Οταν ο Μέσι... διέσυρε τη Ρεάλ στο «σπίτι» της και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League (vid)

Κώστας Τόπας
Οταν ο Μέσι... διέσυρε τη Ρεάλ στο «σπίτι» της και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League (vid)

bet365

Τέτοια ημέρα πριν εννέα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι έκανε πάρτι στο «Μπερναμπέου» και χάρη σε δύο δικά του τέρματα, έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Η κληρωτίδα είχε βγάλει αντιμέτωπες της Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, για την ημιτελική φάση του Champions League.

Οπως αποδείχθηκε το έργο της Μπάρτσα κόντρα στους Μαδριλένους, ήταν σχετικά εύκολο. Κι αυτό χάρη στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατάφερε στο πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου» να σκοράρει δύο φορές και να δώσει πολύτιμο προβάδισμα στην ομάδα του, ενόψει της ρεβάνς.

Στο 76' ο Αργεντινός πλάσαρε στην μικρή περιοχή και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 87' πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα, καθώς πέρασε όλη την άμυνα της Ρεάλ για να νικήσει τον Κασίγιας πλασάροντας με το δεξί. Το 2-0 για τους «μπλαουγκράνα» ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Στον επαναληπτικό Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στο «Καμπ Νου», με αποτέλεσμα η παρέα του Μέσι να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί συνάντησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε τον τίτλο με 3-1!

Ρεάλ (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Λ. Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ (46’ Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο.

Μπαρτσελόνα (Γουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Κεϊτά, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Πέδρο (71’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90’ Σέρτζι Ρομπέρτο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα