Αϊντχόφεν: Πανό των οπαδών έξω από το σπίτι της δημάρχου, που απαγόρευση την παρουσία τους στο ντέρμπι με Άγιαξ

Αϊντχόφεν: Πανό των οπαδών έξω από το σπίτι της δημάρχου, που απαγόρευση την παρουσία τους στο ντέρμπι με Άγιαξ

bet365

Οι οργανωμένοι της PSV διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση της παρουσίας τους στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άγιαξ κρεμώντας πανό έξω από το σπίτι της δημάρχου του Άμστερνταμ, με αναφορά στον ανήλικο γιο της.

Επεισοδιακά άρχισε το Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία, ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι κορυφής του Άγιαξ με την PSV. Οι οργανωμένοι της Αϊντχόφεν κρέμασαν πανό αργά το βράδυ της Παρασκευής έξω από το σπίτι της δημάρχου του Άμστερνταμ, Φέμκε Χάλσεμα, ως αντίδραση για την άρνησή της να επιτρέψει την μετακίνησή τους στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Αφορμή για την απαγόρευση στάθηκαν τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν από την εξέδρα της PSV στο προηγούμενο ντέρμπι με γηπεδούχο τον Άγιαξ.

Το πανό κατακρίθηκε από μεγάλη μερίδα της ολλανδικής κοινής γνώμης, καθώς περιείχε αναφορά στον 18χρονο γιο της Χάλσεμα, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως εγκληματία λόγω της σύλληψής του το 2019 για παράνομη οπλοκατοχή και διάρρηξη σε θαλάσσιο σκάφος. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το να κάνεις bullying στους οπαδούς σε κάνει χαρούμενη. Ο γιος σου είναι ο εγκληματίας, όχι εμείς».

Το πανό, το οποίο κρέμασαν στο κανάλι δίπλα στο σπίτι της δημάρχου με αποτέλεσμα να βραχεί, αφαιρέθηκε από την αστυνομία, η οποία δεν προχώρησε ως τώρα σε συλλήψεις αφού οι δράστες είχαν απομακρυνθεί από το σημείο τη στιγμή που έγινε αντιληπτό.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μάαρτεν Μπρινκ, καταδίκασε την πράξη στο twitter, γράφοντας: «Κρεμάστε αυτό το πανό όπου θέλετε, αλλά μείνετε μακριά από τις οικίες των αρχών, των υπουργών και οποιουδήποτε άλλου».

Ηχηρή ήταν η αντίδραση κατά του πανό και από τον δήμαρχο του Αϊντχόφεν και πρώην προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε:

«Μπορείτε να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά αφήστε τα παιδιά των δημοσίων παραγόντων ήσυχα. Αν θέλετε να δείξετε πως ξέρετε πώς να συμπεριφερθείτε, αυτός δεν είναι ο τρόπος».

@Photo credits: twitter
 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα