Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

Βασίλης Μπαλατσός
Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 1-0: Έκανε την έκπληξη το «αουτσάιντερ»

bet365

Η Μπουρκίνα Φάσο έγραψε ιστορία καθές απέκλεισε την εκ των φαβορί Τυνησία (1-0) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Africa. Στον πάγκο έμεινε ο νεαρός Ισμαΐλα Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ.

Σε διοργάνωση των εκπλήξεων αναδεικνύεται το Copa Africa. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της κατόχου του τίτλου, Αλγερίας από τη φάση των ομίλων, εκτός έμεινε και η Τυνησία που αποτελούσε εκ των φαβορί του τουρνουά. Οι Τυνήσιοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπουρκίνα Φάσο με την χώρα του νεαρού χαφ του ΠΑΟΚ, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, να γίνεται η δεύτερη που προκρίνεται στα ημιτελικά μετά το Καμερούν.

Το παιχνίδι έκρινε με το γκολ του ο 19χρονος εξτρέμ της Λοριάν, Τζιμπρίλ Ουαταρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η Τυνησία ήταν σαφώς ανώτερη, ειδικά στο δεύτερο μέρος και δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο «ήρωας» της Μπουρκίνα Φάσο θα μπορούσε να είναι «μοιραίος», καθώς αποβλήθηκε στο 83' με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Θυμίζουμε πως η Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια ομάδα του αγώνα της Σενεγάλης του αμυντικού του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ με την Ισημερινή Γουινέα (30/1, 21:00).

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα