Η Αλβανία των ρεκόρ και το γκολ του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού

Η Αλβανία των ρεκόρ και το γκολ του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού

Ανδρέας Σουλάι
albania

bet365

Συνέχεια στις νίκες έδωσε η Αλβανία στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Βουλγαρία του Ντεσπόντοφ. Τα ρεκόρ που «σπάει» ο Σιλβίνιο και το γκολ που πέτυχε ο άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι.

Ακάθεκτη συνεχίζει η Αλβανία, στην πορεία που έχει χαράξει με τον Σιλβίνιο στον πάγκο της. Οι Βαλκάνιοι που πριν από λίγες ημέρες «κλείδωσαν» την παρουσία τους στο ερχόμενο Euro της Γερμανίας (χρειάζονται έναν βαθμό) με μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στους Τσέχους, κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους, επικρατώντας και της Βουλγαρίας με 2-0, στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη νίκη, ο Σιλβίνιο κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής της Αλβανίας, που δεν χάνει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια, ξεπερνώντας τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι, ο οποίος θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της, έχοντας οδηγήσει τους γείτονες σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το 2016.

silvinho

Ο Σιλβίνιο ωστόσο κατάφερε να το κάνει και με... στιλ, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία, στοχεύοντας πλέον στην κορυφή, όπου βρίσκεται ο Γιόζιπ Κούζε, με οκτώ σερί αήττητους αγώνες.

Στα αξιοσημείωτα της νίκης των Αλβανών ήταν και το γκολ του γνώριμου, Καζίμ Λάτσι. Ο 27χρονος χαφ της Σπάρτα Πράγας, που έχει μεγαλώσει στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.

laci

Ο Λάτσι εντάχθηκε στα τμήματα υποδοχής των «ερυθρολεύκων» το 2013, όταν ήταν 17 χρονών. Στο διάστημα του στον Πειραιά, παραχωρήθηκε δανεικός σε ΑΠΟΕΛ, Λεβαδειακό και Αζαξιό, προτού, αποχωρήσει οριστικά το 2018 για τη γαλλική ομάδα.

Στο διάστημα παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Λάτσι φόρεσε την «ερυθρόλευκη» 90 φορές με την Κ20 του συλλόγου, καθώς κατάφερε να κάνει και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Φλεβάρη του 2016, όταν ο Μάρκο Σίλβα τον πέρασε στα τελευταία λεπτά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης σε ματς Κυπέλλου.

Φέτος ο Λάτσι, έχει αγωνιστεί 16 φορές με τη Σπάρτα Πράγας σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 2 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας κομβικό ρόλο στον άξονα των Τσέχων.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα