EURO 2020: Οι αριθμοί και οι αναλύσεις δείχνουν Γαλλία!

EURO 2020: Οι αριθμοί και οι αναλύσεις δείχνουν Γαλλία!
Ποιος θα κερδίσει το EURO 2020; Οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα και βγάζουν νικήτρια τη Γαλλία. Θα πέσουν μέσα; Πόσο δύσκολο είναι το έργο της Αγγλίας;

To EURO 2020 αρχίζει! Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού ανοίγει αυλαία έτοιμο να καθηλώσει! Πολλά τα φαβορί, μεγάλες οι αναμετρήσεις, ένας όμως ο νικητής και η ιστοσελίδα «theanalyst» αποκαλύπτει...

Η Εθνική Αγγλίας είναι μία από τις χώρες που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για το Euro και φυσικά με μία συζήτηση για το εάν μπορεί να διεκδικήσει ή όχι το τρόπαιο. Σύμφωνα με τη στατιστική εκτίμηση πάντως η Γαλλία έχει 20.5% πιθανότητες να κερδίσει το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι Γάλλοι θα επιχειρήσουν να γίνουν μόλις η 4η ομάδα που θα κερδίσει στη σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό. Το έχουν κάνει οι: Δυτική Γερμανία (Ευρωπαϊκό 1972, Παγκόσμιο 1974), Ισπανία (Euro 2008 και Μουντιάλ 2020 και Euro 2012) και Γαλλία με Παγκόσμιο το 1998 και Euro το 2000.

Αν ο Ντιντιέ Ντεσάν σηκώσει το τρόπαιο τότε θα είναι ο πέμπτος που το κάνει και παίρνει Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Είναι επίσης ο μόνος τεχνικός στο Euro 2020 που έχει πάρει το τουρνουά ως παίκτης.

Όσον αφορά στα παιχνίδια του ομίλου η Γαλλία έχει 46.8% πιθανότητες να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ του... θανάτου. Θέλοντας να κάνουμε συγκρίσεις η Ισπανία έχει 70.3% πιθανότητες να πάρει την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, η Ολλανδία είναι στο 65.9% για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο, η Αγγλία στο 64.6% για τον 4ο όμιλο και το Βέλγιο στο 63.5% στον 2ο όμιλο.

Euro 2020 Predictions

Μιλώντας για το Βέλγιο...

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι φαβορί για τον τίτλο με ένα ποσοστό στο 15.7%. Ένα σύνολο με σούπερ ταλέντο και μία τρομερή παρουσία στη φάση των προκριματικών (10 νίκες σε 10 αγώνες). Οι Βέλγοι έχουν μία μοναδική ευκαιρία για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Γαλλία και Βέλγιο είναι οι μόνες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν φτάσει στα προημιτελικά σε κάθε ένα από τα τρία μεγάλα τουρνουά, οπότε το λογικό σενάριο είναι πως και οι δυο ομάδες θα προχωρήσουν. Και οι δύο έχουν 63.9% πιθανότητες να προχωρήσουν στην τελική οκτάδα.

Η Ισπανία ήταν η κυρίαρχος παγκοσμίως από το 2008 έως το 2012 με ένα Παγκόσμιο μεταξύ δύο ευρωπαϊκών τίτλων όμως μετά είχε διαδοχικούς αποκλεισμούς από τη φάση των «16». Με φάση αυτούς τους αποκλεισμούς οι πιθανότητες να πάρουν οι Ισπανοί το Euro 2020 είναι στο 11.3%. Και αυτό παρότι είναι το 3ο φαβορί. Υπάρχει και το 6-0 του Νοεμβρίου επί της Γερμανίας.


Η κάτοχος του τίτλου Πορτογαλία έχει μία φοβερά ταλαντούχα ομάδα και φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Mister Euro Κριστιάνο έχει τις πιο πολλές συμμετοχές (21) και τα πιο πολλά γκολ (9) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχει μία γενικότερη εκτίμηση πως η Πορτογαλία μπορεί να πάρει τον 2ο διαδοχικό της τίτλο. Με βάση το στατιστικό μοντέλο είναι το 5ο φαβορί με 9.6% και οριακά μπροστά από τη Γερμανία.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από τους ομίλους. Υπάρχει μία πιθανότητα στο 19.4% να νικήσει η Πορτογαλία τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία στον 6ο όμιλο. Έχει ένα 27.7% για τη 2η θέση, 35% για την 3η και 17.9% για να βγει 4η. Το ποσοστό να μπει στις κορυφαίες 16 ομάδες είναι στο 82%, 57.7% για να μπει στα προημιτελικά, 34.6% για τα ημιτελικά και 18% για έναν ακόμα τελικό.

Η Γερμανία έχει ένα 9.8% για τον τίτλο και είναι η ομάδα με τρία τρόπαια μαζί με την Ισπανία, όμως βρίσκεται στο λεγόμενο γκρουπ του... θανάτου και αυτό την επηρεάζει. Η Ιταλία με 7.6% και η Ολλανδία με 5.9% είναι αντίστοιχο το έκτο και το έβδομο φαβορί. Η Δανία έχει κερδίσει το Euro 1992 κόντρα σε κάθε εκτίμηση και πιθανότητα αλλά έκτοτε έχει φτάσει σε νοκ άουτ φάση μόνο μία φορά, το 2004 σε προημιτελικά.

France Euro 2020 Predictions

Η Αγγλία από την άλλη είναι μία ομάδα που έχει ένα στατιστικό στοιχείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει παίξει 31 αγώνες σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς να έχει φτάσει ποτέ σε τελικό σε αυτό το διάστημα. Οι Άγγλοι έχουν σοβαρές πιθανότητες να βγουν πρώτοι στον όμιλό τους όμως ο δρόμος τους για τον τελικό θα είναι δύσκολος και καθόλου σίγουρο πως θα πάνε εκεί.

Εάν η Μεγάλη Βρετανία βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου της θα παίξουν με τη 2η ομάδα στον 6ο όμιλο που μπορεί να είναι η Γερμανία, η Πορτογαλία ή η Γαλλία. Εάν βρεθεί 2η τότε μπορεί να παίξει με την Ισπανία.

Ακόμα και να δούμε άλλες πιθανότητες, η Αγγλία μπορεί να βρει Ισπανία, Γερμανία ή Γαλλία στα προημιτελικά. Όσο για τα ημιτελικά; Βέλγιο, Ιταλία ή Ολλανδία μπορεί να είναι στο προσκήνιο. Η ουσία είναι πως μετά τη φάση των ομίλων οι φίλαθλοι των Άγγλων δεν θα νιώθουν άνετα και εύκολα σε κανέναν αγώνα.

England Euro 2020 Predictions

Σε σχέση με τις πιθανότητες για τον τίτλο μετά το ποσοστό πέφτει στο 2.3% της Ελβετίας, στο 1.5% της Σουηδίας και στο 1% της Κροατίας. Οι φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 έχουν 76.7% πιθανότητες να φτάσουν στις 16 τοπ ομάδες, όμως μετά συμπίπτουν αρκετά με τον συντελεστή δυσκολίας των αγώνων και θυμίζουν πολύ την Αγγλία.

Βέβαια όταν θα αρχίσουν οι αγώνες αυτά τα ποσοστά θα αλλάζουν. Και αυτό διότι θα συνδέονται με τα αποτελέσματα και την εικόνα των ομάδων στα ματς. Τα στατιστικά και οι εκτιμήσεις θα επηρεάζονται κάθε φορά και από την απόδοση των παικτών ή από το εάν έρθει νίκη, ισοπαλία και ήττα. Οι αποδόσεις επηρεάζονται ακόμα και από το background των ομάδων στη διοργάνωση.

Το μοντέλο αυτό βασίζεται και στη δυσκολία μίας ομάδας στον όμιλο ή προς τον δρόμο για τον τελικό. Συνολικά μπορεί να κάνει στατιστική αναπαράσταση του τουρνουά 40.000 φορές για να βγάλει αποτέλεσμα. Αναλύει κάθε αποτέλεσμα και πιθανότητα και έτσι βγαίνουν οι τελικές εκτιμήσεις.

Πηγή: theanalyst.com

 

EURO Τελευταία Νέα