Αλγερία - Ισημερινή Γουϊνέα 0-1: «Στοπ» στο ιστορικό αήττητο των 35 αγώνων και κίνδυνος αποκλεισμού για την κάτοχο (vid)

Αλγερία - Ισημερινή Γουϊνέα 0-1: «Στοπ» στο ιστορικό αήττητο των 35 αγώνων και κίνδυνος αποκλεισμού για την κάτοχο (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Αλγερία - Ισημερινή Γουϊνέα 0-1: «Στοπ» στο ιστορικό αήττητο των 35 αγώνων και κίνδυνος αποκλεισμού για την κάτοχο (vid)

bet365

Η Ισημερινή Γουϊνέα υπέγραψε τη μεγάλη έκπληξη του φετινού Copa Africa, υπέβαλε την κάτοχο, Αλγερία στην πρώτη της ήττα (0-1) από τον Οκτώβρη του 2018 κι έσβησε έτσι το δεύτερο κορυφαίο αήττητο σερί του πλανήτη (35 αγώνες)! Κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό η παρέα του Μαχρέζ.

Ποιος να το έλεγε ότι η κάτοχος του φετινού Copa Africa και φαβορί για το repeat, θα βρισκόταν στην τελευταία θέση του ομίλου της μία αγωνιστική πριν το τέλος. Χωρίς γκολ, με μόλις έναν βαθμό και με την προίκα της τριετίας χωρίς ήττα να αποτελεί παρελθόν. Η πρωταθλήτρια του 2019, Αλγερία υπέστη ήττα-σοκ από την Ισημερινή Γουϊνέα και είδε το τρομερό αήττητο σερί των 35 αγώνων από τον Οκτώβριο του 2018 (37 το παγκόσμιο ρεκόρ που έθεσε η Ιταλία τον περασμένο Σεπτέμβριο) να «σβήνει» οριστικά, βάζοντάς την σε μπελάδες για την πρόκριση ακόμα και ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Όλα τα αστέρια των Αλγερινών ήταν και πάλι βασικοί: Μαχρέζ, Μπενασέρ, Μπενσεμπαϊνί, Φεγκουλί, στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στο ματς και οι Σλιμανί, Μπραχίμι. Ωστόσο, η αδυναμία να σκοράρουν συνεχίστηκε. Παρά τις αρκετές φάσεις, η Αλγερία απέτυχε να βρει δίχτυα όπως και απέναντι στη Σιέρα Λεόνε και αυτή τη φορά το πλήρωσε. Στο 70’, ο Εστέμπαν Ομπίανγκ νίκησε από τη μικρή περιοχή τον Εμπολί και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της εθνικής του ομάδας και του ποδοσφαίρου της χώρας.

Πλέον, η Αλγερία παίζει τελικό επιβίωσης κόντρα στην πρωτοπόρο Ακτή Ελεφαντοστού την τελευταία αγωνιστική, όπου με νίκη μπορεί να τερματίσει ακόμα και 1η. Αν δεν πάρει το τρίποντο, όμως, οι πιθανότητες να βρεθεί στα νοκ-άουτ στερεύουν επικίνδυνα και θα πρέπει να περιμένει «θαύματα» από τους άλλους ομίλους.

Αποτελέσματα 5ου ομίλου

Ακτή Ελεφαντοστού - Σιέρα Λεόνε 2-2
Αλγερία - Ισημερινή Γουϊνέα 0-1

Η βαθμολογία

1. Ακτή Ελεφαντοστού 4 (3-2)
2. Ισημερινή Γουϊνέα 3 (1-1)
3. Σιέρα Λεόνε 2 (2-2)
4. Αλγερία 1 (0-1)

Τελευταία αγωνιστική (20/1)

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία
Σιέρα Λεόνε - Ισημερινή Γουϊνέα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα