Champions League: «Θρίλερ» με το εξτρά εισιτήριο, 2η η Γερμανία και μεγάλος κίνδυνος για την Αγγλία

bayern_arsenal

bet365

Τα πάνω-κάτω έφεραν τα μεσοβδόμαδα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσον αφορά τα δύο επιπλέον εισιτήρια που θα δώσει η UEFA για το επόμενο Champions League

Ο απόλυτος χαμός επικρατεί για τη μάχη των δύο επιπλέων εισιτηρίων όσον αφορά το επόμενο Champions League και τα επιπλέον εισιτήρια που θα δοθούν στις χώρες που οι ομάδες τους την αμέσως προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς.

Το «θρίλερ» έχει να κάνει κυρίως με το δεύτερο εισιτήριο που θα δώσει η UEFA, καθώς η Ιταλία κρατάει σφιχτά στα χέρια της το ένα και έχει σχεδόν εξασφαλίσει και μαθηματικά τη μια από τις δύο θέσεις. Γερμανία και Αγγλία αναμένεται ωστόσο να παλέψουν μέχρι τέλους για το δεύτερο εισιτήριο, με τα μεσοβδόμαδα αποτελέσματα στις διοργανώσεις της UEFA να έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα.

Και αυτό κυρίως λόγω της «σφαλιάρας» που δέχτηκε η Λίβερπουλ από την Αταλάντα στο «Άνφιλντ». Ένα αποτέλεσμα που έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους Άγγλους οι οποίοι μέχρι και το πρωί της Τρίτης είχαν σχεδόν σίγουρη την μια επιπλέον ομάδα στο επόμενο Champions League.

Ανέβηκε στην 2η θέση η Γερμανία, μεγάλος ο κίνδυνος για την Αγγλία

Η Bundesliga εκπροσωπείται στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή από τρεις ομάδες. Μπάγερν και Ντόρτμουντ στο Champions League και Λεβερκούζεν στο Europa. Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Αλόνσο επικράτησε άνετα με 2-0 της Γουέστ Χαμ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Europa League. Εκτός από το δικό της συμφέρον, η Λεβερκούζεν ενίσχυσε σημαντικά και τις πιθανότητες των Γερμανών να βγάλουν πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης οι «ασπιρίνες» θα... πετάξουν μια αγγλική ομάδα από τη συνέχεια.

Η Μπάγερν έχει επίσης την ευκαιρία να κάνει κάτι τέτοιο στο Μόναχο στη μεγάλη ρεβάνς με την Άρσεναλ μετά το 2-2 του Λονδίνου. Η Ντόρτμουντ από την άλλη ηττήθηκε με 2-1 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο και καλείται να κάνει την ανατροπή στη Βεστφαλία. Τίποτα φυσικά δεν θεωρείται απίθανο με τους Γερμανούς να έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι του εξτρά εισιτηρίου, πατώντας μάλιστα πλέον και στην 2η θέση με 16.786.

Τι συμβαίνει με την Αγγλία ωστόσο; Μέχρι και την Τρίτη όλα έδειχναν ιδανικά για τους Άγγλους. Τα μεσοβδόμαδα αποτελέσματα ωστόσο έφεραν νέα δεδομένα. Ειδικότερα η ήττα της Λίβερπουλ από την Αταλάντα. Οι Άγγλοι πόνταραν πολλά στην ομάδα του Κλοπ, η οποία ωστόσο ηττήθηκε στο «Άνφιλντ» με 3-0, έχοντας πλέον δύσκολο έργο στο Μπέργκαμο. Τίποτα φυσικά δεν έχει χαθεί για την Αγγλία η οποία βρίσκεται στην 3η θέση με 16.750 βαθμούς, 36 λιγότερους από τη Γερμανία. Μια διαφορά που καλύπτεται πολύ εύκολα. Χρειάζεται ωστόσο προκρίσεις για να μην φτάσει στο απόλυτο κάζο.

Με τη Λίβερπουλ πλέον να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και τη Γουέστ Χαμ να έχει επίσης δύσκολο έργο, η Αγγλία θα χρειαστεί τις ομάδες του Champions League και την Άστον Βίλα στο Conference League να δώσουν συνέχεια στις πορείες τους. Το Μπάγερν - Άρσεναλ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα σε Γερμανούς και Άγγλους που παλεύουν για το ένα επιπλέον εισιτήριο. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 3-3 στην Ισπανία.

Η Premier Leageu θέλει να δει την άλλη εβδομάδα όσες περισσότερες προκρίσεις των ομάδων της και παράλληλα ευελπιστεί σε γερμανικούς αποκλεισμούς. Αυτή τη στιγμή η Αγγλία έχει τέσσερις εκπροσώπους έναντι των τριών της Γερμανίας. Το Μπάγερν - Άρσεναλ αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη του εξτρά εισιτηρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης της Άρσεναλ τότε οι Άγγλοι θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Εάν ωστόσο η Μπάγερν περάσει στα ημιτελικά, τότε οι Γερμανοί θα κάνουν αποφασιστικό βήμα κα θα αφήσουν τους Άγγλους με τη... σιγουριά των περασμένων εβδομάδων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα