Champions League: Βήμα πρόκρισης η Ζάλτσμπουργκ στη... σκιά του κορονοϊού!

Gazzetta team
Champions League: Βήμα πρόκρισης η Ζάλτσμπουργκ στη... σκιά του κορονοϊού!

bet365

Ο κορονοϊός... άλλαξε τη σύνθεση της Μακάμπι και μπορεί η ομάδα του Δώνη να το πάλεψε στο Τελ Αβίβ, ωστόσο λύγισε (1-2) από τη Ζάλτσμπουργκ. Στο μηδέν Σλάβια και Μίντιλαντ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στο παιχνίδι. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν είμαι εδώ για να βρίσκω δικαιολογίες, έχει συμβεί σε πολλά κλαμπ σε όλο τον κόσμο» τόνιζε παραμονές του ματς με την Ζάλτσμπουργκ ο Γιώργος Δώνης και η ομάδα του το... πάλεψε, αλλά λύγισε (1-2) στο Τελ Αβίβ. Ο κορονοϊός έκανε άνω - κάτω τη Μακάμπι, αφού εννέα παίκτες της (Κοέν, Γκλέιζερ, Ντορ Πέρετζ, Ρίκαν, Σμπορίτ, Μπλάκμαν, Γκερέρο, Ντάνιελ Πέρετζ, Τούργκεμαν) ήταν θετικοί στην Covid-19. Οι πρωταθλητές Αυστρίας επικράτησαν δύσκολα στο Ισραήλ με 2-1 κι έκαναν το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

Μάλιστα, αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά, έπειτα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες στα προκριματικά της διοργάνωσης. Η Μακάμπι στην πρώτη καλή της ευκαιρία βρήκε δίχτυα, αφού από πάσα του Αλμογκ, ο Μπιτόν πέτυχε το 1-0. Η Ζάλτσμπουργκ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε ουσία. Mάλιστα, η ομάδα του Δώνη ήταν αυτή που απείλησε αισθητά με τον σκόρερ, Μπιτόν. Ωστόσο, το σκηνικό στο β' ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, αφού στο 49' οι Αυστριακοί κέρδισαν πέναλτι με τον Ντάκα και ο Σζομποσζλάι πέτυχε το 1-1. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του πέναλτι. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή, με τον Οκουγκάβα να διαμορφώνει το 2-1.

Στο μηδέν και... προβάδισμα η Μίντιλαντ


Η Μίντιλαντ έβαλε δύσκολα στη Σλάβια στην Πράγα, απέσπασε λευκή ισοπαλία κι έδειξε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πετάξει εκτός ομίλων την πρωταθλήτρια Τσεχίας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία για να απειλήσουν, δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Χάνσε και προβλημάτισαν με την εικόνα τους επιθετικά. Αντίθετα, η Μίντιλαντ είχε την τεράστια ευκαιρία στο 83' για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Κόλαρ με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Σβιατσένκο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα