Όσα ΔΕΝ περιμένουμε από τον Ζαγοράκη…

Όσα ΔΕΝ περιμένουμε από τον Ζαγοράκη…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα δεν περιμένει από τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τη διοίκησή του που από χθες ξεκίνησαν μία νέα προσπάθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόεδρος στην ΕΠΟ είναι από χθες ο Θόδωρος Ζαγοράκης…

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατάφερε και έπαιξε επαγγελματικά, το άθλημα που αγαπούσε από μικρός. Εκπροσώπησε τη χώρα και ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Αμείφθηκε φυσικά και με πολύ μεγάλα ποσά. Κατάφερε με την Εθνική να οδηγήσει την Ελλάδα στην μεγαλύτερη και 100% ανεπανάληπτη επιτυχία της. Κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου στη διοργάνωση του 2004, κάτι που δεν θα πετύχει κανείς άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Δοξάστηκε στη χώρα και όχι μόνο. Το 2007 ανέλαβε να σώσει τον ΠΑΟΚ. Τα κατάφερε, μέχρι που η ΠΑΕ (όπως ο ίδιος είπε) τον ξεπέρασε! Όπως λέει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέρασε το πανεπιστήμιο. Ήταν ότι πιο δύσκολο. Όλα τα άλλα, μα όλα τα άλλα, από εκεί και πέρα θα ήταν παιχνιδάκι. Στην πορεία ζήτησε την ψήφο των Ελλήνων για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ευρωβουλή. Τα κατάφερε μία φορά. Τα κατάφερε και δεύτερη σε αυτές τις εκλογικές μάχες.

Και τώρα θα είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, σε μία διαδικασία όπου τον ψήφισαν όλοι! Σχεδόν όλοι…

Οκ! Τι άλλο;

Είτε τον εκτιμάς, είτε όχι, όλα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα στην πορεία του, είναι σημαντικά. Είναι μεγάλα…

Ξέρει καλά όμως ο Ζαγοράκης ότι πολλά από όσα έχει πετύχει, μπορεί εύκολα να σκορπίσουν, αν τώρα -ως πρόεδρος στην ΕΠΟ- τα κάνει μαντάρα…

Αποκλείεται, αλλά σήμερα που ξεκινάει, αξίζει να θυμίσουμε τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει.

Από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ λοιπόν ΔΕΝ περιμένουμε:

  • Να κατηγορηθεί για απάτες εκατομμυρίων. (Παράδειγμα να έρθει εποχή όπου θα φανεί ότι πλήρωσε δύο φορές ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, αφού στην πρώτη «προσπάθεια» τα χρήματα εξαφανίστηκαν…)
  • Να κατηγορηθεί (γενικώς) για τον… μισό ποινικό κώδικα
  • Να τον ακούσουμε κάποτε σε ηχογραφημένα να μιλάει με προέδρους «κανονίζοντας» αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων
  • Να τον ακούσουμε σε ανάλογες συνομιλίες να κανονίζει και ορισμούς διαιτητών
  • Να προσβάλλει την Εθνική ομάδα με τραγικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα να αφήσει εκτός αεροπλάνου κατά την επιστροφή μίας διοργάνωσης έναν επιτυχημένο προπονητή και έναν εκπληκτικό άνθρωπο με τον οποίο δεν θα συνεχίσει
  • Να συνδυαστεί η πορεία του με την 100-0 εύνοια μίας ομάδας που κατά την περίοδο της προεδρίας του -για παράδειγμα- θα κάνει δύο χρόνια να πάρει πέναλτι σε βάρος της και 2,5 χρόνια για να πάρει παίκτης της κόκκινη κάρτα.
  • Να μην μας επαναφέρει στο καθεστώς διαιτησίας των ετών μέχρι το 2016, να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το δικαστικό καθεστώς των τακτικών δικαστών που καθιερώθηκε ΑΦΟΥ άλλαξε το ποδόσφαιρό μας από το 2016 και μετά.
  • Να μην φθάσει κάποτε εισαγγελέας σε δίκη, να αναφέρει για τη διοίκησή του ότι… «Υπήρξε μια εξακολουθητική χρησιμοποίηση της δομής της ΕΠΟ και αθέμιτες παρεμβάσεις».
  • Να αποδειχθεί ότι έφθασε στο σημείο να βάλει ακόμη και κάμερες μέσα στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να παρακολουθεί τις κινήσεις όλων των υπολοίπων!

Τα ξεχάσατε αυτά και πολλά-πολλά άλλα; Προσπαθούν να σας κάνουν να τα ξεχάσετε;

Απίστευτα πράγματα ε; ΟΧΙ! Δεν είναι απίστευτα…

Έτσι ήταν κάποτε το ποδόσφαιρό μας και ας κάνουν πολλοί ότι ξεχνούν. Έτσι «πρέπει». Αυτή είναι η δουλειά τους… Να ξεχνούν και να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο, με ΜΟΝΟ στόχο να μας οδηγήσουν και πάλι στο καθεστώς του 100-0 που επικρατούσε μέχρι και πριν πέντε χρόνια. (Γι αυτό και από χθες στις 13:00 το μεσημέρι, μια ώρα αφού εκλέχθηκε, άρχισαν οι επιθέσεις).

Το 2016 FIFA και UEFA αποφάσισαν να παρέμβουν και από τότε μέχρι σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε βήματα προόδου. Λίγα; Ελάχιστα; Θα έπρεπε να κάνει περισσότερα; Όπως θέλει ο καθένας… Το ποδόσφαιρό μας όμως εν έτη 2021, ΔΕΝ είναι εκεί που βρισκόταν μέχρι το 2016, όπως δηλαδή το είχε διαμορφώσει ο ένας και η οργάνωσή του, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του 100-0, τότε που οδηγηθήκαμε και σε καταστάσεις τις οποίες προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε… Τότε που εβδομάδα παρά εβδομάδα, ο κόσμος αγανακτούσε από την αδικία και το 100-0, και έμπαινε μέσα στα γήπεδα για να δώσει ένα τέλος στο χάος.

Αυτά ΔΕΝ πρέπει να κάνει ο Ζαγοράκης και η διοίκησή του και δεν θα τα κάνει γιατί από εδώ και πέρα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε να μας οδηγήσει σε όσα ζούσαμε προ 2016…

Για όσα πρέπει να κάνει, έχουν γραφθεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Πάρα πολλά.

Γράψτε και εσείς λίγα (ή πολλά) παραπάνω και μακάρι να τα καταφέρει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.