Ο ΠΑΟΚ, η Μπενφίκα και οι μεταγραφές τους…

Ο ΠΑΟΚ, η Μπενφίκα και οι μεταγραφές τους…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις μεταγραφές της Μπενφίκα έναντι αυτών του ΠΑΟΚ και παραθέτει διάφορα στοιχεία για όλες αυτές τις κινήσεις. Στο τέλος σχολιάζονται και άλλα επίκαιρα θέματα… ΕΠΟ.

Αν υπήρχε κάποιος που δεν αντιλαμβάνονταν πόσο απέχει η Μπενφίκα από τον ΠΑΟΚ, έρχονται ΚΑΙ οι τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις (μόνο στην πλευρά των Πορτογάλων) για να φανερώσουν –εκ νέου- τις αποστάσεις μεταξύ των δύο club. Οι πολλοί γνωρίζουν πόσο μακριά είναι οι δύο που θα αναμετρηθούν σε 12 ημέρες, από την άλλη βέβαια, όλοι ξέρουν ότι στο ποδόσφαιρο αυτά τα στοιχεία ΔΕΝ προδικάζουν και το αποτέλεσμα. Ειδικά σε ένα ματς και σε πρόκριση που κρίνεται σε μία βραδιά…

Είναι εντυπωσιακό λοιπόν το γεγονός ότι η Μπενφίκα πλήρωσε πολλά για να φέρει πίσω τον Ζεσούς (σε σύνολο πάνω από 25 εκατομμύρια για τρία χρόνια) και αμέσως του παρέδωσε τα κλειδιά για να κάνει μεταγραφές. Και ποιους έκλεισαν:

  • Με 24 εκατομμύρια τον Νούνιες στην πιο μεγάλη μεταγραφή της ιστορίας τους που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών
  • Με 20 εκατομμύρια τον Βραζιλιάνο διεθνή Εβέρτον
  • Με 18 εκατομμύρια τον Βραζιλιάνο ακραίο Πεντρίνιο
  • Με 15 εκατομμύρια τον Γερμανό επιθετικό Βάλντσμιτ
  • Τον 33χρονο Βερτόνχεν με τριετές συμβόλαιο

Όλα αυτά έγιναν χωρίς ακόμη η Μπενφίκα να χάσει βασικό στέλεχος!

Κάπως έτσι λοιπόν οι Αετοί της Λισαβόνας στήριξαν τον προπονητή τους τον οποίο βέβαια ξέρουν καλά και εμπιστεύονται για να χτίσουν και πάλι μία ομάδα φόβητρο στην Πορτογαλία, αλλά και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Να πάμε να δούμε αντιστοίχως τι γίνεται στον ΠΑΟΚ σε αυτό το χρονικό σημείο;

Πριν πάμε σε αυτή τη σύγκριση και απογοητευτούμε ας τονίσουμε μία ακόμη τεράστια διαφορά των δύο club που οδηγεί σε αυτές τις… δραματικές συγκρίσεις.

Η Μπενφίκα μπορεί και ξοδεύει τόσα πολλά και μάλιστα σε περίοδο κορονοϊού επειδή (εκτός όλων των άλλων) πέρυσι τέτοιο καιρό, κέρδισε 125(!!) εκατομμύρια ευρώ από την παραχώρηση του Φέλιξ στην Ατλέτικο Μαδρίτης…

Αφού έγινε η απαραίτητη υπενθύμιση, πάμε στον ΠΑΟΚ

Έδωσε και η ελληνική ομάδα πολλά χρήματα για να φέρει τον Αμπέλ Φερέιρα! Από τότε που τον έφερε βέβαια η ομάδα έχει αποκτήσει τον Εσίτι, τον Σβαμπ, τον Νινούα και τον Βρακά… (Λογικά, ο ένας από αυτούς θα παίξει βασικός κόντρα στους Πορτογάλους…).

Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ έχασε για διάφορους λόγους πολλούς βασικούς του παίκτες από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στους τίτλους των τελευταίων ετών, αλλά τα χρήματα που αποκόμισε ήταν ελάχιστα. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3,5 εκατομμύρια από τον Κουλούρη και λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Ενρίκε! Αυτά… (Για να μην θυμίσουμε τι πλήρωνε κάθε χρόνο σε ανενεργούς ουσιαστικά παίκτες τύπου Χατσερίδι, Βέρνμπλουμ, Στοχ…).

Όταν λοιπόν κάνεις τόσα πολλά ανοίγματα για να κερδίσεις το πρωτάθλημα που σου έγινε ψύχωση και δεν καταφέρνεις να φέρεις έσοδα από καμία διαδικασία, φθάνεις σε ένα σημείο να… φέρνεις τον Νινούα και μετά να… περιμένεις την πτώση των τιμών, παρακολουθώντας τους αντιπάλους να ενισχύονται.

Το κλείνω και ξεκαθαρίζω ότι…

Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μην ενισχυθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση. Το... πότε είναι το θέμα. Θα έπρεπε ήδη να έχει αποκτήσει έναν τουλάχιστον χαφ που θα τον ενίσχυε περισσότερο στα δύσκολα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Έστω έναν…

Από εκεί και πέρα… ναι είναι αλήθεια ότι ΔΕΝ κάνεις μεταγραφές για ένα ματς, αλλά για μία χρονιά και για πολλά ακόμη χρόνια. Και ναι… προφανώς με 1-2 μεταγραφές ακόμη, ο ΠΑΟΚ απλά θα ανέβαζε τις πιθανότητες πρόκρισης του απέναντι στους Πορτογάλους, από το 20-25% στο 30%...

Έτσι το βλέπω όλο αυτό το σκηνικό…

Γι' αυτό λοιπόν ενόψει των επόμενων ημερών... πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα που όσο… φτωχή και αν είναι απέναντι στην Μπενφίκα των 80 (και βάλε) εκατομμυρίων σε μεταγραφές, μπορεί στη μία βραδιά του ξεκινήματος της χρονιάς, να βρει τα κενά, να εκμεταλλευτεί την πίεσή τους και την προσπάθεια να φτιάξουν βιαστικά κάτι νέο και με λίγη… άνωθεν Θεία βοήθεια που πάντα χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να πάρει τη μεγάλη νίκη. Μπάλα είναι…

Και για άλλη μία φορά: Άλλο το ποδόσφαιρο και η αξία των ομάδων σε όλη τη σεζόν, άλλο τι θα γίνει σε μία βραδιά μέσα στην άδεια Τούμπα…

* Η σημερινή ΕΠΟ και όλη της η λειτουργία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη για το θράσος που επιδεικνύει της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα στελέχη της που με κάθε αφορμή προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης και τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρίσκουν και τα κάνουν!

Μετά από τα παραπάνω και η αυτονόητη ερώτηση: Πόσο διαρκούν τα μπάνια των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας που δίκασαν την τελευταία υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων; Θα κάνουν διακοπές και τον Σεπτέμβριο;

* Τα εύσημα από όλους στην Ελληνική Αστυνομία! Πολύ έξυπνη η απόφαση να μην γίνει ο… κεκλεισμένων των θυρών τελικός στην Αθήνα και στην Ριζούπολη, αλλά να μεταφερθεί στο Βόλο. Δηλαδή η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία της μας δηλώνουν ότι: Δεν έχουν τη δυνατότητα-ικανότητα να περιφρουρήσουν ένα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι στην Αθήνα και θεωρούν ότι αυτό μπορεί να γίνει στο Βόλο όπου στο κάτω-κάτω έχουν γίνει και τα απαραίτητα… τεστ τα οποία θεωρούν επιτυχημένα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.