Η Μπάγερν απέναντι στην European Super League: Ρουμενίγκε αντί Ανιέλι στην UEFA

Gazzetta team
Η Μπάγερν απέναντι στην European Super League: Ρουμενίγκε αντί Ανιέλι στην UEFA

bet365

Μετά την αυτόματη αποχώρηση του Αντρέα Ανιέλι από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA για τη European Super League, ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε είναι ο νέος επικεφαλής, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την απουσία της Μπάγερν από την κλειστή λίγκα.

Και με τη… βούλα απέναντι στην European Super League τάσσεται η Μπάγερν Μονάχου, μετά τον ορισμό του CEO της, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε ως νέου επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Η θέση αυτή ανήκε μέχρι πρότινος στον Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρο της Γιουβέντους και μέχρι πρότινος πρόεδρο και της ECA, ο οποίος, όμως, αποχώρησε αυτόματα μετά τη συμμετοχή των Μπιανκονέρι ως ιδρυτικού μέλους στη νέα, κλειστή λίγκα.

Οι Βαυαροί είχαν δηλώσει εξαρχής πως αντιτίθενται με την ιδέα της ESL, όπως έκαναν και οι έτεροι τοπ γερμανικοί σύλλογοι, Ντόρτμουντ και Λειψία, κόντρα στα αρχικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή «στροφή» τους προς τη 12αδα των «αποστατών» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έτσι, με αυτή την εξέλιξη και την παρουσία του Ρουμενίγκε επιβεβαιώνεται ότι η Μπάγερν θα απέχει, ενώ θα κατέχει ακόμη πιο δυναμική θέση μέσα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του ορισμού του στην UEFA, ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω μέσω της ιστοσελίδας της Μπάγερν, λέγοντας:

«Η Μπάγερν δεν θα συμμετέχει στον σχεδιασμό μίας Super League. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τρέχουσες διαδικασίες στο ποδόσφαιρο εγγυώνται μια σοβαρή βάση. Η Μπάγερν θεωρεί ευπρόσδεκτες τις αλλαγές στο Champions League διότι είναι το κατάλληλο βήμα για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο τροποποιημένος πρώτος γύρος (10 αγώνες για κάθε ομάδα, σε ενιάιο όμιλο) θα συνεισφέρει σε μεγαλύτερη ένταση και σασπένς στη διοργάνωση.

Δεν πιστεύω ότι η Super League θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός. Αντίθετα, όλοι οι σύλλογοι της Ευρώπης θα πρέπει να δουλέψουν με αλληλεγγύη για να βεβαιώσουν ότι το κόστος δομής, ιδιαίτερα οι μισθοί των παικτών και οι αμοθβές στους συμβούλους, διανέμεται σε συνάρτηση με το εισόδημα, ώστε να κάνουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιο ορθολογικό».

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα