Ντόρτμουντ - Κλαμπ Μπριζ 3-0: Ο συνήθης… Χάαλαντ την οδηγεί στην πρωτιά (vid)

Ντόρτμουντ - Κλαμπ Μπριζ 3-0: Ο συνήθης… Χάαλαντ την οδηγεί στην πρωτιά (vid)

bet365

Ασταμάτητος, ασύγκριτος σε ό,τι αφορά το Champions League. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με δύο γκολ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ (3-0) έφτασε τα 16 σε 12 ματς και το δικό του «άστρο» φωτίζει τον δρόμο της Μπορούσια Ντόρτμουντ προς την πρόκριση και την πρωτιά.

Κόντρα στη Χέρτα Βερολίνου σκόραρε καρέ και διαμαρτυρόταν στον Λουσιέν Φαβρ γιατί τον έκανε αλλαγή. Ήθελε να σκοράρει περισσότερα, πάντα αυτό επιζητά και είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη δουλειά. Τελικά του πήρε μόλις δύο μέρες για να το αποδείξει ξανά, αυτή τη φορά στη σκηνή του Champions League, εκείνη που ποτέ άλλοτε δεν έχει δει παίκτη να σκοράρει 16 γκολ στα 12 πρώτα του ματς. Αυτό το συνταρακτικό στατιστικό ανήκει στον Νορβηγό φορ μετά το νέο «show» κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, που μαζί με τον θαυμάσιο Τζέιντον Σάντσο, έστρωσαν την πρόκριση στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την οποία θα εξασφαλίσουν μαζί με την πρωτιά στον όμιλο με νίκη στο επερχόμενο ματς με τη Λάτσιο.

Ο 20χρονος «killer» με το αγγελικό πρόσωπο πήρε το «όπλο» του για να ανοίξει και να κλείσει το σκορ του θριάμβου, προσθέτοντας κι άλλα γαλόνια καριέρας στο μεσοδιάστημα. Στο 18’, υποδέχθηκε υπέροχα την πάσα του Βρετανού εξτρέμ και τη μεταμόρφωσε σε ασίστ με το απόλυτο τελείωμα στην κλειστή γωνία του Μινιολέ, για να αρχίσουν οι «τρελές» συγκρίσεις που τον βγάζουν μακράν νικητή. Για να φτάσουν τα 15 γκολ στο Champions League, ο Μέσι χρειάστηκε 29 ματς, ο Κριστιάνο 51 και ο 2ος καλύτερος, Φαν Νίστελροϊ 19! Μάλιστα, συμπλήρωσε το 4/4 στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων για 2η σερί σεζόν (το είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι με τη Ζάλτσμπουργκ) και είναι ο μόνος που το σημειώνει μετά τους Ντελ Πιέρο και Κριστιάνο.

Αφού ενδιάμεσα ο Σάντσο πήρε τη σκυτάλη του εκτελεστή και «ζωγράφισε» με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ στο 45', για να γίνει ο 1ος Άγγλος που σκοράρει στον θεσμό για ξένη ομάδα με φάουλ μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Χάαλαντ σκόραρε και το 16ο του τέρμα στο 60', διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και τα λόγια για την περίπτωσή του… μοιάζουν περιττά.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Μενιέ (73’ Μόρεϊ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (80’ Πάσλακ), Ντιλέινι (72’ Τσαν(, Μπέλιγχαμ, Σάντσο, Αζάρ, Ρέινα (81’ Μπραντ), Χάαλαντ (81’ Χάαλαντ)

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μάτα, Κοσουνού, Ντέλι, Ντιατά (74’ Οκερέκε), Φόρμερ, Βάνακεν, Μπαλάντα (52’ Ριτς), Ντε Κετέλερε, Λανγκ (74’ Σκράιφερς), Κρμέντσικ (66’ Μπάτζι)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Ντόρτμουντ – Κλαμπ Μπριζ 3-0
Λάτσιο – Ζενίτ 3-1

Βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 9 (8-3)
2. Λάτσιο 8 (8-4)
3. Κλαμπ Μπριζ 4 (3-7)
4. Ζενίτ 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (2/12):
Ντόρτμουντ - Λάτσιο
Μπριζ - Ζενίτ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα