Champions League: Επιχείρηση... διάσωση σε Βαρκελώνη και Λονδίνο!

Νίκος Κικίδης
Λεβαντόφσκι

bet365

Το Champions League επιστρέφει στους δέκτες μας, με τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Άρσεναλ - Πόρτο να μάχονται για δυο εισιτήρια για τα προημιτελικά.

Οι μάχες του Champions League συνεχίζονται, με τέσσερις ακόμα ομάδες να παίρνουν θέσεις στην αρένα. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν κλειδώσει την παρουσία τους στους «8» της διοργάνωσης, με τέσσερις ομάδες να μάχονται για τα επόμενα δυο εισιτήρια το βράδυ της Τρίτης (12/3).

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Νάπολι με ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 της Ιταλίας, την ίδια ώρα που η Άρσεναλ θα υποδεχτεί στο Λονδίνο την Πόρτο με στόχο να μεταφέρει και στην Ευρώπη λίγη από... αστερόσκονη που τη διέπει στην Premier League για να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Μπάρτσα, Νάπολι και το τεντωμένο σχοινί

Οι σεζόν τους θα κριθούν στις λεπτομέρειες... Μπαρτσελόνα και Νάπολι προς το παρόν έχουν διανύσει μια απογοητευτική πορεία για διαφορετικούς λόγους, όμως στο Champions League έχουν την ευκαιρία να επανορθώσουν. Το 1-1 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» άφησε τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς, με τους Καταλανούς ωστόσο έχουν έναν παραπάνω λόγο να χαμογελούν μιας και η πρόκριση θα κριθεί στην Ισπανία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τσάβι με ορισμένες μετατροπές στο αγωνιστικό του πλάνο (Κρίστενσεν σε ρόλο αμυντικού χαφ, εμφάνιση Κουμπάρσι, επιστροφή Τερ Στέγκεν) έχει καταφέρει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα που στις αρχές του 2024 έφτασε να είναι η χειρότερη στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά ακόμα η εικόνα των Καταλανών δεν πείθει...

Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται βελτιωμένη τις τελευταίες εβδομάδες μετά την παρουσία του Φραντσέσκο Καλτσόνα στην τεχνική ηγεσία, όμως ακόμα κι έτσι παραμένει χιλιόμετρα μακριά από τον περσινό της εαυτό που κατέκτησε το Scudetto. Η Μπαρτσελόνα παραμένει βέβαια το φαβορί στα χαρτιά, με τη Νάπολι να ποντάρει στο δίδυμο Οσιμέν - Κβαρατσχέλια αλλά και στις τρανταχτές απουσίες των Καταλανών.

Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Γκάβι και Μπαλντέ παραμένουν στα «πιτς», όπως και ο Φεράν Τόρες που τελικά δεν θα προλάβει τη ρεβάνς παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις. Από την πλευρά της η Νάπολι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ζιελίνσκι, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Κατζούστε, Ενγκόνγκε και Ραχμάνι.

Η «διπρόσωπη» Άρσεναλ ψάχνει την ανατροπή!

Η Άρσεναλ μπορεί μέσα στο 2024 να... οργιάζει στην Premier League με σερί νικών που την έχουν στείλει στην κορυφή του πρωταθλήματος, όμως στο Champions League τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως διαφορετικά. Στο πρώτο σκέλος άλλωστε στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League οι Gunners τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Πόρτο, παρέμειναν μακριά από τον παραγωγικό τους εαυτό και ηττήθηκαν με 1-0 επί πορτογαλικού εδάφους!

Οι Δράκοι ταξίδεψαν στην Αγγλία με το πλεονέκτημα στις αποσκευές τους, όμως το 1-0 έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως είναι πολύ εύθραυστο σκορ... Πόσω δε μάλλον όταν απέναντι θα συναντήσει μια «επιθετική» μηχανή που αρέσκεται στον καλό ρυθμό και την πρωτοβουλία και η οποία προέρχεται από μια δύσκολη νίκη επί της Μπρέντφορντ που κράτησε γεμάτο το ντεπόζιτο της αυτοπεποίθησης.

Η Πόρτο ωστόσο κατάφερε με το πλάνο της στο γήπεδο να αποδομήσει τους Λονδρέζους και να κρατήσει ασφαλή τα δίχτυα της, κάτι που θα επιδιώξει και στη ρεβάνς του «Emirates». Η απουσία του Μαρτινέλι δεδομένα αποτελεί ισχυρό πονοκέφαλο στα σχέδια του Αρτέτα για να σπάσει την αμυντική γραμμή των Δράκων, ο οποίος παράλληλα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τομισιγάσου και Τίμπερ.

Την ίδια ώρα ο Κονσεϊσάο δεν θα έχει διαθέσιμους τους Μαρκάνο, Σανουσί και Βερόν, όμως μπορεί να χαμογελά με την επιστροφή του Ταρεμί που είχε λείψει από το πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων στο «Ντραγκάο».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα