Ο Μαρτίνες έχει «ξαναπεί» όχι στην διαδικασία των πέναλτι (pic & vid)

Ο Μαρτίνες έχει «ξαναπεί» όχι στην διαδικασία των πέναλτι (pic & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Μαρτίνες έχει «ξαναπεί» όχι στην διαδικασία των πέναλτι (pic & vid)

bet365

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε τρία πέναλτι της Κολομβίας στον ημιτελικό του Copa America, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρούει τουλάχιστον δύο πέναλτι για την Αργεντινή.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/7) ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε στην διαδικασία των πέναλτι τρεις εκτελέσεις της Κολομβίας και χάρισε στην Αργεντινή την πρόκριση για τον τελικό του Copa America.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο τερματοφύλακας της «αλμπιτσελέστε» έχει αποδείξει την ικανότητα του στην διαδικασία των πέναλτι, αφού το 2009 και στον τελικό του U-17 Championship της Λατινικής Αμερικής κόντρα στην Βραζιλία είχε πει όχι σε δύο πέναλτι των Βραζιλιάνων.

Στις 9 Μαΐου του 2009 στην Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία έδωσαν ραντεβού στον τελικό με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 2-2 και ο νικητής θα κρινόταν στα πέναλτι. Εκείνη την εποχή ο Μαρτίνες βρισκόταν στις μικρές ομάδες της Ιντεπεντιέντε. Η κάθε ομάδα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα από εννιά φορές μέχρι να βγει νικητής.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες

Ο Μαρτίνες από εκείνο το ματς απέδειξε την αξία του στα πέναλτι αφού είπε όχι σε δύο εκτελέσεις, αυτή του νυν άσου της Μπαρτσελόνα, Κουτίνιο αλλά και του Ντουντού που τώρα αγωνίζεται στο Κατάρ. Παρόλα αυτά οι δύο αποκρούσεις του Μαρτίνες δεν ήταν αρκετές για την Αργεντινή η οποία στο τέλος ηττήθηκε.

Αυτό ήταν και το ματς που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Άρσεναλ με τον ίδιο τον Μαρτίνες να ελπίζει πως τα ξημερώματα της Κυριακής η ομάδα του δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του.

Δείτε τον Μαρτίνες το 2009 να αποκρούει τα πέναλτι της Βραζιλίας:

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα