Ατλέτικο Μαδρίτης: 20η σερί εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Σιμεόνε

Ατλέτικο Μαδρίτης: 20η σερί εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Σιμεόνε

Ατλέτικο

bet365

Πετυχαίνοντας την 20η συνεχόμενη νίκη της εντός έδρας, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Champions League για πρώτη φορά σε έξι σεζόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Λάτσιο με 2-0 την Τετάρτη (13/12), πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο Ε και έφτασε τις 20 διαδοχικές νίκες εντός έδρας, στο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της ως γηπεδούχος σε όλες τις διοργανώσεις — ισοφαρίζοντας την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε το 2013.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Σαμουέλ Λίνο σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο στο στάδιο Metropolitano δίνοντας στην Ατλέτικο 14 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Λάτσιο. Μια ισοπαλία θα ήταν επίσης αρκετή για την Ατλέτι για να κατακτήσει την πρώτη θέση και να είναι μεταξύ των ομάδων που θα αποφύγουν άλλους νικητές των ομίλων στον επόμενο γύρο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είχε κερδίσει τον όμιλό της από τη σεζόν 2016-17, όταν τελικά έφτασε στα ημιτελικά και έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, στη μόλις δεύτερη φορά σε 11 χρόνια που δεν προκρίθηκε στους γύρους νοκ άουτ.

Το σερί 20 συνεχόμενων εντός έδρας νικών της Ατλέτικο επιστρέφει στην ισοπαλία 1-1 εναντίον της Χετάφε στο ισπανικό πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο. Ήταν η 11η σερί εντός έδρας νίκη για την Ατλέτικο αυτή τη σεζόν. Μόνο δύο άλλες ομάδες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια αυτή τη σεζόν - η Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι «ροχιμπλάνκος» ολοκλήρωσαν τον όμιλο με 17 γκολ στα έξι παιχνίδια στους ομίλους, δύο περισσότερα από τον καλύτερο απολογισμό της σε αυτή τη φάση στο Champions League. Είχε σκοράρει 15 το 2013-14, όταν έφτασε στον τελικό και έχασε από τη Ρεάλ.

Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε περισσότερα γκολ στη φάση των ομίλων αυτή τη σεζόν (18).

Ενω συνολικά η Ατλέτικο έχει σκοράρει 49 γκολ στους πρώτους 21 αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοσή της στο κοράρισμα υπό τον Σιμεόνε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα