Ατλέτικο Μαδρίτης: Η «τρύπα» στα οικονομικά, τα memes για τον Τσόλο και οι δηλώσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Η «τρύπα» στα οικονομικά, τα memes για τον Τσόλο και οι δηλώσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Η «τρύπα» στα οικονομικά, τα memes για τον Τσόλο και οι δηλώσεις

bet365

Η ερυθρόλευκη ομάδα της Μαδρίτης αποχαιρέτησε την Ευρώπη και μαζί τα χρήματα που δίνει η UEFA και μια τρύπα στα οικονομικά της περιπλέκει το μέλλον της, όσο τα κοροϊδευτικά memes για τον Ντιέγκο Σιμεόνε πληθαίνουν στα social media.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειαζόταν πάση θυσία να μπει στο Europa League για να μετριάσει τρόπον τινά το αθλητικό και οικονομικό πλήγμα του πρόωρου αποκλεισμού της από το Champions League. Από τον σύλλογο εκτιμήθηκε ότι η απουσία απ' τη φάση των «16», που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφήνει τρύπα στους λογαριασμούς περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση θα επέτρεπε στην ομάδα κάποια... αποζημίωση, ειδικά αν προχωρούσε αρκετά. Μετά το χθεσινό (1/11) στραπάτσο -την ήττα από την Πόρτο στο «Ντραγκάο και τον αποκλεισμό- οι λογαριασμοί για έσοδα από ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλείνουν.

Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν λάβει 50,99 εκατομμύρια για τη συμμετοχή τους σε αυτό το Champions League. Πάνω από 45 μόνο για την παρουσία και μόλις 4,66 για τα αποτελέσματα (μία νίκη και δύο ισοπαλίες). Σε αυτό το ποσό προστίθεται και το market pool, το οποίο θα είναι περίπου 4 ή 5 εκατομμύρια περισσότερα.

Την προηγούμενη σεζόν, μόνο για τα αποτελέσματα, πήγε πάνω από τα 73 εκατομμύρια (αποκλείστηκε στους 8 από την Μάντσεστερ Σίτι). Το Europa League, με μια καλή εμφάνιση, θα επέτρεπε στην ομάδα να έχει πολλά έσοδα. Ο πρωταθλητής της διοργάνωσης παίρνει, μόνο για τα προκριματικά 14,4 εκατομμύρια, συν τη δυνατότητα να παίξει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το επόμενο καλοκαίρι. Τίποτα από αυτά δεν θα απολαύσει η Ατλέτικο, η οποία τώρα πρέπει να αρχίσει να κάνει ταμείο!

Ο Σιμεόνε υποκείμενο χλευασμού στα social media

Κύριος υπεύθυνος για την αποτυχία θεωρείται από πολλούς ο προπονητής της ομάδας Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός κόουτς που ανέλαβε το τιμόνι της Ατλέτικο το 2011, βιώνει αναμφίβολα την χειρότερη στιγμή του στον πάγκο και τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα των έχουν κάνει «στόχο» δριμείας κριτικής και δεκάδων memes και αστείων tweets στα social media.

Εδώ παλεύει με τον Τσάβι για το ποιος είναι... χειρότερος

Εδώ του ζητούν -ειρωνικά- να μείνει

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Με κινηματογραφικές επιρροές

Μετά το τέλος του αγώνα με την Πόρτο, οι δηλώσεις των παικτών ήταν όλες στο ίδιο κλίμα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αντουάν Γκριεζμάν. «Τι θέλεις να πω. Δεν μας αξίζει να πάμε στους 16 ή στο Europa League. Ετσι είναι. Αν μπορείς να κερδίσεις μόνο ένα παιχνίδι σε ολόκληρη τη φάση των ομίλων, αυτό είναι. Να σφίξεις τον κώλο σου, δούλεψε, κλείσε το στόμα σου και δούλεψε», είπε ο Γάλλος ερωτηθείς για τον αποκλεισμό.

«Δεν έχουμε να πούμε τίποτα στους φιλάθλους. Σας ευχαριστούμε για αυτό που κάνετε εντός κι εκτός έδρας, σας ακούμε. Δεν τους αξίζει αυτό. Να σφίξεις τον κώλο σου και να δουλέψεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους υποστηρικτές της ομάδας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα