέιγ

Η Άλκμααρ με βασικούς τους Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο ήταν μερικά λεπτά μακριά από το να γίνει η πρώτη ομάδα που βάζει «φρένο» στη Μπόντο Γκλιμτ μέσα στη Νορβηγία. Ωστόσο, λύγισε στο 90+1’ (2-10, από μία αμφισβητούμενη φάση με «μοιραίο» τον Έλληνα στόπερ, η οποία ελλείψει VAR στο Conference League δεν εξετάστηκε ποτέ δεύτερη φορά. Οι εντυπωσιακοί φέτος Νορβηγοί πήραν προβάδισμα από το 39’ με τον Πελεγκρίνο, όμως, η AZ είχε απάντηση χάρη σε γκολ του παίκτη που αντικατέστησε τον Παυλίδη, Αμπουκλάλ, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα στο 73’. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι Ολλανδοί θα αντέξουν, στο 90+1’ ο Μαυροβούνιος ρέφερι Νταμπάνοβιτς καταλόγισε πέναλτι σε τάκλιν του Χατζηδιάκου που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να βρίσκει τη μπάλα κι ο Σολμπάκεν εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-1. Σκορ που πάντως αφήνει περιθώρια ελπίδας στην Άλκμααρ για πρόκριση.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» έκαναν Λέστερ και Μαρσέιγ εντός έδρας. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 2-0 της Ρεν και πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βρετάνη, έχοντας για πρωταγωνιστή την… παλιοσειρά, Μαρκ Ολμπράιτον. Ο 33χρονος Άγγλος πλάγιος χαφ χρίστηκε σκόρερ στο 30’ και στο 90+3’ έβγαλε την ασίστ για το 2-0 του Ιεανάτσο, το οποίο και χάρισε μεγάλο αβαντάζ στις Αλεπούδες. Την ίδια ώρα στη Μασαλία, ο Αρκάντιους Μίλικ έβαζε την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι στις ράγες της πρόκρισης, με δύο γκολ στο 19’ και το 68’ κόντρα στη Βασιλεία. Οι Ελβετοί, όμως, ανέκτησαν μερικές από τις πιθανότητές τους για τη ρεβάνς με το γκολ που πέτυχαν στο 79’ (Εσποζίτο) για το τελικό 2-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα