Η ερασιτεχνικού επιπέδου αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα γκολ της Μπασάκσεχιρ (pics, vid)

Η ερασιτεχνικού επιπέδου αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα γκολ της Μπασάκσεχιρ (pics, vid)

Gazzetta team
Η ερασιτεχνικού επιπέδου αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα γκολ της Μπασάκσεχιρ (pics, vid)

bet365

Δείτε την αμυντική συμπεριφορά των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύο γκολ από την Μπασάκσεχιρ στη σημερινή ήττα της με 2-1, στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και... βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Η ευρισκόμενη ούτως ή άλλως σε περίοδο κρίσης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται στη 15η θέση της Premier League με έξι βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια (2 νίκες – 1 ισοπαλία – 3 ήττες) υπέστη το απόγευμα την πρώτη της ήττα στους ομίλους του Champions League. Aφού νίκησε 1-2 στη Γαλλία την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού συνέτριψε 5-0 στο «Ολντ Τράφορντ» τη Λειψία, έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από το ματς με την υποδεέστερη ομάδα του ομίλου, την πρωτάρα στη διοργάνωση Μπασάκσεχιρ, η οποία πέρυσι στέφθηκε πρωταθλήτρια στη χώρα της. Η «Μπασάκ» του Σκρτελ, του Ράφαελ, του αλησμόνητου στους φίλους της Λίβερπουλ, Ντεμπά Μπα (δηλαδή... «απόμαχων» της Premier League) επικράτησε με 2-1 κερδίζοντας τους πρώτους της βαθμούς.

Ηττες έχουν υποστεί πολλές σπουδαίες ομάδες εφέτος στο Champions League, εκπλήξεις έχουν γίνει ουκ ολίγες, ακόμα και με πενταρο-εξάρες! Ομως αν προσέξει κάποιος την αμυντική λειτουργία της Μ. Γιουνάιτεντ στα δύο γκολ της τουρκικής ομάδας, θα διαπιστώσει ότι τα δυο γκολ της Μπασάκσεχιρ δεν προκύπτουν μόνο με τον ίδιο τρόπο (σε αντεπιθέσεις), αλλά και λόγω της... ερασιτεχνικού επιπέδου αμυντική συμπεριφορά της Γιουνάιτεντ. Οχι από κάποιο «χοντρό» ατομικό σφάλμα, αλλά από πολλά μαζεμένα λάθη στις θέσεις των παικτών.

Το twitter και τα αγγλικά media «πήραν φωτιά» με αυτές τις δυο συγκεκριμένες φάσεις.

Στην πρώτη, στο 12', η Γιουνάιτεντ έχει την κατοχή και πιέζει «ψηλά», ένας αμυντικός της «Μπασάκ» αποκρούει «τυφλά» και ο Ντεμπά Μπα, ευρισκόμενος πίσω από τη σέντρα τρέχει μόνος του για... 40 μέτρα (μάταια προσπαθεί να τον προλάβει ο Μάτιτς), πλασάροντας τελικά εύστοχα τον Ντιν Χέντερσον.

Στο δεύτερο γκολ της γηπεδούχου, στο 40', η Γιουνάιτεντ χάνει από λάθος του Φαν ντε Μπεκ τη μπάλα λίγο πριν από τη μεσαία γραμμή και η Μπασάκσεχιρ βγάζει αντεπίθεση με 4 Vs 3 και τελικά δύο παίκτες «φάτσα» με τον Χέντερσον: ο Εντιν Βίτσκα δεν αστόχησε στο τετ α τετ. Η Γιουνάιτεντ παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου, όμως πλέον ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ βρίσκεται σε ακόμα πιο πιεστική θέση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα