Ο νικητής ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που πρέπει όλοι να ακούν και να εμπιστεύονται

Ο νικητής ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που πρέπει όλοι να ακούν και να εμπιστεύονται

Ο νικητής ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που πρέπει όλοι να ακούν και να εμπιστεύονται

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ και όσα ήδη επαναφέρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους ασπρόμαυρους. Γράφει για το κλειδί του αγώνα, ενώ τώρα έρχεται και η ώρα της κριτικής για τις μεταγραφές.

Ενώ γενικά είμαι… μετρημένος και προσέχω πολύ ο τι γράφω (και ο τι λέω) υπολογίζοντας πάντα τις… συνέπειες και τον αντίκτυπο, αυτή τη φορά ΔΕΝ «φοβήθηκα» να φορτώσω ΚΑΙ εγώ με παραπάνω πίεση την ομάδα του ΠΑΟΚ…

Όλες τις περασμένες ημέρες φόρτωνα και ξαναφόρτωνα αυτόν τον αγώνα της Κροατίας! Ένα ματς που πήρε την μορφή… τελικού και ακόμη παραπάνω!

Κανένα πρόβλημα… Ίσα-ίσα!

Αυτόν τον ΠΑΟΚ των παικτών του νταμπλ και του αήττητου πρωταθλήματος, μην τον φοβάσαι σε ματς χωρίς αύριο! Όσο μεγαλύτερη η σημασία, όσο πιο «βαρύ» το παιχνίδι, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για νίκη! Μην τον φοβάστε τον ΠΑΟΚ του Βιεϊρίνια, του Βαρέλα και του Κρέσπο, του Μπίσεσβαρ, του Ελ Καντουρί και των άλλων σε τέτοιες βραδιές… Ξέρουν καλά τι σημαίνει… «πεθαίνω για το αποτέλεσμα». Είναι καθηγητές στο μάθημα… «δεν παίζω τους τελικούς! Τους κερδίζω».

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου! Αυτή η ομάδα που φαίνεται ότι μπορεί να παίξει για 6-7 και πάντα φθάνει σε κάτι καλύτερο! Η ομάδα-νικητών! Ένα σύνολο γεμάτο αυτοπεποίθηση που συνδυάζεται άριστα με την τακτική οργάνωση. Γι αυτό όσο περνάει ο καιρός, θα έρχονται και καλύτερα αποτελέσματα μέσα από κυριαρχικό ποδόσφαιρο και όχι με τα παιχνίδια της… δεύτερης μπάλας έπειτα από δεκάδες γεμίσματα.

Βιεϊρίνια

Το κλειδί της χθεσινής νίκης ήταν η αντίδραση της ομάδας μετά τα πρώτα δυο δοκάρια! Άλλοι θα… γονάτιζαν και θα τα έβαζαν με την γκαντεμιά τους! Μετά και τις φάσεις που χάθηκαν στο πρώτο ματς και μετά από δυο δοκάρια σε 30’’ στο έκτο λεπτό, θα έκαναν πολλή ώρα να συνέλθουν. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχιζαν σα να μην συμβαίνει τίποτα! Έπαιξαν την μπαλίτσα τους, κυριάρχησαν, προηγήθηκαν και το διαχειρίστηκαν προσεκτικά!

Είχε και άλλο σοκ το παιχνίδι. Κορυφαίοι με διαφορά αυτή την περίοδο είναι Σβααμπ και Ελ Καντουρί! Ο Μαροκινός όμως τραυματίστηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου! Σα να μην έγινε τίποτα και πάλι!! Άρχισαν οι αλλαγές από τον Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ έπαιξε ακόμη καλύτερα!

Αυτή είναι ΟΜΑΔΑ! Από το 2018, κάθε εμπόδιο που συναντούσε ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, όχι μόνο το ξεπερνούσε, αλλά μετέπειτα γινόταν ακόμη καλύτερος!! Έτσι θα γίνει και τώρα!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΕΙΣΑΙ!

Όχι! Κανείς δεν πανηγυρίζει για μια αυτονόητη παρουσία του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Βγήκε η υποχρέωση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε χρόνο και ηρεμία και τώρα ο Ρουμάνος αρχιτέκτονας μπορεί να χτίσει με μεγαλύτερη άνεση και ψυχραιμία τη νέα του ομάδα.

Ζίβκοβιτς

Αλλά…

Κατά την άποψή μου, τώρα πρέπει να γίνει και πιο αυστηρή κριτική στον ΠΑΟΚ. Με ψυχραιμία, να γίνει κριτική για το μεταγραφικό καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα για τον χρόνο που χάθηκε από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Σήμερα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε και έτσι οι κακοπροαίρετοι έχασαν την ευκαιρία να ποντάρουν στο κακό κλίμα ενός αποκλεισμού για να τα κάνουν… μπάχαλο! Κριτική με αυστηρότητα αλλά και καλοπροαίρετη διάθεση και όχι μένος για την ομάδα και τους ανθρώπους της. Τώρα που γλιτώσαμε από την… έπαρση των… ταλεγαμενάκηδων! Όλων όσων περίμεναν τον αποκλεισμό στη μία βραδιά για να βγάλουν γενικά συμπεράσματα για όλη τη χρονιά και για να πανηγυρίσουν σήμερα ως… δικαιωμένοι. Αυτή η αρρώστια του… «τα έλεγα εγώ». Λάθος κύριοι!

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε στο Δουβλίνο επειδή δεν έκανε μεταγραφές. Δεν έφερε 1-1 στην Τούμπα λόγω μεταγραφών. Αν χθες είχε 5 δοκάρια και αποκλείονταν δεν θα «έφταιγαν» οι μεταγραφές, όπως ήσασταν έτοιμοι να φωνάξετε. Ίσως σήμερα το εμπεδώσατε. Ίσως καταλάβατε ότι μεταγραφές κάνεις για όλη τη χρονιά και όχι για τις 2-3 πρώτες βραδιές…

Αλλά…

Όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να καθίσουν και να σκεφτούν γιατί άργησαν να χτίσουν την ομάδα με βάση τις προδιαγραφές και τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου! Γιατί; Ξέρει κάποιος άλλος εκεί μέσα, καλύτερα; Η εντολή του Σαββίδη και ο στόχος αυτός δεν ήταν: «Όλοι από την κορυφή μέχρι τους υπαλλήλους, είμαστε στην υπηρεσία του Ραζβάν Λουτσέσκου». Γιατί δεν έγινε πράξη σε πιο γρήγορους χρόνους; Ας τελειώσουν τώρα μέχρι τα τέλη του μήνα με ο τι ΑΚΡΙΒΩΣ θέλει ο προπονητής, μέσα βεβαίως στα πλαίσια που μπορεί ο ΠΑΟΚ και μετά να καθίσουν ψύχραιμα να κάνουν την αυτοκριτική τους. Τότε που και εμείς βέβαια θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Για να δούμε μέχρι τέλη του μήνα… πόσοι έφυγαν, πόσα έφεραν και πόσα επενδύθηκαν για τους νέους… Όλα έχουν την αξία τους και όλα συζητούνται, αρκεί να μην είμαστε κολλημένοι με την γκρίνια και τον αρνητισμό, αρκεί να μην έχουμε κάνει συνήθεια την… ανθρωποφαγία, κυρίως στο διαδίκτυο.

Μέχρι τότε όμως, μέχρι τα τέλη Αυγούστου (ίσως και λίγο παραπάνω)… Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.