Τέμπας: «Σίτι και Παρί πληρώνουν με πετροδόλαρα, όλοι το ξέρουν αυτό»

Κώστας Τόπας
Τέμπας: «Σίτι και Παρί πληρώνουν με πετροδόλαρα, όλοι το ξέρουν αυτό»

bet365

Γι' ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την δικαίωση της Μάντσεστερ Σίτι στην προσφυγή της στο CAS.

Ο επικεφαλής του ισπανικού πρωταθλήματος ισχυρίζεται ότι όλοι γνωρίζουν πως η Σίτι παραβίασε τους οικονομικούς κανονισμούς της UEFA, ωστόσο κανείς δεν κάνει τίποτα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, χαρακτήρισε «ακατάλληλο» το CAS, ενώ τώρα δήλωσε πως τόσο οι «πολίτες» όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν, πληρώνουν με πετροδόλαρα τα έξοδα και τις μεταγραφές τους.

«Ολοι γνωρίζουμε τι κάνει η Σίτι. Δεν εκπλαγήκαμε όταν τιμωρήθηκε στην αρχή από την UEFA. Ολοι χάρηκαν με την τιμωρία, καθώς υπήρξε μια αίσθηση δικαιοσύνης εναντίον αυτών των ομάδων που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Μαζί με την Σίτι, συγκαταλέγεται και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Οταν όμως το CAS, ανέτρεψε την κατάσταση και δικαίωσε την Σίτι, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και μάλιστα από προπονητές της Αγγλίας, όπως ο Κλοπ και ο Μουρίνιο. Οπως είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ "ήταν μια κακή μέρα για το ποδόσφαιρο".

Η Σίτι θα είναι στο Champions League, τη νέα σεζόν επειδή το CAS έκανε χειρότερα τα πράγματα όχι επειδή ο αγγλικός σύλλογος τα έκανε σωστά. Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτή και η Παρί Σεν Ζερμέν, υπογράφουν παίκτες με πετροδόλαρα, από τους ιδιοκτήτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δεν έχουν έσοδα όπως έχει η Γιουνάιτεντ από τα τηλεοπτικά και τις διαφημίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαβιέρ Τέμπας στο ESPN.

COPA DEL REY NEWS FEED