Copa Africa: Η Ακτή Ελεφαντοστού έκλεισε ραντεβού με τη Νιγηρία στον τελικό!

gettyimages-1930636310_1

bet365

Η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με σκορ 1-0 τη Δημοκρατία του Κονγκό και θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία στον μεγάλο τελικό του Copa Africa.

Η Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε στον μεγάλο τελικό του Copa Africa! Η ομάδα του Εμερσέ Φαέ επικράτησε της Δημοκρατίας του Κονγκό με σκορ 1-0 και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (10/2) κόντρα στη Νιγηρία του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ.

Στο πρώτο μέρος, οι «οικοδεσπότες» ήταν καλύτεροι, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Λιονέλ Εμπασί. Στην επανάληψη, η Ακτή Ελεφαντοστού εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση ξεκίνησε από τα δεξιά, ο Γκραντέλ έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Σεμπαστιάν Αλέ και εκείνος με ένα εξαιρετικό εναέριο τελειώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Ακτής Ελεφαντοστού στο 65'.

Υπενθυμίζουμε νωρίτερα η Νιγηρία με τον Εκόνγκ να ευστοχεί σε δύο πέναλτι - ένα στην κανονική διάρκεια (1-1) κι ένα στη... ρώσικη ρουλέτα, άφησε εκτός τη Νότια Αφρική και έστειλε τους Super Eagles στον τελικό του Copa Africa.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα