Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

Βασίλης Μπαλατσός
Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

bet365

Η Μπουρκίνα Φάσο έγραψε ιστορία καθές απέκλεισε την εκ των φαβορί Τυνησία (1-0) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Africa. Στον πάγκο έμεινε ο νεαρός Ισμαΐλα Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ.

Σε διοργάνωση των εκπλήξεων αναδεικνύεται το Copa Africa. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της κατόχου του τίτλου, Αλγερίας από τη φάση των ομίλων, εκτός έμεινε και η Τυνησία που αποτελούσε εκ των φαβορί του τουρνουά. Οι Τυνήσιοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπουρκίνα Φάσο με την χώρα του νεαρού χαφ του ΠΑΟΚ, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, να γίνεται η δεύτερη που προκρίνεται στα ημιτελικά μετά το Καμερούν.

Το παιχνίδι έκρινε με το γκολ του ο 19χρονος εξτρέμ της Λοριάν, Τζιμπρίλ Ουαταρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η Τυνησία ήταν σαφώς ανώτερη, ειδικά στο δεύτερο μέρος και δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο «ήρωας» της Μπουρκίνα Φάσο θα μπορούσε να είναι «μοιραίος», καθώς αποβλήθηκε στο 83' με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Θυμίζουμε πως η Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια ομάδα του αγώνα της Σενεγάλης του αμυντικού του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ με την Ισημερινή Γουινέα (30/1, 21:00).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα