Η UEFA άνοιξε την διαδικασία για τις υποψηφιότητες του Euro 2028

Newsroom
Η UEFA άνοιξε την διαδικασία για τις υποψηφιότητες του Euro 2028
Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 θα μπορούν οι υποψήφιες χώρες να δηλώσουν αίτηση για διεκδίκηση του Euro 2028 από την UEFA.

Μέσα στους επόμενους πέντε μήνες η UEFA θα πρέπει να έχει στα χέρια της την λίστα με τις χώρες που θα διεκδικήσουν το Euro του 2028.

H διαδικασία ξεκίνησε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, με τις χώρες που θέλουν να διεκδικήσουν την διοργάνωση, να πρέπει να παραδώσουν έναν φάκελο ο οποίος θα περιέχει τουλάχιστον 10 γήπεδα.

Σύμφωνα με τα standards της UEFA, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα γήπεδο με χωρητικότητα 60.000 θέσεων τουλάχιστον ένα με 50.000 θέσεις, 4 με 40.000 θέσεις και τρία με 30.000 θέσεις.

Σε περίπτωση που δύο ή και παραπάνω χώρες θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να είναι γεωγραφικά σε κοντινή απόσταση.

Να τονίσουμε ότι ανοιχτό ενδιαφέρον έχουν εκφράσει για κοινή υποψηφιότητα η Ελλάδα μαζί με την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία, μετά από ένα μνημόνιο που είχαν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ενδιαφέρον για την διοργάνωση έχει δηλώσει και η Τουρκία που θα καταθέσει υποψηφιότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

EURO Τελευταία Νέα