Χουλιάν Άλβαρες: Ο ποδοσφαιρικός «πλανητάρχης» που έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο! (vid)

Χουλιάν Άλβαρες: Ο ποδοσφαιρικός «πλανητάρχης» που έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο! (vid)

bet365

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Χουλιάν Άλβαρες έγινε ο πρώτος Αργεντινός που στα 23 του έχει κατακτήσει Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο και Copa Libertadores.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε ονειρικά για τον Χουλιάν Άλβαρες μετά και την επίτευξη του τρεμπλ με τη Μάντσετσερ Σίτι. Ο Αργεντινός ξεχώρισε φέτος και πρόσθεσε το όνομά του σε μια λίστα ποδοσφαιριστών στην οποία υπάρχουν θρύλοι όπως ο Φρανς Μπεκενμπάουερ, ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Γκερντ Μίλερ.

Μόλις σε ηλικία 23 ετών κατάφερε να κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο με τις φανέλες των Ρίβερ Πλέιτ, εθνικής Αργεντινής και της Μάντσεστερ Σίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός επιθετικός έγινε ο πρώτος Αργεντινός που καταφέρνει να κατακτήσει Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο και Copa Libertadores. Σε αυτούς τους τίτλους πρέπει να προστεθούν επίσης τα πρωταθλήματα Αγγλίας και Αργεντινής, το FA Cup, το Copa America και το Finalissima.

Οι μόνοι που το έχουν καταφέρει στο παρελθόν από τη Νότια Αμερική είναι οι Βραζιλιάνοι θρύλοι Ροναλντίνιο, Καφού και Ντίντα, παρόλα αυτά ο Χουλιάν μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο νεαρότερος που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα. Επιπλέον έχει κερδίσει 13 τίτλους στην καριέρα του με την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε τουρνουά που έπαιξε για πρώτη φορά στο τέλος το κέρδισε.

Αναλυτικά οι τίτλοι του Χουλιάν Άλβαρες

Προερχόμενος από τη Ρίβερ Πλέιτ, εκεί κέρδισε έξι τίτλους με την ομάδα των Εκατομμυριούχων το Copa Argentina 2019, το Supercopa Argentina 2019, το Primera División 2021 και το Champions Trophy 2021. Επιπλέον το Copa Libertadores 2018 κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και το Recopa Sudamericana. Αγωνίστηκε συνολικά σε 122 παιχνίδια, πέτυχε 54 γκολ ενώ μοίρασε και 29 ασίστ.

Στη Μάντσεστερ Σίτι έκανε το τρεμπλ, Premier League, FA Cup και το Champions League. Συνολικά αγωνίστηκε σε 49 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 2.524 αγωνιστικά λεπτά, σκόραρε 17 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ στην πρώτη σεζόν του στο Νησί.

Με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ 2022, το Copa America στη Βραζιλία το 2021 και το Finalissima το 2022.

Επιδεικνύει επίσης και κάποιες ατομικές διακρίσεις, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Αμερική το 2021, μέλος της καλύτερης ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Αργεντινής το 2021. Ήταν έβδομος στο βραβείο The Best, από τη FIFA, που πήρε ο Λιονέλ Μέσι.

Με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά του, η Αράχνη (όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή για τον τρόπο που πανηγυρίζει όταν σκοράρει) μπορεί να υπερηφανεύεται για το αξιοζήλευτο ρεκόρ του που στη νεαρή του ηλικία, έχει μπει ήδη στο πάνθεον της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα