Κλάτενμπεργκ: «Να βελτιώσουμε τους διαιτητές και να δουλέψουμε με διαφάνεια»

Gazzetta team
Κλάτενμπεργκ: «Να βελτιώσουμε τους διαιτητές και να δουλέψουμε με διαφάνεια»

bet365

Ο νέος αρχιδιαιτητής, Μάρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε πως θα γίνει σκληρή δουλειά για τη βελτίωση των διαιτητών στην Ελλάδα και για τη διαφάνεια.

Ο 45χρονος Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανακοινώθηκε ως ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ και στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη βελτίωση των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υποστήριξε πως θα γίνει σκληρή δουλειά λειτουργώντας με διαφάνεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλάτενμπεργκ μετά τις υπογραφές:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Ύστερα από τόσα χρόνια διαιτητής σε σημαντικούς αγώνες και την εμπειρία μου στο ασιατικό ποδόσφαιρο, είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να μεταφέρω στους Έλληνες διαιτητές όλες τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας και της UEFA θα δουλέψουμε σκληρά.

Θα δουλέψω σκληρά για να βελτιώσουμε τους διαιτητές και ταυτόχρονα θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, γιατί αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό: ότι είμαστε δίκαιοι. Σκοπεύω να οργανώσουμε συνεντεύξεις Τύπου, προκειμένου να δείχνουμε στον κόσμο τι κάνουμε.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε η συνέντευξή μου με τους Big 4, στους οποίους εξήγησα το πρόγραμμα και το πλάνο μου και είμαι χαρούμενος που τους άρεσε η πρότασή μου και που θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη αίσθηση για τους διαιτητές».

Έπειτα έκανε δηλώσεις και στις κάμερες:

«Θέλω να βοηθήσω την ελληνική διαιτησία αλλά επίσης θέλω να έχει η ΚΕΔ περισσότερο επαγγελματική λειτουργία και με την υποστήριξη της ΕΠΟ και την υποστήριξη της UEFA, θα εργαστούμε σκληρά κι εγώ θα δουλέψω πολύ σκληρά εδώ, για να βελτιώσουμε τους διαιτητές.

Πρέπει όμως να φέρονται οι διαιτητές σαν ομάδα κι αν αποδίδουν καλά θα συνεχίσουν να σφυρίζουν. Αν δεν αποδίδουν όμως δεν θα παίρνουν παιχνίδια. Δεν θα τους χαρίζεται τίποτε, αυτό είναι σημαντικό γιατί θέλω να διαιτητεύουν οι καλύτεροι». ανέφερε.

Επιπλέον ρωτήθηκε και για τους ξένους διαιτητές που θα έρχονται, υποστηρίζοντας: «Θα είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, διαιτητές που σφυρίζουν στο Champions League. Αυτό θα είναι το κριτήριό μου, να έχουν διευθύνει μεγάλους αγώνες και αυτοί θα διαιτητεύουν μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα γιατί αυτό μειώνει την ένταση.

Είμαι πολύ χαρούμενος που άρεσε στους BIG4 η πρότασή μου κι όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη σχέση κι ωραιότερα συναισθήματα εδώ για τους διαιτητές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα