Copa Africa: Πρόκριση για Νιγηρία και Ισημερινή Γουινέα, στα πρόθυρα αποκλεισμού η Ακτή Ελεφαντοστού!

Νίκος Κικίδης
Νιγηρία

bet365

Νίκη - πρόκριση πανηγύρισε η Νιγηρία, η οποία επιβλήθηκε 1-0 της Γουινέα Μπισάου και θα βρεθεί στα νοκ-άουτ. Μαζί της και η Ισημερινή Γουινέα, η οποία συνέτριψε με 4-0 την Ακτή Ελεφαντοστού που φλερτάρει με αποκλεισμό!

Το απόλυτο κοντράστ που μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο! Από τη μια ο ενθουσιασμός για την πρόκριση - έκπληξη της Ισημερινής Γουινέας απέναντι στα ανήσυχα δάκρυα της Ακτής Ελεφαντοστού. Η πρώτη άλλωστε ολοκλήρωσε την αποστολή με το εκθαμβωτικό 4-0 για να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Copa Africa, τη στιγμή που η οικοδέσποινα έμεινε τρίτη στον όμιλο και περιμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων για να μάθει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση μέσω της λύσης των κορυφαίων τρίτων.

Τον δρόμο του θριάμβου για την Ισημερινή Γουινέα άνοιξε ο Ενσουέ στο 42΄, με την ομάδα του (βασικού) Μιράντα της Νίκης Βόλου να στήνει πάρτι στο β΄μέρος. Αφού πρωτίστως το VAR φρόντισε να ακυρώσει και τα δυο γκολ ισoφάρισης της Ακτής Ελεφαντοστού, η Ισημερινή Γουινέα πήρε... φόρα στο τελευταίο τέταρτο και έφτασε στο ευρύ 4-0. Αρχικά μέσα σε δυο λεπτά οι Γκανέτ και Ενσουέ ανέβασαν το σκορ στο 3-0 (73'-75΄), ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Μπουιλά στο 88΄.

Μαζί της στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Νιγηρία, η οποία επικράτησε 1-0 της Γουινέας Μπισάου και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου. Το αυτογκόλ του Σανγκαντέ στο 37΄παραβίασε την εστία του Μέντες της Καλαμάτας, με τους Νιγηριανούς να κλειδώνουν την παρουσία τους στους «16» του Copa Africa.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στο οπίσθιο μηριαίο, με τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης να ξεκαθαρίζουν οριστικά την κατάσταση. H πρόκριση των Αετών πάντως σημαίνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τον Εκόνγκ για ολόκληρο τον Γενάρη λόγω των υποχρεώσεών του με την Νιγηρία στο Copa Africa.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα