Ελλάδα - Λιθουανία 0-0: Καλύτερη αλλά άστοχη η Εθνική στον πρώτο της αγώνα στην OPAP Arena (vids)

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά από ευκαιρία της Ελλάδας εναντίον της Λιθουανίας

bet365

Η Εθνική Ελλάδας απειλήθηκε ελάχιστα από τη Λιθουανία, αλλά ήταν άστοχη και βρήκε τον γκολκίπερ Εμίλιους Ζούμπας σε καταπληκτική βραδιά, με αποτέλεσμα να μείνει στη «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο της, φιλικό, ματς στην OPAP Arena.

Η Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα της στην Opap Arena, όπου βρέθηκε αρκετός φίλαθλος κόσμος και αρκετές οικογένειες συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις μετά το 0-3 με το Γιβραλτάρ αλλά γκολ δεν βρήκε.

Στο φιλικό τεστ με αντίπαλο τη Λιθουανία παρά τις αρκετές χαμένες της ευκαιρίες έμεινε στο 0-0 με την αντίπαλό της. Αποθεώθηκαν από τον κόσμο οι διεθνείς μας που δημιούργησε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Λιθουανία - Ελλάδα: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Με αλλαγές ξεκίνησε τη φιλική αναμέτρηση με τη Λιθουανία η Εθνική μας ομάδα. Αναλυτικά η ενδεκάδα του Γκουστάβο Πόγιετ για το φιλικό με τους Λιθουανούς είχε ως εξής: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας - Μασούρας, Φορτούνης και Παυλίδης. Σαν ένα 4-3-3 δηλαδή.

Η Λιθουανία είχε αρχική διάταξη με Ζούμπας κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρτνβάινις και Μπενέτα, Γκινέιτις και Σλίβκα οι 2 χαφ μπροστά από την άμυνα, Ρομανόφσκι πίσω από τον φορ Παουλάουσκας και στα 2 άκρα οι Τσέρνιχ και Νοβικόβας.

Πρώτο μέρος σαν μονόλογος για την Ελλάδα αλλά χωρίς γκολ και με τραυματισμούς

Η Εθνική μας με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της στην πρεμιέρα της στην OPAP Arena. Η πρώτη φάση ήρθε με τον Μασούρα να γυρίζει στον Παυλίδη και η προσπάθειά του να φεύγει έξω. Στο 7' υπήρξε σουτ του Σιώπη και 16' διπλή στιγμή με Ρότα και Μασούρα.

Στο 22ο λεπτό ο Τσιμίκας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έγινε αλλαγή μετά. Στο 32΄ είχαμε ξανά φάση για την Ελλάδα με Φορτούνη - Μασούρα και σουτ του 2ου. Στη συνέχεια θα αντιμετώπιζαν προβλήματα τόσο ο Παυλίδης όσο και ο Μασούρας.

Στο 45' είχε νέα και τεράστια επέμβαση ο Ζούμπας στην κεφαλιά του Μαυροπάνου και κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος. Μία ακόμα μεγάλη φάση.

Επίσης απείλησε μετά ξανά και ο Παυλίδης. Το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ πάντως.

Επιθετικό κρεσέντο και στην επανάληψη η Ελλάδα, πήγε να βγάλει μικρή αντίδραση η Λιθουανία αλλά...

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ στο β' μέρος. Φορτούνης και Μπακασέτας έβαλαν στο ξεκίνημα του β' 45λεπτου δύσκολα στον Ζούμπας που και πάλι όμως κράτησε το μηδέν. Στο 54' είχε κεφαλιά έξω ο Χατζηδιάκος. Η Λιθουανία έβγαλε μετά μία αντίδραση με 2 φάσεις και μία επέμβαση του Βλαχοδήμου στον Αρμάλας.

Στο 73' ένα γύρισμα από τον Φορτούνη αποκρούστηκε δύσκολα ενώ ο ίδιος παίκτης λίγο μετά είχε σουτ έξω. Στο 77' και το 78' ο Φορτούνης είχε φάουλ που κόπηκε και μετά σουτ που μπλόκαρε ο Ζούμπας. Στο 83' ο Γιαννούλης είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ήταν ο Καζουλοκόβας που έδιωξε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαυροπάνος είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα.

Γενικά πάντως η Ελλάδα ήταν πιο καλή και στο α' αλλά και στο β' μέρος από την αντίπαλό της. Σε επίπεδο προσώπων στο 2ο μέρος πέρασαν στο ματς οι Παπανικολάου και Λημνιός. Ο 2ος μάλιστα έκανε την επανεμφάνισή του στην Εθνική μετά από μήνες.

MVP: Δεν υπάρχει άλλος για εδώ εκτός από τον γκολκίπερ Ζούμπας. Ότι δεν πήγε έξω το έχει βγάλει ως προς τις ελληνικές προσπάθειες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλη για άλλη μία φορά η προσπάθεια του Σιώπη. Οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί της Εθνικής μας είχαν διάθεση, όρεξη και γενικά ποδοσφαιρικό κέφι. Παίκτες όπως οι Φορτούνης και Μασούρας ήταν μέσα σε φάσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν οι δύο φορ της Εθνικής μας δεν είχαν τόσες πολλές φάσεις γκολ δεν έβαλαν. Οπότε εδώ ενδεχομένως μπαίνουν οι 2 στράικερ.

Η ΓΚΑΦΑ: Γκάφα δεν υπάρχει πρακτικά. Εάν μπορούμε να αναφέρουμε κάτι είναι πως η Ελλάδα είχε αρκετές φάσεις αλλά γκολ δεν βρήκε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν ήταν ένα ματς που έχεις να σταθείς σε πολλά πράγματα. Ίσως κάπως στα φάουλ και σε ζητήματα καρτών / πειθαρχικού ελέγχου. Ειδικά εκεί που οι Λιθουανοί άρχισαν να παίζουν πιο σκληρά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ανώτερη η Ελλάδα και στα 2 ημίχρονα. Η Λιθουανία δεν είχε ούτε καν ένα καλό 5λεπτο στο ματς. Ο Ζούμπας αλλά και ορισμένες κακές τελικές επιλογές των διεθνών μας δεν απέφεραν τουλάχιστον ένα γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (24' λ.τρ. Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (80' Παπανικολάου), Φορτούνης (80' Λημνιός) και Παυλίδης (69' Γιακουμάκης).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκριντβάινις (46' Αρμάλας), Μπενέτα (45' Μποραβίκας), Ρομανόφσκι (45' Σιργκέντας), Σλίβκα (79' Σίμκους), Γκινέιτις, Νοβίκονας, Τσέρνιχ (61' Ούπστας) και Παουλάουσκας (47' Λαουκζέμις).

@Photo credits: eurokinissi
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα