Όταν ο Ραφίνια «λάβωνε» την ΑΕΚ σε 62.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Όταν ο Ραφίνια «λάβωνε» την ΑΕΚ σε 62.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμίζει μέσα από το blog gazzetta (μέσω και βίντεο) το παρελθόν του Ραφίνια εναντίον των ελληνικών ομάδων.

Πού να το πίστευε ο Ραφίνια όταν στο παρελθόν έπαιξε δύο φορές εναντίον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ότι θα έρχονταν η ώρα που θα αγωνίζονταν για λογαριασμό μίας ελληνικής ομάδας και δη του Ολυμπιακού.

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2015 όταν ο Ραφίνια ήταν στην ενδεκάδα του Γκουαρδιόλα στο Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0 για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα σε θέση αριστερού μπακ, με τον Γερμανό διεθνή κι αρχηγό της ομάδας του Μονάχου Φίλιπ λαμ σε θέση δεξιού μπακ. Ένα παιχνίδι διαδικαστικό, με την Μπάγερν να προηγείται με 3-0 από το 20 (!) και να μην επηρεάζεται ούτε από την αποβολή του στόπερ Μπάντστουμπερ στο 52’…Εξτρέμ στον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα εκείνη την βραδιά ήταν ο Πάρντο κι ο Σεμπά.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου του 2018 ο Ραφίνια ήταν στην ενδεκάδα του Νίκο Κόβατς πλέον στο ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2 μπροστά σε 62.000 κόσμο για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι σαν αριστερός μπακ, με δεξιά πια τον Κίμιχ. Η ΑΕΚ είχε καθαρίσει το παιχνίδι μέσα σε ένα τρίλεπτο στο β΄ ημίχρονο (61’-63’), βάζοντας δύο γκολάκια απέναντι στην ομάδα του Ουζουνίδη, που είχε τριάδα Μάνταλο, Κλωναρίδη, Μπακασέτα πίσω από τον Πόνσε.

Δείτε στα χάϊλαϊτς εκείνου του αγώνα τον εντυπωσιακό Ραφίνια από θέση αριστερού μπακ να είναι μέσα σε τρεις φάσεις για γκολ και τελικά να μπαίνει το ένα που δίνει στο πιάτο στον Λεβαντόσφκι!

Πρώτα στο 0.39 ο Βραζιλιάνος βγαίνει aggressive πάνω στην μπάλα και βγάζει τον Γκνάμπρι σε θέση έξω αριστερά για πάσα για γκολ.

Μετά στο 2.18 ο Βραζιλιάνος φεύγει σαν σφαίρα από πίσω και δίνει πάρε βάλε στον Λέβα για το 0-2.

Και τέλος στο 2.55 ο Βραζιλιάνος ξανά πετάγεται σαν άνεμος και κάνει κι άλλη πάσα για γκολ που το χάνει ο συμπαίκτης του.

Κι έχει σημασία να δούμε πράγματι την ταχύτητα με την οποία ερχόταν από πίσω ο Ραφίνια σαν εξτρέμ, βγάζοντας με απόλυτη ακρίβεια πάσες με το αριστερό, αν και δεξιοπόδαρος.

Παρεμπιπτόντως, ο νέος άσος του Ολυμπιακού έπαιξε πολύ στην Μπάγερν σαν αριστερός μπακ, αν και ξεκάθαρα η «καλή» του θέση είναι από δεξιά. Από τα 266 επίσημα παιχνίδια του (6 γκολ κι 29 ασίστ) στο θηρίο από τη Γερμανία τα 48 ήταν σαν αριστερός μπακ! Αντίθετα στη Σάλκε, σε 198 επίσημα παιχνίδια (11 γκολ-25 ασίστ) είχε παίξει μόλις τρεις φορές αριστερά. Όπως και στην Τζένοα σε 37 παιχνίδια στην Ιταλία (2 γκολ-2 ασίστ) είχε παίξει μόνο δεξιά, αλλά και τώρα στην Φλαμένγκο.

Όχι, μην…φοβάστε. Ο Ολυμπιακός για δεξί μπακ τον πήρε! Εδώ δεν έχει άλλον δεξί μπακ, θα βάζει τον Ραφίνια αριστερά; Και, βεβαίως, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει κι άλλο δεξί μπακ, αφού ο Ομάρ έφυγε, ο Γκασπάρ επίσης έφυγε, ο Σίλβα Καριόκα πουλήθηκε στη Ριέκα κι ο Γιάννης Μασούρας δεν δείχνει να υπολογίζεται από τον Μαρτίνς. Άρα, απομένει ο 35χρονος Τοροσίδης, ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια-πλάκα πλάκα ο Ραφίνια είναι μόλις τέσσερις μήνες μικρότερος του Τόρο!

Όπως κι αριστερά ο Ολυμπιακός θέλει δύο μπακ, αφού ο μοναδικός στο ρόστερ, ο Κούτρης, προέρχεται από χιαστό και κατά το ιατρικό τιμ θέλει ακόμη ενάμιση μήνα για να είναι εντάξει. Συνυπολογίζοντας ότι με υπόδειξη του προπονητή είχε πάει δανεικός τον περασμένο Γενάρη (στη Μαγιόρκα), καθώς ο Πέδρο από τις 19 Οκτωβρίου τον ξαναέβαλε τον Ιανουάριο στα ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα, άρα ξεκάθαρα δεν τον υπολόγιζε…

Όπως λοιπόν εγώ το βλέπω χρειάζεται 2+2 για τα πλάγια της άμυνας ο Ολυμπιακός...

Άσχετο: Ρε τα λαμόγια. Τρεις φορές μέσα στη φετινή σεζόν ορίστηκε ο ίδιος διαιτητής, ο Άγγλος Τέϊλορ, σε τεράστιας σημασίας παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τρεις νίκες της Παρί (!!!): Παρί-Ρεάλ 3-0, Παρί-Ντόρτμουντ 2-0, Παρί-Αταλάντα 2-1. Τρεις φορές ρε!!! Κι εις ανώτερα.

Τέλος πάντων, ας κερδίσει απόψε η Μάντσεστερ Σίτι τη Λιόν για να είναι 1000% βέβαιος ο Ολυμπιακός στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα μίνιμουμ έως το Δεκέμβριο στα Κύπελλα Ευρώπης (και τουλάχιστον σε επίπεδο ομίλων Γιουρόπα Λιγκ). Και με τα λαμόγια θα ξανασχοληθούμε.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1293162751284715520

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.