Ελβετία: Μεγάλη περικοπή στη χρηματοδότηση για το Euro Γυναικών

Ελβετία: Μεγάλη περικοπή στη χρηματοδότηση για το Euro Γυναικών

Βασίλης Μπαλατσός
Ελβετια
Όπως έγινε γνωστό η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Ελβετίας θα περικόψει τα λεφτά που θα προσφέρει για το Euro Γυναικών του 2025, με το μπάτζετ να πέφτει από τα 15 εκατομμύρια στα τέσσερα.

Τον περασμένο Απρίλιο η UEFA έκανε γνωστό πως το Euro Γυναικών του 2025 ανατέθηκε στην Ελβετία. Περίπου δέκα μήνες αργότερα βγήκε μια είδηση που μόνο καλή δεν είναι για το «προϊόν». Όπως έγινε γνωστό η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Ελβετίας θα περικόψει τη χρηματοδότηση του τουρνουά και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Αρχικά γινόταν λόγος για μπάτζετ ύψους 15 εκατομμυρίων φράγκων, όμως για «λόγους αποταμίευσης», αυτό το ποσό «κατρακύλησε» στα τέσσερα εκατομμύρια! H ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακύρωσε όλα τα κεφάλαια για την έκπτωση στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και για τις κρατικές επικοινωνίες και το μάρκετινγκ.

Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών του 2025 θα διεξαχθούν σε οκτώ διοργανώτριες πόλεις. Στη Ζυρίχη, τη Βασιλεία, τη Βέρνη, το Τουν, το Σεντ Γκάλεν, τη Λουκέρνη, τη Σιόν και τη Γενεύη.

Οι περισσότερες από τις διοργανώτριες πόλεις έχουν δεσμευτεί πολύ περισσότερα χρήματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η Ζυρίχη, για παράδειγμα, έχει προϋπολογισμό 18,5 εκατομμύρια, η Βασιλεία-Στάντ θέλει να στηρίξει τη διοργάνωση με 12,9 εκατομμύρια, η πόλη της Βέρνης με 6,1 εκατομμύρια και η Τουν με 3,65 εκατομμύρια. Το πλάνο χρηματοδότησης είναι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, οι πολιτείς και οι πόλεις να προσφέρουν από το 1/3 του συνολικού κόστους.

Άξιο αναφοράς πως το 2008 η Ελβετία είχε χρηματοδοτήσει το Euro ανδρών με 82 εκατομμύρια φράγκα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα