Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» και καταλανικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου! (vid)

bet365

Με αυτογκόλ του Έντερ Μιλιτάο, η κυνική και γεμάτη απουσίες Μπαρτσελόνα (χωρίς Πέδρι, Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ, Κρίστενσεν) πήρε τη νίκη μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης) και πήρε κεφάλι για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» (Τετάρτη 05/04, 23:00).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει να νικήσει τη Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε αγώνα Κυπέλλου από τις 30 Μαΐου του… 1970! Ένα απίστευτο σερί 53 ετών, το οποίο παραμένει εν ισχύ, αφού οι γεμάτοι προβλήματα Μπλαουγκράνα, όντες εξαιρετικοί στην άμυνα και εξαιρετικά κυνικοί, πήραν τη νίκη με 1-0 και το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» (Τετάρτη 05/05, 23:00).

Η Ρεάλ ήταν ανώτερη, έκλεισε κατά διαστήματα την αντίπαλο στα καρέ της, αλλά δεν είχε ούτε μια προσπάθεια εντός εστίας, έμεινε χωρίς γκολ για μόλις τρίτη φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, πληγώθηκε από αυτογκόλ – καραμπόλα και γλίτωσε από… θαύμα το δεύτερο γκολ.

Χωρίς Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, αλλά με διαθέσιμο τον Ροντρίγκο, ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε ενδεκάδα… Champions League, με τον Νάτσο ως αριστερό μπακ, τους Λούκα Μόντριτς – Τόνι Κρόος στα χαφ και τον Εντουάρντο Καμαβινγκά σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν, με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, προστέθηκε την τελευταία στιγμή στις σημαντικότατες απουσίες των Πέδρι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Τσάβι να ξεκινάει στα στόπερ τον Μάρκος Αλόνσο, τον Φρανκ Κεσιέ στη μεσαία γραμμή και τον Φεράν Τόρες ως (άτυπο) σέντερ φορ.

Αυτογκόλ του Μιλιτάο και 0-1

Υπό τις ιαχές «Διαφθορά στην Ομοσπονδία», οι οποίες ακούστηκαν και στα πέριξ του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πριν από το ματς, η Ρεάλ είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε περισσότερο την αντίπαλη εστία, κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα που δεν έπαιρνε ρίσκα, εστιάζοντας πρωτίστως στο αμυντικό κομμάτι.

Οι Μαδριλένοι είχαν την διάθεση να παίξουν, οι Καταλανοί πιο πολύ να καταστρέψουν, κόντρα στην φύση τους και επηρεασμένοι από τις σημαντικότατες ελλείψεις με τις οποίες παρατάχθηκαν στον πρώτο ημιτελικό.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, απείλησαν ελάχιστα την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, παρ’ ότι κατάφεραν να σκοράρουν στο 12ο λεπτό με τον Καρίμ Μπενζεμά, ένα γκολ που ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γάλλου επιθετικού.

Η Μπάρτσα πίεζε ψηλά όσο μπορούσε και έψαχνε την κόντρα. Και, σε μια τέτοια φάση, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ύστερα από λάθος γύρισμα του Καμαβινγκά, ο Φεράν Τόρες βρήκε τον Φρανκ Κεσιέ μέσα στην περιοχή, το σουτ του Ιβοριανού αποκρούστηκε από τον Τιμπό Κουρτουά, αλλά η μπάλα κόντραρε στη συνέχεια στον επερχόμενο Έντερ Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα της Βασίλισσας (26’).

Η Ρεάλ, η οποία κυριαρχούσε χωρίς όμως να απειλεί (60% της κατοχής της μπάλας), προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι την ανάπαυλα, εκνευρισμένη και από μια σχετική ανοχή του διαιτητή στο δυναμικό (έως σκληρό) παιχνίδι της Μπάρτσα.

Ανούσια κυριαρχία της Ρεάλ, ο Κεσιέ άγγιξε το 0-2

Όπως το πρώτο ημίχρονο, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με την Ρεάλ να κλείνει την Μπάρτσα στα καρέ της, μέσω της κατοχής της μπάλας και της καλής κυκλοφορίας, με τον Ρόναλντ Αραούχο να προλαβαίνει τον Βινίσιους Ζούνιορ στο… παρά ένα.

Συνεχής πίεση, συνεχή κόρνερ των Μερένγκες (οκτώ στο πρώτο 20λεπτο!), χωρίς όμως πραγματική απειλή για τους Μπλαουγκράνα, με τον Τερ Στέγκεν να μην κάνει καμία απόκρουση και την άμυνα των Καταλανών να κρατάει με πειστικό τρόπο, χάρη στον αρχοντικό Ζιλ Κουντέ και τον Αραούχο που… εκμηδένισε τον Βινίσιους.

Ο Αντσελότι έριξε στο ματς τον Ροντρίγκο αντί του Νάτσο, γυρνώντας τον Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ και τον Φεδερίκο Βαλβέρδε να οπισθοχωρεί στα χαφ και την Μπάρτσα να αποτυγχάνει να κρατήσει την μπάλα για πάνω από δύο – τρεις πάσες.

Ο Τσάβι «απάντησε» με την είσοδο του Ανσού Φατί αντί του (μέτριου και πάλι) Ραφίνια, με τους φιλοξενούμενους να… εμφανίζονται στην περιοχή του Κουρτουά με στατική φάση και τον Γκάβι να στέλνει άουτ με κεφαλιά, στην είσοδο του τελευταίου εικοσαλέπτου.

Και, παρ’ ότι η Ρεάλ είχε την μπάλα και είχε την εικόνα ανώτερης ομάδας (χωρίς, πάντως, σουτ εντός εστίας), η Μπάρτσα ήταν αυτή που άγγιξε το 0-2, ύστερα από ωραία ενέργεια του Φεράν Τόρες και σουτ του Κεσιέ που δεν κατέληξε στο βάθος της μαδριλένικης εστίας, γιατί η μπάλα κόντραρε πάνω στον… Φατί (72’)!

Δεύτερη αλλαγή του «Καρλέτο» με την είσοδο του Ορελιέν Τσουαμενί αντί του Κρόος και πλήρης αμυντικός έλεγχος των φιλοξενούμενων, με τον Ιταλό να καταφεύγει, όπως και στο ντέρμπι με την Ατλέτικο, στον 18χρονο Ουρουγουανό Άλβαρο Ροντρίγκες, ο οποίος πήρε την θέση του Μόντριτς, με την Ρεάλ να αλλάζει την διάταξη σε 4-2-3-1.

Ο Κέσιε έδωσε την θέση του στον Σέρτζι Ρομπέρτο, με τον Τσάβι να επιχειρεί να έχει μεγαλύτερο έλεγχο της μπάλας, ο Ροντρίγκο σούταρε λίγο άουτ με την συμπλήρωση των 90’, η Ρεάλ πίεσε μέχρι τέλους στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά με την ισοφάριση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (67’ Ροντρίγκο) – Μόντριτς (84’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Καμαβινγκά, Κρόος (74’ Τσουαμενί) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο, Μπάλντε – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Κεσιέ (86’ Σέρτζι Ρομπέρτο) – Ραφίνια (69’ Φατί), Φεράν Τόρες, Γκάβι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα