Copa Africa: Έρχεται για τον Ολυμπιακό ο Καμπράλ, αποκλείστηκε στα πέναλτι το Πράσινο Ακρωτήρι

Βασίλης Μπαλατσός
jovane_cabral_cape_verde

bet365

Το Πράσινο Ακρωτήρι του νεαποκτηθέντα εξτρέμ του Ολυμπιακού, Ζοβάνε Καμπράλ, αποκλείστηκε με 2-1 στα πέναλτι από τη Νότια Αφρική. Νίκησε στην παράταση η Ακτή Ελεφαντοστού και θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία του Τροστ Εκονγκ στους «4».

Το αεροπλάνο για την Ελλάδα θα πάρει άμεσα ο Ζοβάνε Καμπράλ. Ο νεοαποκτηθέντας εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν βασικός και αγωνίστηκε 87 λεπτά για το Πράσινο Ακρωτήριο στον προημιτελικό με τη Νότια Αφρική, όμως η εθνική του αποκλείστηκε με 2-1 στα πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του του Copa Africa, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Το παιχνίδι «κόλλησε» στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0) τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση και στη «ρώσικη ρουλέτα» καθάρισε ο τερματοφύλακας της Νότιας Αφρικής. Ο Ρουνουέν Ουίλιαμς απέκρουσε 4/5 πέναλτι των ποδοσφαιριστών του Πράσινου Ακτωτηρίου και έστειλε τη χώρα του στα ημιτελικά.

Μεγάλη πρόκριση για την Ακτή Ελεφαντοστού με δέκα παίκτες

Η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να πορεύεται με υπηρεσιακό τεχνικό (Εμέρς Φαέ) και να πέρασε στα νοκ άουτ με μπόλικη τύχη, καθώς προκρίθηκε ως τέταρτη καλύτερη τρίτη, όμως έφτασε μέχρι τα ημιτελικά! Οι διοργανωτές του τουρνουά αφού άφησαν εκτός την πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη στη διαδικασία των πέναλτι νίκησαν στα προημιτελικά το Μάλι με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Νιγηρία του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ, Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ.

Ο Τραορέ έχασε πέναλτι για το Μάλι στο 16' αλλά στο 43' η χώρα του πήρε το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Κοσούνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 71' ο Νενέ άνοιξε το σκορ για το Μάλι μετά από ασίστ του Σαμεσέκου αλλά στο 90' ο Αντιγκρά ισοφάρισε σε 1-1. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 120+2' ο Ντιακιτέ πέτυχε το «χρυσό» γκολ που έστειλε τους Ελέφαντες στα ημιτελικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα