Μέσι - Μαραντόνα: Η ιεροσύνη του Νο10 της Μπαρτσελόνα (vid)

Gazzetta team
Μέσι - Μαραντόνα: Η ιεροσύνη του Νο10 της Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Από την διετία του αμύθητου Ντιέγκο Μαραντόνα, στην ολόκληρη εποχή του μοναδικού Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα έχει στεγάσει στο «Καμπ Νόου» τα πιο ιερά «Νο10» της ιστορίας.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και ο μεγαλύτερος θρύλος που φόρεσε την φανέλα της. Εναλλακτικά, ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το ιερό δίπολο του αργεντίνικου ποδοσφαίρου (θα) συνδέεται αιώνια και ετοιμάζεται για μια άτυπη ιστορική συνάντηση. Ο ενεργός Λίο μπαίνει στον ναό του πρότυπού του, στο μέρος που η ποδοσφαιρική... ειδωλολατρεία άνθισε για χάρη του και καλείται να επιβάλλει το δικό του στίγμα στον ιταλικό Νότο.

Οι Μπλαουγκράνα φιλοξενούνται στο «Σαν Πάολο» από την Νάπολι για τους «16» του Champions League, κόντρα στην ομάδα που θεοποίησε τον Ντιεγκίτο σε επίπεδα που ενδεχομένως να μην έφτασε ούτε η μυθοπλασία των Γκαούτσος προς το πρόσωπό του.

Όση παραφιλολογία κι αν τους συνοδεύει για το ποιός από τους δύο θα έχει αφήσει την μεγαλύτερη παρακαταθήκη μετά το πέρας της επίσημης καριέρας τους, η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική που έχει γευτεί τους καρπούς και των δύο ίσως κορυφαίων παικτών που πέρασαν ποτέ από τα παγκόσμια γήπεδα.

Ο Μαραντόνα για μια διετία (1982/84), όποτε σημείωσε 30 γκολ σε 43 επίσημες εμφανίσεις, προτού μεταπηδήσει στους Παρτενοπέι για να γίνει ο Θεός της Νάπολης. Ο Μέσι για όλη του την ζωή, που συνεχίζει να την διακοσμεί με άνευ προηγουμένου επιδόσεις και μαγικές στιγμές. Μαζί συγκροτούν το πιο σεβάσμιο δίδυμο δεκαριών, στην Μπλαουγκράνα εποχή, μα και στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα