ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Κόντρα» Γραμμένου - Σιδηρόπουλου για τις ανακοινώσεις και το bullying!

«Κόντρα» Γραμμένου - Σιδηρόπουλου για τις ανακοινώσεις και το bullying!

«Κόντρα» Γραμμένου - Σιδηρόπουλου για τις ανακοινώσεις και το bullying!

Ο Βαγγέλης Γραμμένος με τον Τάσο Σιδηρόπουλο είχαν μία μίνι... κόντρα με αφορμή τις τελευταίες χρονικά ανακοινώσεις ομάδων για διαιτητές στην συνάντηση που έγινε μεταξύ της ΕΠΟ και των ρέφερι. Το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ.

Στην συζήτηση αυτή δεν θίχθηκε ούτε το ζήτημα του Τζήλου ούτε το θέμα των τελευταίων χρονικά πληρωμών. Ο Σιδηρόπουλος είπε αρχικά πως το κλίμα ήταν πιο καλό όμως μετά πάλι «μας έβγαλαν ανακοινώσεις και νιώσαμε σαν να δεχόμαστε bullying».
 
Τότε ο Γραμμένος του απάντησε ως εξής: «Να έχετε καλή απόδοση για να κλείνετε στόματα. Για να μην μιλάει κανείς. Έχετε δώσει δικαιώματα και εσείς». Ο Σιδηρόπουλος δεν θέλησε να συνεχίσει την κουβέντα και μετά ζήτησε πιο πολλά σεμινάρια και καλύτερη εκπαίδευση.
 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ του είπε: «Έχουμε δώσει τα... κλειδιά στην ΚΕΔ να κάνει ότι θεωρεί σωστό. Ζητήστε τα για να τα έχετε». Σημειώνεται πως την Τρίτη ξεκινά σεμινάριο διαιτητές για διαιτητές και βοηθούς.
 
Από την πλευρά της η ΕΠΟ έβγαλε την παρακάτω ενημέρωση για την συνάντηση:
 
Η δεύτερη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων του ποδοσφαίρου με αντικείμενο την επίλυση θεμάτων που άπτονται της διαιτησίας, της βελτίωσης της θέσης των διαιτητών και της απόδοσής τους, καθώς και της προστασίας τους από ενέργειες και δηλώσεις εις βάρος τους, οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν κρούσματα βίας, οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
 
Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλέξης Δέδες, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ και οι εκπρόσωποι των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας, διεθνείς διαιτητές, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.
 
Από πλευράς διαιτητών εκφράστηκε απόλυτη ικανοποίηση για την αγαστή συνεργασία με την Ε.Π.Ο., την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για τις δυσμενείς κρίσεις και τη συνεπή προσπάθεια προστασίας του κύρους των διαιτητών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των ετήσιων σεμιναρίων και την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών και τη δημιουργία του σωματείου των διαιτητών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
 
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνέπεια της Ε.Π.Ο στην εφαρμογή των κανονισμών. Υλοποιούνται όσα συμφωνήθηκαν. Η Κ.Ε.Δ. κάνει άριστα τη δουλειά της, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την εμπειρία και τη διάθεση των μελών της», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σιδηρόπουλος.
 
«Θα συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί ειλικρινής σχέση. Είμαστε στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. προκειμένου οι διαιτητές να γίνουν καλύτεροι και να μειωθούν στο ελάχιστο τα λάθη. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθούμε στενά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε το διάλογο και την προσπάθεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος, ενώ στους διαιτητές έγινε γνωστό ότι ομαλοποιήθηκε πλήρως το σύστημα πληρωμών των διαιτητών, καθώς και η έναρξη επαφών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και να δημιουργηθεί νέα κουλτούρα, αναφορικά με θέματα συμπεριφοράς προς τους διαιτητές, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.