Ολυμπιακός: Τα... κλειδωμένα 8 εκατομμύρια ευρώ

Ολυμπιακός: Τα... κλειδωμένα 8 εκατομμύρια ευρώ

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Τα... κλειδωμένα 8 εκατομμύρια ευρώ

bet365

O Oλυμπιακός πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπασακσεχίρ, έχοντας βάλει στην... αναμονή την παρουσία του στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Τούρκους.

To μεγάλο ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» μετά την πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν, είναι να καταγράψουν άλλη μια κόντρα στην Μπασακσεχίρ, προκειμένου να δώσουν το παρών στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ κι από εκεί και πέρα να παίξουν... τα ρέστα τους για συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Ο αντίπαλος θα προκύψει από την κλήρωση της 5ης Αυγούστου και στο λιμάνι θα μάθουν αν θα πέσουν με ομάδα από το ζευγάρι Πόρτο-Κράσνονταρ ή από το Ντιναμό Κιέβου-Μπριζ. Η μεγάλη όμως επιτυχία είναι πως μετά την πρόκριση επί των Τσέχων, εξασφαλίστηκε... ευρωπαϊκή προοπτική τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού ακόμη κι αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα στους Τούρκους, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να δηλώνει παρών μέσω των ομίλων του Europa League, καθώς θα μάθει αντιπάλους στην κλήρωση της 30ης Αυγούστου. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός γνωρίζει από τώρα πως ακόμη και στο... αρνητικό σενάριο θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό που προσεγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εξασφαλισμένα τα εξής ποσά:
2.920.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους του Europa League
2.850.000 ευρώ (αυτό το ποσό θα κλειδώσει όταν θα ξέρουμε και τις 48 ομάδες του Europa League) από το ranking των ομάδων. Ο Ολυμπιακός με τους 44.000 βαθμούς θα είναι η 8η ή 9η ομάδα σε σχέση με το ranking.

Σε αυτά είναι εξασφαλισμένο και το ποσό από το market pool. Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα είναι αυτό μιας και θα κριθεί από το πόσες ομάδες θα έχουμε στο Europa League (εκκρεμούν οι ρεβάνς του Ατρομήτου και του Άρη, αλλά και οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ). Περίπου όμως θα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Αυτά είναι τα fix ποσά για τον Ολυμπιακό ο οποίος θα είναι και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Από εκεί πέρα τα έπαθλα στο Europa League είναι τα εξής:

  • Κάθε νίκη: 570.000 ευρώ

  • Κάθε ισοπαλία: 190.000 ευρώ

  • Νικητής ομίλου και πρόκριση στους 32: μπόνους 1 εκατομμύριο ευρώ

  • Δεύτερος ομίλου και πρόκριση στους 32: μπόνους 500.000 ευρώ

  • Για πρόκριση στους 16: μπόνους 1.1 εκατομμύριο ευρώ

  • Για πρόκριση στους 8: μπόνους 1,5 εκατομμύριο ευρώ

  • Για την πρόκριση στους 4: μπόνους 2,4 εκατομμύρια ευρώ

  • Φιναλίστ: μπόνους 4.5 εκατομμύρια ευρώ

  • Νικητής: μπόνους 8.5 εκατομμύρια ευρώ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα