Ολλανδία - Δανία 4-2: Φιλική ματσάρα με νικητή τον... Έρικσεν!

Ολλανδία - Δανία 4-2: Φιλική ματσάρα με νικητή τον... Έρικσεν!

bet365

Σε ένα θεαματικό φιλικό ματς στο Άμστερνταμ με συνολικά έξι γκολ η Ολλανδία μπορεί να επικράτησε της Δανίας με 4-2, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αληθινός νικητής του παιχνιδιού ήταν ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Η εντυπωσιακή Ολλανδία του Λουίς φαν Χάαλ μπορεί να επικράτησε με 4-2 κόντρα στη Δανία σε φιλικό παιχνίδι στο Άμστερνταμ και να τρέχει το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της σε εντός έδρας νίκες (έντεκα), όμως η αποψινή βραδιά είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κρίστιαν Έρικσεν! Ο Δανός μεσοεπιθετικός φόρεσε και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο μετά από 287 μέρες, σκόραρε μέσα σε δύο λεπτά, είχε δοκάρι με ένα πλασέ επιπέδου... Έρικσεν και μοίρασε χαμόγελα σε εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου, oι οποίοι χάρηκαν με τη χαρά του.

Οι «Ορανιέ» άνοιξαν το σκορ στο 16' με τον Μπλιντ να βγάζει μπαλιά ακριβείας για το κεφάλι του Μπέργκβαιν και ο εξτρέμ της Τότεναμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την απάντηση τέσσερα λεπτά αρότερα (20') με τον προωθημένο Γιάνικ Βέστεργκααρντ να κάνει το 1-1 με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα στο 29' με τον Ναθάναελ Άκε με το τρίτο γκολ της βραδιάς που σημειώθηκε από κάποιο κεφάλι και ο Μέμφις Ντεπάι έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με «αέρα» δύο τερμάτων χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38'. Ο Ολλανδός επιθετικός της Μπαρτσελόνα έφτασε τα 39 γκολ με την εθνική του ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» σηκώθηκε στο... πόδι για να αποθεώσει τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά την ανάρρωση του από τον κορονοϊό επέστρεψε σε αγώνα της εθνικής του ομάδας μετά την ανακοπή καρδιάς που είχε υποστεί στο ματς με τη Φινλανδία στο Euro 2020 στις 12 Ιουνίου του 2021. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Μπρέντφορντ σκόραρε το 37ο γκολ του σε 110 συμμετοχές με τη φανέλα της πατρίδας μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 71' ο Μπέργκβαιν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ στο 74' ο Έρικσεν είχε την ευκαιρία να μειώσει και άλλο το σκορ, όμως η μπάλα μετά το εξαιρετικό του σουτ σταμάτησε στο δοκάρι.

Φιλικό «ξεμούδιασμα» για τη Γερμανία

Στο Ζίνσχαϊμ η Γερμανία επικράτησε στο... ρελαντί με 2-0 του Ισραήλ με τον Χάνσι Φλικ να παίρνει την όγδοη νίκη του σε ισάριθμα ματς στον πάγκο των «Πάντσερ». Ο Κάι Χάβερτς άνοιξε το σκορ στο 36΄με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Νταβίντ Ράουμ και στο 45+1' ο Τίμο Βέρνερ με προβολή έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιλκάι Γκιουντογκάν. Οι δυο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι στο φινάλε του ματς με τον Τόμας Μίλερ να σημαδεύει το δοκάρι στο 89' και τον Κέβιν Τραπ να κερδίζει τον Γιόναταν Κοέν στο 90+4'.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα