Εθνική Ελπίδων: Η πίστη του Σίμου και το must win ματς με το Λιχτενστάιν

Εθνική Ελπίδων: Η πίστη του Σίμου και το must win ματς με το Λιχτενστάιν

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Ελπίδων: Η πίστη του Σίμου και το must win ματς με το Λιχτενστάιν
Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα με το Λιχτενστάιν στην Τρίπολη (25/03/2022, 19:00), όπου θέλει τη νίκη. 

Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων είναι στη 2η θέση του 4ου ομίλου όπου λαμβάνει μέρος με 14 πόντους έναντι 15 της πρωτοπόρου Πορτογαλίας. Από τη στιγμή που διεκδικεί την πρωτιά και η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ισλανδία η Εθνική μας θέλει τη νίκη με το Λιχτενστάιν στο ματς της Παρασκευής (19.00, Τρίπολη). Στη συνέχεια την Ελλάδα την περιμένει το δύσκολο ματς με την Πορτογαλία πάλι στο γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη (29/03/2022).

Θυμίζουμε πως το σύστημα διεξαγωγής για το EURO 2021-23 έχει ως εξής:

Προκριματική Φάση (53 ομάδες)
Συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες 53 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 9 ομίλους των 5 ή 6 ομάδων ο κάθε ένας.

Ενδιάμεση φάση (8 ομάδες, Σεπτέμβριος 2022)
Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους (εξαιρουμένης αυτής με την καλύτερη βαθμολογία, η οποία προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση).

Τελική Φάση (16 ομάδες, Ιούνιος-Ιούλιος 2023)
Συμμετέχουν οι 9 επικεφαλής των ομίλων της προκριματικής φάσης και η καλύτερη δεύτερη, οι 4 νικήτριες της ενδιάμεσης φάσης και οι διοργανώτριες των τελικών Γεωργία-Ρουμανία.

Η δήλωση του τεχνικού της Εθνικής, Γιώργου, Σίμου για τον αγώνα με το Λιχτενστάιν: «Ξεκινάμε με τον πρώτο από τους δυο αγώνες μας, αυτόν απέναντι στο Λιχτενστάιν. Η προετοιμασία μας έχει ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι οι ποδοσφαιριστές -εκτός του τιμωρημένου Κανελλόπουλου- βρίσκονται στη διάθεση μας.

Στόχος μας είναι να έχουμε την αγωνιστική απόδοση που θα μας επιτρέψει να είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουμε το αποτέλεσμα του αγώνα».

Οι επιλογές του Σίμου για τους δύο σημαντικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας είναι οι εξής

Τερματοφύλακες: Χριστογιώργος Νίκος, Ταλιχμανίδης Χρήστος και Τζολάκης Κώστας

Αμυντικοί: Αντζουλάς Γιώργος, Χριστόπουλος Γιάννης, Κίτσος Φώτης, Διαμαντής Αποστόλης, Λύρατζης Λευτέρης, Μιχελής Νίκος και Ζαγαρίτης Βασίλης.

Μέσοι: Αθανασακόπουλος Ανδρέας, Μπότος Φοίβος-Ιωάννης, Κανελλόπουλος Γιώργος, Κουτσουπιάς Ηλίας, Λιάσος Άγγελος, Λώλης Αλέξανδρος, Σαρδέλης Γιάννης, Σουρλής Βασίλης, Θυμιάνης Κώστας και Τσιγγάρας Χάρης.

Επιθετικοί: Χριστόπουλος Ευθύμης, Γρίβας Φρίξος, Ιωαννίδης Φώτης, Κοσίδης Μιχάλης και Τζόλης Χρήστος.

Η βαθμολογία

  • Πορτογαλία σε 5 αγώνες: 15 βαθμοί
  • Ελλάδα σε 6 αγώνες: 14 βαθμοί
  • Κύπρος σε 5 αγώνες: 7 βαθμοί
  • Ισλανδία σε 5 αγώνες: 7 βαθμοί
  • Λευκορωσία σε 6 αγώνες: 6 βαθμοί
  • Λιχτενστάιν σε 7 αγώνες: 0 βαθμοί
 

EURO Τελευταία Νέα