Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Ο Μοράτα την έστειλε στην οκτάδα του Κυπέλλου (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Ο Μοράτα την έστειλε στην οκτάδα του Κυπέλλου (vids)

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε με σχετικό ζόρι (2-0 την Λεβάντε) το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας - Πρόκριση με τεσσάρα της Βαλένθια, πέρασε με δυσκολία η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Άλβαρο Μόρατα πέρασε μέρες αγωνίας με την γέννηση του τέταρτου παιδιού του, αφού η σύζυγός του Αλίτσε Καμπέλο είχε επιπλοκές και μπήκε στην εντατική. Ευτυχώς, τέλος καλό όλα καλά για την κυρία Μοράτα και την μικρή Μπέλα, η οποία θα έχει νονό τον Πάουλο Ντιμπάλα και στην οποία αφιέρωσε ο μπαμπάς της το γκολ που άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης στην Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, με το εκτός έδρας 2-0 επί της Λεβάντε (δεύτερης κατηγορίας).

Μετριότατοι στο πρώτο ημίχρονο οι Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σοβαρά από τους γηπεδούχους, αλλά η μπάλα παιζόταν στα περισσότερα λεπτά στο δικό τους μισό, δείχνοντας ανήμποροι να επιτεθούν με αξιώσεις.

Η είσοδος του Άνχελ Κορέα μετά την ανάπαυλα, αντί του νεαρού Πάμπλο Μπάριος, βελτίωσε σημαντικά την εικόνα των φιλοξενούμενων, με τον Αργεντινό να συνδυάζεται ιδανικά με τον Μάρκος Γιορέντε, την σέντρα του οποίου εκμεταλλεύτηκε ο Μοράτα για να ανοίξει το σκορ στο δεύτερο δοκάρι, φτάνοντας τα επτά τέρματα στην σεζόν, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του (53’).

Η Λεβάντε δεν τα παράτησε ποτέ, κυνήγησε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά η Ατλέτικο κράτησε το προβάδισμα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γιορέντε και παρέμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του μοναδικού τίτλου που κυνηγάει πλέον φέτος, αφού στο πρωτάθλημα έχει μείνει πολύ πίσω, ενώ δεν συνεχίζει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Λεβάντε (Χαβιέρ Καγέχα): Φεμενίας – Σον, Ρομπέρ Πιέρ, Άλεξ Μουνιόθ, Σαράτσι – Πεπέλου - Ντε Φρούτος (59’ Καμπάνια), Μοντιέλ (71’ Γουέσλι), Πάμπλο Μαρτίνεθ (86’ Αντρές Γκαρθία), Μουσοντά (59’ Καντέρο) – Μπουλντινί (71’ Σολδάδο).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλδο – Γιορέντε, Ντε Πολ (79’ Κόκε), Κοντογκμπιά, Πάμπλο Μπάριος (46’ Κορέα) – Μοράτα (64’ Σαούλ), Γκριεζμάν.

Δύο ο Καβάνι, τέσσερα η Βαλένθια

Από τα άλλα παιχνίδια της ημέρας ξεχώρισε το εμφατικό πέρασμα της Βαλένθια από το «Μολινόν» (4-0 την Σπόρτινγκ Χιχόν), με τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει δις και να προσφέρει ένα πολύ πικρό ντεμπούτο στον προπονητή των γηπεδούχων, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, παραδοσιακά ομάδα Κυπέλλου, λύγισε στο «Σαν Μαμές» (1-0) μια από τις μεγάλες αγάπες του Τσινγκούρι (Εσπανιόλ).

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «16»

Τρίτη 17/01

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-0
(5’ Ρόμπερτ Ναβάρο)

Αλαβές – Σεβίλλη 0-1
(48’ Ράκιτιτς)

Τετάρτη 18/01

Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαλένθια 0-4
(10’, 38’ Καβάνι, 20’ Κλάιφερτ, 64’ Λίνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 1-0
(37’ Ντε Μάρκος)

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(53’ Μοράτα, 90'+1' Γιορέντε)

Μπέτις – Οσασούνα

Πέμπτη 19/01

Θέουτα – Μπαρτσελόνα (21:00)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα