Μέσι: «Η εθνική δεν εξαρτάται από εμένα»

Μέσι: «Η εθνική δεν εξαρτάται από εμένα»

bet365

Η Αργεντινή κάνει το ντεμπούτο της, κόντρα στη Χιλή, απόψε στις 00.00 και ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε στη σημασία της νίκης, αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον!

Όταν έχεις τον Μέσι στην ομάδα σου περιμένεις τα πάντα από εκείνον. Σωστό ή λάθος, με εκείνον στο γήπεδο, είναι δύσκολο να εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από εκείνον. Μόνο που σ' αυτό το Copa America, η Αργεντινή δεν στηρίζεται σ' αυτόν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος σε μια προσπάθεια ίσως να... τινάξει από πάνω του λίγη από την πίεση που έχει ως ηγέτης.

«Σε καμία περίπτωση η εθνική ομάδα δεν εξαρτάται από εμένα», έκανε σαφές ο Μέσι στην «Ole» και συμπλήρωσε:

«Προσπαθούμε πάντα να έχουμε μια ισχυρή ομάδα. Πάντα λέγαμε ότι αν δεν είμαστε μια δυνατή ομάδα, η νίκη και η επίτευξη των στόχων μας θα ήταν δύσκολο να έρθουν.

Νομίζω ότι γίναμε δυνατοί ως ομάδα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες δούλευαν εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε ήδη παίξει στο Copa America, οπότε έχουμε την εμπειρία. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ο ηγέτης της ομάδας: «Το ότι παίζω με την εθνική ομάδα είναι πάντα ξεχωριστό, είτε είναι φιλικά, προκριματικά, Copa America ή Παγκόσμιο Κύπελλο... Δεν με φαντάστηκα να παίζω τόσα πολλά παιχνίδια. Δεν το σκέφτηκα καν. Προσπάθησα να είμαι πάντα παρόν και να κάνω πάντα το καλύτερο».

O Aργεντινός σούπερ σταρ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κορονοϊό.

«Όλοι μας κινδυνεύουμε να προσβληθούμε από τον κορονοϊό. Ανησυχούμε γι 'αυτό, πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε ό, τι μας λένε.

Θα αντιμετωπίσουμε άλλες ομάδες, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος μόλυνσης. Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά πολλές φορές δεν εξαρτάται από εμάς. Μπορεί να συμβεί».

Όσον αφορά στο ματς με τη Χιλή, τόνισε: «Χρειαζόμαστε μια σημαντική νίκη. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Κάνουμε τα πράγματα καλά και εξελισσόμαστε ως ομάδα αλλά πρέπει να νικήσουμε στο πρώτο ματς. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με τρεις βαθμούς, διότι έτσι θα αντιμετωπίσουμε ό,τι έρθει μετά με πνευματική ηρεμία».

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα