Μπουρκίνα Φάσο - Σενεγάλη 1-3: Με ηγέτη Μανέ σε back-to-back τελικό για την «εκδίκηση» (vid)

Newsroom
Μπουρκίνα Φάσο - Σενεγάλη 1-3: Με ηγέτη Μανέ σε back-to-back τελικό για την «εκδίκηση» (vid)

bet365

Ο Σαντιό Μανέ έδωσε το σύνθημα με γκολ και ασίστ και η Σενεγάλη πήρε φόρα για τον δεύτερο σερί τελικό της σε Copa Africa, επικρατώντας της Μπουρκίνα Φάσο με 3-1. Μπήκε στο ματς ο Σισέ στο 90+2', εν αναμονή του νικητή του Αίγυπτος-Καμερούν.

Το πρώτο από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Copa Africa έφτασε στον τελικό προορισμό. Η Σενεγάλη, των Μανέ, Μεντί, Κουλιμπαλί αλλά και του στόπερ του Ολυμπιακού, Παπέ Σισέ, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά (3-1) και έκλεισε θέση σε back-to-back τελικό, με έναν και μόνο στόχο. Να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε το 2019 όταν ηττήθηκε από την Αλγερία, να πανηγυρίσει, δηλαδή, τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας της στον θεσμό!

Ο απόλυτος σταρ της ομάδας, Σαντιό Μανέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Το σύνολο του Αλιού Σισέ παρουσιάστηκε γενικά βελτιωμένο από τα προηγούμενα παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι με τέτοιο βάθος και ποιότητα τα Λιοντάρια θα έπαιρναν όλο και περισσότερη δύναμη παιχνίδι με το παιχνίδι. Η Μπουρκίνα Φάσο αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο κρατώντας στα ίσα τους Σενεγαλέζους, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η πλάστιγγα έγειρε. Μέσα σε έξι λεπτά, στο 70’ και το 76’, η Σενεγάλη βρήκε δύο γκολ, το πρώτο από τον Ντιαλό μέσα σε φάση διαρκείας στην περιοχή και το δεύτερο από τον Ιντρίσα Γκέιγ μετά την ασίστ του Μανέ.

Η ομάδα του Ισμάιλα Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ Β’ είχε απάντηση, με τον Τουρέ να την ξαναβάζει στο παιχνίδι στο 82’, αλλά ήταν προσωρινή. Ο σταρ της Λίβερπουλ έδωσε τη «χαριστική βολή», με μια υπέροχη λόμπα σε τετ-α-τετ με τον Φαρίντ Ουεντραογκό (αναπληρωματικό κίπερ που πέρασε στη θέση του τραυματία Κοφί από το πρώτο μέρος). Αυτό ήταν το 8ο προσωπικό του γκολ σε Copa Africa και 11ο συνολικά που έχει συμμετοχή (+3 ασίστ), κανείς δεν έχει περισσότερα από όταν έκανε ντεμπούτο το 2015!

Στο 90+2’ ήταν η ώρα και του Παπέ Σισέ να πάρει λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά μετά τα δύο σερί 90λεπτα στον όμιλο, αλλά και μία κίτρινη κάρτα στο σύντομο διάστημα που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν παρών στην αποστολή και το 2019 κι ευελπιστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και τους Ερυθρολεύκους αυτή τη φορά με το μετάλλιο του νικητή.

Πλέον, η Σενεγάλη περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Καμερούν-Αίγυπτος για να διεκδικήσει το πρώτο της Copa Africa στον τελικό της 6ης Φεβρουαρίου (21:00). Ο ηττημένος του ζευγαριού θα βρει τη Μπουρκίνα Φάσο στον μικρό τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα