Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Το προφίλ των Σέρβων!

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Το προφίλ των Σέρβων!

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Το προφίλ των Σέρβων!

bet365

O Ερυθρός Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για δεύτερη σεζόν στ' αστέρια, αλλά για πρώτη στον δρόμο του Ολυμπιακού! Κυριαρχεί στη Σερβία με... μαέστρο τον Μάριν!

Ο Ερυθρός Αστέρας στον δρόμο του Ολυμπιακού κι ένα... αδελφικό ζευγάρωμα (αδελφοποιημένοι οι οπαδοί)! Οι Σέρβοι έχουν πάρει τα ηνία της χώρας τους τα τελευταία χρόνια, μετρούν δυο διαδοχικούς τίτλους, μα το πιο σημαντικό, δυο σερί συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Μαρακανά... καίει και είναι σύμμαχος για τους «ερυθρόλευκους» στον δρόμο για την καταξίωση. Πέρσι, έβαλε δύσκολα στον όμιλος, μιας και νίκησε τη Λίβερπουλ, ενώ πήρε βαθμό από τη Νάπολι. Με τον Μιλόγεβιτς να κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες του εξωτερικού, ο Αστέρας ήταν εντυπωσιακός και στους τέσσερις γύρους για τ' αστέρια! Πέρασε το εμπόδιο της Σούντουβα, πέταξε εκτός την Ελσίνκι, στο θρίλερ της ρώσικης ρουλέτας έριξε στο καναβάτσο την Κοπεγχάγη, ενώ πήρε παλικαρίσια πρόκριση απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις. Πλήγμα η αποχώρηση του επιθετικού, Ντέγιαν Γιόβελιτς, όπως και του αριστερού μπακ, Τέρζιτς, ενώ ο Μοχάμεντ Μπεν είναι πιθανό να αποχωρήσει. Αντίθετα, ο Ματέο Γκαρσία προτίμησε το Βελιγράδι και βοήθησε στην πρόκριση στ' αστέρια. Κάνιας, Τομανέ, Πανκόβ και Πέτροβιτς θα βοηθήσουν αισθητά. Στο πρωτάθλημα έχει μπει δυνατά και μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Ερυθρός Αστέρας σε άλλο επίπεδο και… 20 θέσεις πιο πάνω στη βαθμολογία της UEFA!


Προπονητής: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στους ομίλους του Champions League με τον... δικό μας Βλάνταν Μιλόγεβιτς να είναι πλέον ο νέος ήρωας της Σερβίας. Ο 49χρονος προπονητής στην πρώτη χρονιά του στον Ερυθρό Αστέρα κέρδισε το πρωτάθλημα ενώ στην Ευρώπη ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο, έφτασε μέχρι τους 32 του Europa League (τέσσερις προκριματικοί γύροι και φάση ομίλων) για να αποκλειστεί στο γκολ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι επόμενες προκλήσεις ήταν το Champions League όπου κι εκεί ξεκινούσε από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Εμπόδιο; Κανένα. Δώδεκα προκρίσεις σε ισάριθμους προκριματικούς γύρους και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το σεντόνι να ετοιμάζεται στο «Μαρακανά».

Αστέρι: Ο Μάρκο Μάριν. Ο Μίλαν Πάβκοβ είναι το… μέλλον, αφού στα 25 του χρόνια έχει προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ομάδων. Εξαιρετική η μεταγραφή του Ματέο Γκαρσία, ωστόσο η παρουσία του Μάρκο Μάριν έχει βοηθήσει στην εκτόξευση του Αστέρα. Ο Γερμανός ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του χρονιά, ενώ συνεχίζει φέτος με φόρα. Είναι ο αρχηγός του Αστέρα και ο παίκτης – μαέστρος. Αρνήθηκε προτάσεις από την Ασία για να μείνει στο Βελιγράδι.

Εδρα: Τα λόγια είναι περιττά! Μαρακανά! Ένα από τα πιο καυτά γήπεδα στην Ευρώπη, με τους οπαδού της ομάδας να δίνουν μοναδικές παραστάσεις σε κάθε εντός έδρας ματς. Το κλίμα για τον Ολυμπιακό δεν θα είναι… εχθρικό, αλλά θα είναι καυτό για τον Αστέρα!

Παράδοση: Δυο φορές βρήκε ο Ολυμπιακός ομάδες από τη Σερβία απέναντί του. Η πρώτη πριν δυο χρόνια, όταν αντιμετώπισε την Παρτιζάν στα προκριματικά του Champions League. Νίκη 3-1 στο Βελιγράδι για τους Πειραιώτες, ισοπαλία 2-2 στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο ραντεβού ήταν το... 1989 για το UEFA, νίκη 2-0 εντός με Ραντ και ήττα 2-1 εκτός. Ο Αστέρας έχει παίξει 11 φορές με ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη) και μετρά 5 νίκες, 5 ήττες και μια ισοπαλία. Βέβαια, στο Βελιγράδι έχει μόνο επιτυχίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα