Σιμεόνε: «Να δείξουμε αυτό που νιώθουμε στο γήπεδο και όχι με λόγια»

Newsroom
Σιμεόνε: «Να δείξουμε αυτό που νιώθουμε στο γήπεδο και όχι με λόγια»

bet365

Ο Αργεντινός κόουτς εμφανίστηκε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης στο στάδιο «Ντραγκάο» πριν από τον αγώνα της Ατλέτικο με την Πόρτο, μια μονομαχία με φόντο το Europa League για την Ατλέτι και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Ζοάο Φέλιξ τονίζοντας: «Όταν μιλάει το γήπεδο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πεις».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε εμφανίστηκε στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ντραγκάο» εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ένα παιχνίδι με γλυκόπικρη γεύση για την Ατλέτικο, χωρίς πιθανότητες πρόκρισης στους 16, με μοναδική παρηγοριά το Europa League, κόντρα σε μια Πόρτο που αν κερδίσει τερματίζει πρώτη στον όμιλο! Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» μίλησε για τον αγώνα ανοίγοντας αρκετά κεφάλαια. Το Champions League, το Europa League, τον Ζοάο Φέλιξ.

«Το σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μας συμβεί, ανά πάσα στιγμή. Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω στον σύλλογο. Να είμαι ξανά στο Champions League την επόμενη σεζόν. Είναι αυτό που θέτουμε ως στόχο όποτε ξεκινάμε. Μην απομακρύνεστε από αυτό που πάντα αναζητούσαμε, το "παιχνίδι με παιχνίδι". Για να φτάσουμε σε αυτό που σχολιάζετε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος», τόνισε σχολιάζοντας την πιθανότητα το αποψινό να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την Ατλέτι στο Champions League.

Ερωτηθείς για το τί αξία σου δίνει να αγωνίζεσαι στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ανέφερε: «Με έμαθαν από παιδί να αγωνίζομαι πάντα, αύριο έχουμε μια πραγματικότητα που μας περιμένει, την ευκαιρία, την πιθανότητα του Europa League, για αυτό προετοιμαζόμαστε, να είσαι δυνατός, να το οραματιστείς και να το αγαπήσεις. Έχουμε μείνει εκτός, αλλά έχουμε την ευκαιρία του Europa League.

Για το πώς αισθάνεται για τον αποκλεισμό: «Με ενοχλεί περισσότερο για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται γύρω από όλη αυτή την αναζήτηση που πετυχαίνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να μην αναφέρω τα αγόρια. Δεν είμαστε στο Champions League. Από αγωνιστική πλευρά, δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθώ. Από παιδί με προετοίμαζαν να αγωνιστώ, από παιδί ξέρω ότι μπορείς να χάσεις, ότι είναι πιο όμορφο να κερδίζεις, δεν έχω καμία αμφιβολία».

Νιώθετε ότι το μήνυμά σας μπορεί να έχει εξαντληθεί;:«Πίσω στον τέταρτο χρόνο λέγαμε το ίδιο πράγμα. Όταν μπήκαμε στην πρώτη πανδημία και ήμασταν έκτοι, παιχνίδια μακριά από το να φτάσουμε σε μια θέση, πολύ δύσκολα, αλλά μετά από δουλειά πολλών ανθρώπων έγινε. Και ήρθε η επόμενη σεζόν, όταν φαινόταν ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ότι θα πέσουμε, αλλά δεν πέσαμε.

Η περσινή σεζόν ήταν επίσης πολύ ασυνήθιστη και, κυρίως, με την υποστήριξη του συλλόγου που μας έδωσε δύναμη στην πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς. Ήμασταν όλοι μαζί όπως πρέπει να είμαστε για να φτάσουμε τον στόχο. Είμαστε εκτός Champions League, μας πονάει. Με ενοχλεί περισσότερο λόγω της ευθύνης που έχουμε από την πλευρά πολλών ανθρώπων, αλλά είναι πραγματικότητα και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην πραγματικότητα. Είναι αυτή που έχουμε σήμερα, σας καλώ να είμαστε μαζί, δυνατοί, να δείξουμε αυτό που νιώθουμε στο γήπεδο και όχι με τόσα λόγια»

Τι είναι πιο επείγον να βελτιωθεί περισσότερο: «Από το ματς με τη Σεβίλλη έχουμε αρχίσει να έχουμε μια αρκετά σταθερή πορεία μέσα σε αυτό που μας επιτρέπει το παιχνίδι μας και αυτό που ψάχνουμε. Τα αγόρια μας το έχουν αναπτύξει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν το κάναμε με τέτοια δύναμη στην έδρα μας, πέρα ​​από ένα χαμένο πέναλτι. Μας βοηθά να βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν, αλλά πιστεύω στην ομάδα και εμπιστεύομαι τους παίκτες μου. Και τους το λέω συνέχεια. Ξέρω ότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε υπομονή και ξέρουμε πώς να αντέχουμε τα χτυπήματα. Και όταν κάποιος επιβεβαιώνει τον εαυτό του εκεί στο ρινγκ, τότε ένας από τους άλλους τον αγγίζει».

Πώς να πείσεις κάποιον που δεν ζει τα αποδυτήρια: «Ο κόσμος χρειάζεται αποτελέσματα και όταν μαλώνουμε με τα στυλ και τις συζητήσεις που εμφανίζονται στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος θέλει να κερδίζει η ομάδα του. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν κερδίζει, είστε μεγάλοι ειδικοί για να ανοίξετε τη συζήτηση».

Για τους Μοράτα, Κοντογκμπιά και Ζοάο Φέλιξ: «Ο Αλβάρο και ο Κοντογκμπιά ήθελαν να είναι εκεί, ζήτησαν να έρθουν να δουν αύριο πώς θα σηκωθούν. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε, όλες οι ομάδες, ο προπονητής της Πόρτο έχει ήδη πει σήμερα το πρωί, τις δυσκολίες που έχουμε να τους προετοιμάσουμε περισσότερο με θεωρία παρά πρακτική γιατί δύσκολα προπονούμαστε. Αύριο πρέπει να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Αν ο Ζοάο πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, ας είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν σε αυτά τα 30 λεπτά και όταν μιλάει το γήπεδο, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα